Foto: Shutterstock
Jāatzīst, ka darbā mēs pavadām diezgan ilgu laiku. Vairums cilvēku – astoņas stundas dienā. Tāpēc arī ir svarīgi, lai darba vieta būtu patīkama un ietu pie sirds. Kā zināt, ka esi īstajā vietā? Lūk, dažas "Business Insider" autoru izvirzītās pazīmes.

Laiks lido vēja spārniem

Tu noskurinies katru reizi, kad paskaties pulkstenī. Ak, vai... Jau atkal aizritējusi kārtējā stunda. Šķiet, ka laiks vienkārši lido vēja spārniem. Un nav jau tā, ka tu jūties, ka nespēj tikt galā ar darbiem, jo pagūsti padarīt diezgan daudz, tomēr laiks, vienkārši nemanot, ir paskrējis un vēl viena diena ir aizvadīta.

Tu pieņem riskus un izaicini sevi

Tu centies riskēt un izaicināt sevi darba vidē. Izkāpšana ārpus komforta zonas mēdz būt grūta, tomēr tā tevi padara stiprāku un attīsta tavas spējas. Iespējams, arī tavs vadītājs ir diezgan pretimnākošs un piever acis uz mazajiem sīkumiem, kā arī niecīgām kļūdām, tāpēc ir pat nedaudz pamudinoši pieņemt izaicinājumus, ar domu, ka gala rezultāts var būt necerēti labs.

Tev nevajag kafiju, lai "izvilktu" dienu

Iespējams, kafija ir tavs ikrīta rituāls, tomēr tev to nevajag katru rītu, dienu un mirkli, lai vienkārši spētu palikt nomodā.

Tavs priekšnieks izaicina tevi

Iespējams, tu domā, ka ārkārtīgi jauks priekšnieks, kurš nemēdz pakoriģēt, ir labākais, kas noticis, kopš sāki strādāt konkrētajā darba vietā. Tomēr viņam vajadzētu būt ar nelielu asumu. Ja viņš ik pa laikam tevi nedaudz izaicina un norāda uz arvien jaunām virsotnēm, tu sasniegsi daudz vairāk.

Labs vadītājs vēlas, lai viņa padotie būtu labākie, tāpēc iedrošinās un izaicinās viņus. Ne vienmēr kāds skarbāks vārds ir jāuztver kā nosodījums, bet gan kā iespēja attīstīt sevi.

Kolēģi ir tavi draugi

Arī labs kolektīvs ir vajadzīgs. Ja kolēģi tev ir teju kā otra ģimene, noteikti arī laiks darbā ir daudz patīkamāks. Protams, dažkārt nāksies sacensties savā starpā vai pavīdēs kādas domstarpības, tomēr dienas beigās jūs tik un tā esat un būsiet ģimene.

Tev atliek laiks tuvajiem un pašai sev

Darbs, kas lauž kaulus, sagrauj attiecības un uzdzen riebumu, noteikti nenoturēs tevi ilgi. Ja esi vietā, kurā spēj sabalansēt visu un atvēlēt laiku sev tuvajiem, to vajadzētu novērtēt. Ne mazāk būtisks ir arī laiks sev – ikviens to ir pelnījis.

Svētdienas tev nesagādā galvassāpes

Svētdienas ir brīvdienas, un ja spēj tajā vēl atpūsties, šķiet, ka nav par ko raizēties. Ja jau svētdienā sākas nemiers par to, ka pēc svētdienas seko pirmdiena un priekšā jauna nedēļa, pavisam iespējams, ka laiks padomāt par citu nodarbošanos.

Tu esi pozitīva

Ja daudziem pirmdienas tomēr sagādā problēmas un visur manāmas īgnas sejas, tad tu esi tas biroja putniņš, kas nemitīgi čalo un ar savu pozitīvismu citus nedaudz pat tracina. Bet nav par ko uztraukties, tu esi prieka pilna.

Arī stresa situācijas ir izdzīvojamas

Protams, ka ikvienā darbā būs kāds mirklis, kad būs nedaudz vairāk jāpastrādā un stress par sevi liks manīt, tomēr svarīgi, ka ar to spēj tik galā un tas nesagādā neiedomājamas grūtības.

Tavā darbā viss ir lieliski

Lai gan tas nav atkarīgs no tevis, ir svarīgi, ka uzņēmumā, kurā tu strādā, viss norit lieliski. Perspektīva nākotne un labi apstākļi – tas ir ne mazāk svarīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!