Foto: F64
Teju katra sieviete ir piedzīvojusi iepazīšanos ar puisi, kura tehnoloģiju pastarpinātā sabiedrība, izmantojot e-pastu vai īsziņu saziņas formu, šķiet jauka, tomēr, tiekoties klātienē, kļūst skaidrs, ka iespējamās attiecības jāpārtrauc vēl nesākušās. Šai sakarā izdevums "Cosmopolitan" piedāvā ieteikumus, kā atrisināt situācijas, kad jāšķiras no vīrieša, ar kuru patiesībā pat neesi uzsākusi attiecības.

Iepazīstoties ar vīrieti internetā vai pārmijot pāris vārdu bārā un apmainoties telefona numuriem, vēlāk uzsāktā sarakste sākotnēji var šķist interesanta. Tomēr nereti tās laikā pagūsti uzzināt teju visu informāciju par vīrieša pagātni, alerģijām, mājdzīvnieku slimībām un ģimenes īpatnībām, kā rezultātā uzzināto faktu gūzma var šķist pat apgrūtinoša.

Neraugoties uz nelielo neērtības sajūtu, saņemtie komplimenti un uzmanības apliecinājumi, kā arī pāris aizraujošas diskusijas saraksti var likt turpināt, rezultējoties pirmajā oficiālajā randiņā, uz ko nereti tiek liktas lielas cerības, pieņemot, ka vīrietis arī dzīvē attaisnos par sevi radīto jauko priekšstatu vai vismaz neapstiprinās tavas ļaunākās aizdomas.

Tomēr, beigu beigās satiekot savu sarakstes biedru klātienē, kļūst skaidrs, ka jūsu attiecībām nav lemts attīstīties tālāk, vai, sliktākajā gadījumā, saproti, ka šo tipiņu pat nevēlies vairs redzēt, nejauši saskrienoties uz ielas.

Savukārt vīrietis var būt gluži pretējās domās, un šai brīdī neērtā situācija var kļūt ne tikai nepatīkama, bet pat apgrūtinoša, sarakstes biedram uzskatot, ka jūsu attiecībām tomēr var būt nākotne.

Attiecību eksperti šo fenomenu dēvē par pseidointimitātes radītām sekām. Sarakstoties ar simpātiju objektu internetā vai ar īsziņām, kā arī sarunājoties pa telefonu un iepazīstot viņa privātās dzīves detaļas, viegli rodas ilūzija par vēlamo vīrieša tēlu, izceļot labās īpašības un nepievēršot uzmanību kaitinošajiem paradumiem.

Tā rezultātā tiek uzburts sapņu vīrieša tēls, kurš realitātē nepavisam neatbilst iecerētajam, liekot tev vilties, kā arī radot liekas cerības pretējai pusei. Nopietnākos gadījumos pseidointimitāte var radīt arī nepamatotas emocionāla saistības, kuru uzņemšanās šķiet obligāta prasība, nevēloties apbēdināt sarakstes partneri.

"Vairums vīriešu prot savu tēlu padarīt krietni iekārojamāku apzināti, tomēr realitātē konkrētā persona var izrādīties pavisam citāda. Var būt samērā pārsteidzoši atklāt, ka gaidītā dzirkstele jūsu starpā nemaz neuzrodas vai arī vīrietis reālajā dzīvē ir krietni nepievilcīgāks nekā fotogrāfijās, ir nepieklājīgs pret apkalpojošo personālu vai skops. Tādējādi uzburtā ilūzija par ideālo vīrieti tiek sagrauta nekavējoties, radot pamatīgu vilšanās sajūtu," skaidro "Cosmopolitan" aptaujātie attiecību eksperti.

Lai no šādām surogātattiecībām atbrīvotos, visieteicamākā taktika ir godīgums, kā arī tūlītēja rīcība, atklājot savas izjūtas nekavējoties un izvairoties no zemtekstiem, iesaka speciālisti.

Tāpat vēlams izvairīties no pseidointimitātes radīšanas, pavadot pēc iespējas mazāk laika tehnoloģiju pastarpinātā komunikācijā un tā vietā pēc iespējas ātrāk tiekoties realitātē.

"Pirmajam randiņam nav jābūt romantiskam. Tā var būt vienkārša pastaiga pa parku vai kopīga kafijas pauze darba dienas vidū. Tādējādi nevienam no potenciālajiem attiecību dalībniekiem nebūs jāizjūt nevajadzīgs spiediens, kā arī netiks radītas liekas cerības, tomēr jūsu attieksme būs skaidra jau randiņa beigās," iesaka speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!