Foto: Shutterstock
Mīl, nemīl...Precēs, neprecēs – šādi prāto daudzas sievietes ik dienu. Bet kā tad ir – cik ilgi jāgaida, līdz gredzens būs pirkstā? Vai vispār to sagaidīsim? Savās domās dalās vīrieši dažādos vecumos.

Atsaucoties uz pagājušā gada datiem, arvien vairāk pieaug noslēgto laulību skaits. Tiesa, gan jau arī būsi pamanījusi, ka apkārt draugi precas uz nebēdu, bet pati tuvākajā nākotnē nedzirdi baznīcas zvanu skandināšanu savā kāzu dienā. Iespējams, potenciālais līgavainis pat ir pie sāniem, bet nekādi nevari sagaidīt to maģisko jautājumu, kas pacels spārnos un liks nomainīt attiecību statusu sociālajos portālos uz "saderinājusies". Protams, no tā jau mīlestība nemainās, un, iespējams, ir labi tāpat, bet tomēr – cik ilgi gaidīt, līdz varēsi uzvilkt saderināšanās gredzenu pirkstā? Atbild vīrieši!

Edvīns (44), kurš ir precējies jau otro reizi, teic, ka "vislabākais brīdis, kad bildināt otru pusīti ir tad, kad to saka sirds. Vai arī tad, kad pieteikušies bērni un citas izejas īsti nav."

Jānis (35) arī raksturo līdzīgu situāciju ar nosaukumu "citas izejas nav". "Sievieti jābildina pēc aptuveni trīs līdz piecu gadu nopietnām attiecībām. Tā teikt, kad visi striķi trūkst – katru nedēļu ir strīdi, un vīrietis jūt, ka šķiršanās klauvē pie durvīm – tas ir arī īstais brīdis bildinājumam, ja vēlies būt kopā ar dāmu."

Foto: Shutterstock

Mārtiņš (19) uzskata, ka visam jānotiek savā plūsmā: "Es uzskatu, ka bildināšanai nav konkrēts laiks, piemēram, nav tā, ka pēc četriem gadiem obligāti ir jābildina. Protams, pēc divu mēnešu draudzības bildinājumu draudzenei arī nevajadzētu gaidīt. Liekas, ka tajā brīdi, kad attiecības ilgst aptuveni četrus līdz septiņus gadus, tas varētu būt optimālais laiks, kurā lielākā daļa to izdara. Vēl tas varētu būt atkarīgs arī no konkrēto cilvēku vecuma – ja sākam draudzēties 12 gados, meitenei nevajadzētu pēc trīs gadiem gaidīt bildinājumu, tas ir pašsaprotami. Protams, jāņem vērā arī tas, ka cilvēki ir dažādi. Kopumā – ja saproti, ka viņai neko pielikt, neko atņemt, tad jārīkojas."

Viktors (50) uzskata, ka "meitene ir jābildina, kamēr attiecības nav jau kļuvušas par rutīnu. Nedomāju, ka ir svarīgi, cik ilgi jau ir kopā. Ja abi ir 100 procentu pārliecināti, ka pavadīs visu mūžu kopā, tad jāprecas kaut vai pēc dažiem mēnešiem".

"Manuprāt, rokas lūgšana un pašas kāzas ir lieka naudas izšķiešana," teic Kārlis (27). "Es domāju, ka kāzas var notikt tad, ja ir lieka nauda, bet mūsdienās kuram gan tā ir lieka. Ja uz to visu skatās citādāk, tad gadījumā, ja piesakās bērns, tad tas jāizdara pirms tam – kamēr nav lielais vēders. Un, protams, pēc pieredzes – vajadzīgi vismaz trīs gadi kopdzīves, lai vispār saprastu, vai ar šo cilvēku vari sadzīvot. Ja vēl tiek pāri piecu gadu krīzei, tad gan roka jālūdz, jo tā ir īstā."

Foto: Shutterstock

Raimonds (33) arī skaidro, ka viss ir ļoti atkarīgs no situācijas. "Laikam jau īstais brīdis ir tad, kad meitene ir iepazīta, un saproti, ka ar šo cilvēku vēlies nodzīvot visu atlikušo dzīvi. Es domāju, ka tādām lietām nav nekāds noteikts laika periods. Galvenais, lai abiem saskan un kopdzīve nav apgrūtinoša. Vēlreiz jāatgādina, ka tā jūtu pasaule ir tāda interesanta lieta – par vēlu ir tikai tad, kad meitene aiziet pie cita. Bet tā vispārīgi, man šķiet, ka precības ir lieka greznība, vieglāk vienkārši dzīvot kopā un viss. Protams, savi labumi no precībām arī ir – citi čaļi redz, ka meitenei ir pirkstā gredzens un viņa ir aizņemta."

Savos uzskatos dalās arī Oskars (23)."Īstais brīdis, kad būtu jābildina sava sieviete, ir vismaz pēc trīs gadu kopdzīves, kad abi ir iepazinuši viens otra niķīšus un sapratuši, ka viens bez otra nevar. Un, protams, ka bildināšanai ir jānotiek ar nenodzisušu dzirkstelīti abu starpā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!