Taureņi vēderā – dīvaini satraucošā sajūta pirms randiņa. Kā lai saprot, kas vīrieti pievelk un kas – atgrūž? Trīs amerikāņu eksperti tagad atklāj sievietēm šīs svarīgās lietas, kas pirmajā randiņā jāievēro, lai tam sekotu arī otrais randiņš...
Ko grib vīrietis? Ja tev viņš patiešām interesē, tad tas ir svarīgākais jautājums pirms pirmā randiņa (ja neskaita “Ko lai velk mugurā?”). Viss vai nekas, flirts vai novēršanās – atkarīgs no tā, vai tu raidīsi pareizos signālus. Tikai jānoskaidro, kas tad ir “pareizi”?

Nu mēs esam mazliet pietuvojušās atbildēm – pateicoties trijiem randiņu ekspertiem, amerikāņiem Bredam Gerstmanam, Krisam Pico un Ričam Seldesam, kuri savā bestsellerā “What Men Want” (“Ko grib vīrieši”) izloba atbildes no neskaidrības čaulas. Viņu rezumējums: “Vīrieši daudzus sieviešu raidītos signālus iztulko aplam, un līdz ar to, tuvākas iepazīšanās iespēja uzreiz atkrīt, un viņi vairs nekad nesatiekas.”

Padomi pirmajam randiņam:

Uzmanīgi ar kritiku! Pat ja viņa izvēlētajam krodziņam piemīt tālbraucēju šoferu ēdnīcas šarms, un viņa kaklasaite varētu patikt vienīgi tavam vectētiņam – vai tev tas obligāti jāpasaka, ēdot desertu? Pirmais randiņš viņam ir kā taustīšanās pa miglu: viņš jūtas atbildīgs par to, lai viss izdotos lieliski, taču nezina tavu gaumi. Tādēļ, ja vēlies būt droša par patīkamu atmosfēru satikšanās vietā, vari izteikt savus priekšlikumus.

Ekspertu padoms par tikšanās vietas izvēli: kādēļ gan nesarunāt randiņu kādā muzejā vai izstāžu zālē? Ja acu priekšā atradīsies kāds cits objekts, ko apspriest, flirtēšana sanāks gluži nepiespiesta.

Ieslēdz stopsignālu, tiklīdz tu sāc jūsmot par bijušo draugu – vīriešu patmīlība ir viegli ievainojama, un tādēļ viņš satrūksies, dzirdot par citiem, jo baidīsies būt mazāk ievērojams, salīdzinājumā ar aizgājušo dienu varoņiem.

Nevajag arī krist otrā grāvī un nonievāt bijušo draugu, jo negācijas tikai vērsīsies pret tevi pašu. “Ar šo sievieti kaut kas nav kārtībā, ja jau viņa tik ilgi spējusi paciest kopdzīvi ar tādu briesmoni,” viņš nospriedīs.

Pilnīgi aizliegts: atzīties intīmās vai privātās dzīves problēmās! Stāstus par grūto bērnību labāk pietaupi citai reizei. Vīrietis nelabprāt grib uzklausīt, kur nu vēl risināt tikko iepazītas sievietes privātās dzīves problēmas.

“Viņš īsti nezina, vai sieviete no viņa gaida tikai mierinājuma vārdus, vai arī labus padomus, un tādēļ izjūt apgrūtinājumu un spriedzi,” skaidro attiecību speciālisti. Kas vīrietim momentā pamodina bēgšanas instinktu, tās ir visas tēmas par laulībām un bērniem...

Ļauj apmaksāt rēķinus. Ja vīrietis tevi kaut kur ir uzaicinājis, tad viņš arī grib pats apmaksāt visu rēķinu. Tādēļ nevajag par katru cenu uzstāt, ka jāmaksā katram par sevi. Tavu vēlmi apmaksāt savu vakariņu rēķina daļu vai kino biļeti viņš neuztvers kā neatkarības pazīmi, bet gan kā signālu, ka viņš tev nepatīk un ka tu nevēlies viņam neko palikt parādā.

Jautrībai jābūt! Ar “ledus bluķa” taktiku randiņā neko daudz nepanāksi, uzskata ekspertu trio. Ja tā vietā, lai uzvestos nepiespiesti, tu izmisīgi centīsies demonstrēt seksīgas “manieres”, tavs stress pielips arī viņam. Taču viņš jau tā ir pietiekami sanervozējies.

Sieviete, kura radīs nesamākslotu atmosfēru ar smiekliem un spontānu gatavību kopā ar viņu doties zirgus zagt, spēs izraisīt viņā interesi.

Mīļucības ir laba lieta, taču nevajag uzreiz ar platām acīm steigties pie viņa “iedzert kafiju”. Ja nevēlies ielaisties dēļ vienas nakts romāna, tad ar seksu labāk nesteigties. Tomēr ķermeņa kontakts ir svarīgs: pieķeries viņam pie elkoņa uz ielas, runājot, pieskaries pie viņa rokas, - tas rada tuvības sajūtu, neatstājot uzmācīgu iespaidu.

Perfekts atvadu variants pirmajam randiņam: pēc atsveicināšanās, negaidīts skūpsts uz vaiga un tūlītēja aiziešana neatskatoties – izraisa tieksmi pēc kaut kā vairāk...

Beigas ar turpinājumu. Nav jāšķiras ar solījumiem, taču vēlams ar skatu nākotnē. Ja viņš atvadās ar standarta frāzi “Es tev piezvanīšu”, tad aizmirsti par viņu (vismaz pagaidām). Šis teikums vīriešiem ir tikai pieklājīgāks variants kā pateikt “...paliec sveika”.

Ja tu būsi izraisījusi viņā interesi, tad jau pirmā randiņa laikā viņš centīsies noskaidrot, kad varētu satikties ar tevi atkal. Šaubas tomēr tev neliek vēl mieru nākamajā dienā? Vari viņam piezvanīt un pateikties par jauki pavadīto laiku. Taču vairāk gan neko nesaki – tagad ir viņa kārta. Un ja viņš būs pietiekami apķērīgs, šo lielisko iespēju viņš nelaidīs garām!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!