Foto: Shutterstock
Visticamāk, tu esi jau tajā vecumā, kad zini, kas seksuālajā dzīvē tevi apmierina un ko noteikti nevēlies mēģināt. Tomēr, neraugoties uz šķietamo savu vēlmju pārzināšanu, tu, ļoti iespējams, pieļauj kļūdas, kas kaitē ne tikai tavai baudai, bet arī veselībai. Šai sakarā iepazīsties ar "Women's Health" noderīgajiem padomiem.

Mīlēšanās alkohola reibumā

Foto: Shutterstock
Glāze vīna tavai mīlas dzīvei un seksuālajai veselībai nekaitēs, tomēr lielāks reibums gan! Pētījumos atklāts, ka alkohols ne tikai traucē orgasma sasniegšanu, bet arī ievērojami palielina neplānotas grūtniecības risku - noskaidrots, ka 40 procenti sieviešu, mīlējoties alkohola reibumā, nelieto prezervatīvus.

Tu it kā lieto divas izsargāšanās metodes, bet īsti – nevienu

Foto: AFP/Scanpix
Prezervatīvu kombinēšana ar kontracepcijas tabletēm lieliski pasargās tevi gan no neplānotas grūtniecības, gan seksuāli transmisīvām slimībām, tomēr šai sakarā svarīgi zināt, cik atbildīgi lieto vismaz vienu no minētajām izsargāšanās metodēm.

Pētījumos atklāts, ka tikai 59 procenti sieviešu uzmanās, lai visā mīlēšanās laikā vīrietim būtu uzvilkts prezervatīvs, savukārt, paļaujoties uz prezervatīviem, tiek grēkots ar tablešu dzeršanu.

Tu domā, ka orgasmu vari sasniegt tikai vienā veidā

Foto: PantherMedia/Scanpix
Necenties par varītēm sasniegt baudas virsotnes tāpat kā sievietes, par kuru pieredzi esi dzirdējusi nostāstus vai lasījusi žurnālos. Tavs ķermenis ir unikāls. Neaplaupi to, pēc orgasma tiecoties tikai vienā veidā. Eksperimentē un iepazīsti sevi!

Tu kautrējies runāt par savām vēlmēm

Foto: PantherMedia/Scanpix

Komunikācija risina visas problēmas, tāpēc nekautrējies ar partneri pārrunāt arī pašas intīmākās detaļas. Tikai tā viņš uzzinās, kas tieši tevi uzbudina visvairāk.

Kad pārtraukt lietot prezervatīvus?

Foto: Shutterstock
Ja jau kādu laiku tiecies tikai ar vienu vīrieti, pirms atteikties no prezervatīvu lietošanas, noskaidro, vai viņš jūsu attiecības uztver tikpat nopietni un tevi nesagaida nepatīkami pārsteigumi, kuru rezultātā no sava šķietamā mīļotā būsi ieguvusi kādu nelāgu kaiti…

Tu aizmirsti par lubrikantu

Foto: Shutterstock
Pat tad, ja tev nesagādā problēmas intīmo zonu sausums un dabiskais lubrikants izstrādājas pietiekamā daudzumā, neatsakies no papildus slīdamības, piemēram, īpašas eļļas, ko vari izmantot gan masāžām, gan lubrikanta veidā. Baudas būs krietni vairāk!

Tu neizbaudi priekšspēli

Foto: Shutterstock
Protams, laiku pa laikam ir patīkami izbaudīt ātru seksu, tomēr, ja laika ir pietiekami, parūpējies par baudu, ko gūt priekšspēles laikā gan pašai, gan partnerim – tev būs nepieciešamas vien 20 minūtes, lai organisms pilnībā sagatavotos dzimumaktam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!