Jautājums: Pat nezinu, ar ko sākt un ar ko beigt. Situācija ir tāda, ka man ir 23 gadi, bijušas attiecības ar sešiem puišiem (dažāda ilguma), ir bijušas seksuālās attiecības (tikai ne līdz galam, jo vēl joprojām esmu nevainīga). Tas liekas tik stulbi, bet man reāli sevī iekšā ir bremzes, jo bērnībā mamma daudz runāja par to, ka var palikt stāvoklī un tad man vienai pašai būs jāaudzina bērns (mums radiniece viena pati audzina bērnu).

Bailes par to, ka es palikšu stāvoklī, mani bloķē pilnībā izbaudīt seksuālās attiecības, un es nezinu, kā no tām atbrīvoties! Un man šobrīd liekas, ka puisim būtu smieklīgi, ja es pateiktu, ka vēl joprojām esmu nevainīga - jo šobrīd man atkal veidojas attiecības, bet manas iekšējās bremzes mani bloķē. Varbūt ir kādi ieteikumi, kā no tām var atbrīvoties?

Jau iepriekš paldies par atbildi :)

Atbild psihoterapeite Baiba Purvlīce (pieteikšanās uz vizīti Rīgā notiek pa mob. tālr. 26 52 52 17):

Būšu godīga, ka pa gabalu ar īsu atbildi diez vai varēs atrisināt tās iekšējās bremzes. Varu padalīties ar dažām ievirzēm, par ko sākt domāt... bet, iespējams, vienīgais pamatīgais risinājums ir psihoterapija.

No Tevis rakstītā man rodas dažādi jautājumi. Uzdošu Tev kādus no tiem, cerot, ka tas var palīdzēt meklēt ceļu pašai pie sevis un uz psihoterapiju.

Tajā, ko raksti nav nekā smieklīga. Tu esi drosmīga meitene, ja esi saņēmusi dūšu sākt risināt savas seksuālās grūtības. Tavā stāstā saskaras attiecību un seksa jautājumi. Domāju, no seksa puses te būtu mazāk ko risināt. Svarīgāk būtu nonākt skaidrībā par attiecībām - ar sevi, ar mammu, ar vīriešiem.

Tu tikai piemini savas iepriekšējās attiecības. Kā Tu veido attiecības ar puišiem? Vai visi seši ir bijuši Tev nozīmīgi un tuvi? Vai tās ir bijušas emocionāli nozīmīgas attiecības vai arī tie ir bijuši seši mēģinājumi tikt pāri bremzēm? Kādēļ jūs šķīrāties un kā Tu esi pārdzīvojusi šķiršanos ar šiem cilvēkiem?

Vai šobrīd Tu meklē kādu, ar ko kopā izdotos tikt pāri savām bremzēm? Tad tas ir vienkārši Nākošais. Vai arī Tu gribētu satikt kādu, ar kopā sajust siltumu, tuvību, attiecības... Šķiet, Tavā gadījumā - attiecībām būtu jābūt pirms seksa. Tu baidies, ka puisim varētu likties smieklīgi Tava nevainība. Ja viņam tas liekas smieklīgi - viņš pavisam noteikti nav īstais, ar ko dalīt savas grūtības un intīmo dzīvi.

Vēl man pārdomas raisa Tavas attiecības ar mammu. Liekas, ka mammas balss joprojām skaļi skan Tevī iekšā - pārāk skaļi. Būtu labi, ja ar laiku mammas balsij būtu mazāka ietekme uz Tavu dzīvi. Un tas patiešām ir iespējams, ja strādā ar sevi.

Vai zini - Mammas, Vīrieši, Attiecības, Sekss, Grūtniecības, Bērni - tas viss ir par Dzīvi. No sirds novēlu, lai tas viss atrod īsto vietu arī Tavā dzīvē.

Baiba

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!