Aizvien biežāk dzirdam, ka vīrieši cieš no aizspriedumiem, kas dzirdami sieviešu sarunās par vīriešiem un par jociņiem, kas šos aizspriedumus vēl vairāk pastiprina.
“Kādēļ vecpuišiem patīk gudras sievietes? – Pretējie poli pievelkas.” Vīriešiem tas nemaz nesķiet komiski, jo viņi taču ir pavisam savādāki nekā sieviešu radītie stereotipi. Vīrieši ir daudz labāki un, par spīti tenkām, viņi vienmēr ir gatavi ieguldīt savu daļu, lai samierinātu un satuvinātu abu dzimumu frontes pat tādās jomās, kas tradicionāli ir bijušas sieviešu pārziņā.

Vīriešu augstsirdību apliecina nesen Anglijā veikta pētījuma rezultāti. Dažādu sabiedrības un kultūras aprindu vīriešiem tika jautāts, vai viņi būtu gatavi lietot pretapaugļošanaš tabletes. Tā vietā, lai izvairīgi vai sašutuši atbildētu, ka “tas nav to vērts”, vairums vīriešu šo ideju vērtēja kā visnotaļ pozitīvu. Šādas nostājas pārcilvēcisko pusi var aptvert tikai zinot, ka vīrietim ik dienas lietojot kādas tabletes vai vitamīnus ir vajadzīga daudz lielāka piepūle un apņēmība, nekā uzkāpšanai Everestā bez skābekļa maskas.

Vīrieša iegaumēšanas spējas ir nedaudz augstākas kā jūras cūciņai – tā nesen konstatējuši Floridas universitātes zinātnieki, veicot 300 vīriešu un sieviešu testēšanu. Testa dalībnieku uzdevums bija datorā redzamos 20 priekšmetus izkārtot virtuālā mājā ar 12 istabām.

Pēc pusstundas testa dalībniekiem vajadzēja sameklēt iepriekš izvietotās mantas. Sievietēm ar šī uzdevuma veikšanu nebija nekādu problēmu, turpretī vīrieši savas mantas atrada pavisam citās vietās, nevis tur, kur, viņuprāt, bija tās atstājuši.

Tādēļ sievietes veltīgi cer, ka vīrieši atcerēsies viņu dzimšanas vai kāzu dienas datumu, veikalā nopērkamo produktu sarakstu, vai kurā dzīvokļa galā atrodas virtuve. Tas arī izskaidro faktu, kādēļ politiķi jau šodien ir aizmirsuši, kam vakar iedevuši koferi ar miljons dolāriem.

Vīriešu drosme apgalvot, ka viņi atcerēsies katru dienu iedzert mazo pretapaugļošanās tabletīti, robežojas ar pašaizliedzību. Varbūt vīrieši tagad ir gatavi pamest savas darba vietas un nodarboties tikai ar atmiņas trenēšanas vingrinājumiem? Varbūt speciāli vīriešiem masveidā tiks ražotas tabletes ar skaņu vai gaismas signāliem, pēc kuriem tās iespējams ātri atrast?

Iespējams, ka farmaceitu industrija sadarbībā ar futbola asociācijām čempionātu laikā spēles stadiona redzamākajās vietās atmiņas nostiprināšanai izliks milzīgus plakātus ar bērnu attēliem. Vienlīdz reāla ir arī iespēja, ka pēc četriem pieciem gadiem, kad vīriešu pretapaugļošanās tablete beidzot būs pārdošanā, neviens vīrietis vairs neatcerēsies, ka jebkad būtu bijis “pozitīvi noskaņots” šo tableti lietot.

Tomēr viens gan ir taisnība - vīrieši nemaz nav tik slikti, kā sievietes iedomājas. Floridas zinātnieki izpētījuši, ka vīriešiem ir dažas spējas, ar kurām viņi ir pārāki par sievietēm. Šīs spējas visvairāk atklājas veicot uzdevumus, “kuros ir jāiztēlojas kustīgi objekti un jāizlemj, vai tie pēc formas un apjoma iederas noteiktā telpā.” Tas tik ir vareni! Un kas par to, ka nevienam cilvēkam nav ne jausmas, kā šo īpašību pielietot dzīvē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!