Kādi ir lieliska seksa priekšnoteikumi? Katram par to ir savi priekšstati. Kas traucē baudīt seksu? Daudz kas, arī daudzie mīti, kas apvij seksu un intīmās attiecības. Šos aizspriedumus palīdzēs izkliedēt attiecību speciālistu skaidrojumi.
1. Vakariņas sveču gaismā ir ideāls aizsākums romantiskam vakaram.
Nav tiesa, ja tu vēlies, lai viss beigtos gultā. Myprimetime.com žurnālists un psihologs Martijs Klains norāda: "Ēdiens ir liels kavēklis seksā. Tas palēnina vielmaiņu, paņem enerģiju un var radīt miegainību."

2. Seksam jāved taisnā ceļā uz orgasmu. "Reālajā dzīvē seksā tā notiek reti," uzskata Klains. "Mēs sākam izģērbties, un, piemēram, sākam raizēties par savu izskatu. Visas šīs raizes var izjaukt baudu."

3. Abstinence (atturība) ieteicama daudzās jomās, tikai ne seksā. Attiecību speciālisti tam nepiekrīt, jo uzskata, ka atpūta no seksa vai vienkārši atturēšanās no dzimumakta var no jauna iekvēlināt apdzisušu kaislību un atklāt jaunus baudas aspektus.

4. Labs sekss ir vislabākais veids kā pierādīt, ka tu esi lielisks mīlētājs. Tieši otrādi, apgalvo Klains: "Lielisks sekss nozīmē to, ka cilvēks aizmirst par sevi - izgaist priekšstati par vīrišķo un sievišķo, vēlme izskatīties labi, saglabāt pašcieņu vai sargāt robežu, kas tevi šķir no otra cilvēka."

5. Sievietēm intimitāte nepieciešama vairāk nekā vīriešiem. "No šī mīta cieš kā sievietes, tā vīrieši," atzīst Klains. "Tas noniecina daudzu vīriešu ilgas pēc patiesas tuvības, mulsinot un izolējot viņus. Tas arī uzspiež atbildību par labām attiecībām tikai sievietei."

6. Vīrieši vienmēr vēlas seksu. Nē, tā tas nav, saka psihoterapeits Bernijs Zilbergers. Un, jo ātrāk vīrieši to atzīs, jo patīkamāka kļūs viņu seksuālā dzīve. Vīriešiem tad vairs nebūs jāizjūt pastāvīgā spriedze un uztraukums par savām seksuālajām spējām, bet, nodarbojoties ar seksu tikai tad, kad to vēlēsies, vīrieši gultā varēs gūt vairāk prieka.

7. Erekcijas trūkums ir visbriesmīgākā problēma seksā. "Erekcijas problēmas un priekšlaicīga ejakulācija ir vieni no visvieglāk novēršamajiem seksuālajiem traucējumiem," uzskata Klains.

8. Sekss izbeidzas līdz ar laulības šķiršanu. Psihologs Džons Bernts, kura specialitāte ir šķirtie pāri, norāda, ka 20 procenti pāru pārguļ arī pēc šķiršanās. Turklāt lielākā daļa no tiem nebūt negatavojas samierināties un atsākt kopdzīvi.

9. Vīriešiem patīk tikai ļoti slaidas sievietes. "Lielākā daļa sieviešu pārprot vīriešu priekšstatus par sievietes ideālo svaru un izskatu," norāda Klains. "Šīs kārnās modeles ir atrodamas tikai sieviešu žurnālos, bet nekad vīriešu žurnālos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!