Foto: DELFI

Kādas ir būtiskākās atšķirības attiecībās, ja abi nav no vienas zemes? Vai būt cittautieša sievai ir grūti? Savā pieredzē dalās aktrise Maija Doveika sarunu šovā "Starp mums runājot".

Maija Doveika kopš 2007. gada bija precēta arī čīlieti Migelu Erandesu, tomēr 2013. gadā pāris izlēma savus ceļus šķirt.

Vaicāta, kā bija iejusties cittautieša sievas lomā, aktrise teic tā: "Protams, tas varbūt ir krietni interesantāk – apprecēties ar ārzemnieku vai cittautieti – bet tur rēķini, ka pie tām pašām problēmām, kuras jau ir laulībā neskaitāmas, tev vēl nāk klāt kulturālas problēmas – nenormāli daudz."

Doveika skaidro, ka kopdzīvē ar ārzemnieku viss esot otrādi, bet ir jāmēģina atrast tas tikšanās punkts. "Man tas izgāzās. Es arī neesmu nekāds vieglais pasažieris vispār." Viņa arī skaidro, ka būtiskas atšķirības ir mentalitātē. "Šeit nav saules, cilvēki tomēr ir drūmi, introverti, vērsti vairāk uz tādu "vieninieka filozofiju" – tāds viensētas latvietis, kas līdz horizontam kaimiņu neredz un ir laimīgs," stāsta Doveika, skaidrojot, ka cilvēkam ar citādu mentalitāti tas jau ir pilnīgi kaut kas cits un nesaprotams. "Kā lai tu ar viņu diskutē par kaut kādu lietu, kas viņam ir no bērnības svēta? Balts ir balts, melns ir melns – tur nav vērts diskutēt."

Aktrise apstiprina, ka pēc savas pieredzes ar ārzemniekiem vairs neplāno veidot attiecības. Tomēr Doveika uzsver to, kas viņai otrā pusītē ir vissvarīgākais un ko viņa meklē: "Man patīk, ja es vīrieti nespēju uzvarēt. Man ir tendence spēkoties ar vīriešiem. Man patīk, ka viņš mani spēj pārliecināt, bet mani pārliecināt nemaz tā nevar." Doveika piemin, ka ir svarīgi, lai vīrietis ir mērķtiecīgs un pārliecināts par savām izvēlēm, spēj pasargāt un viņam piemīt cilvēciskas vērtības. Protams, ne mazāk svarīga esot arī spēja parūpēties par savu ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!