Tiekšanās pēc absolūtas saskaņas var sagraut partnerattiecības, brīdina psihologi. Jo pie īstas saskaņas partneri nonāks tikai tad, kad katrs dzīvos atbilstoši savām vēlmēm. Var, protams, vienoties par kompromisiem, taču arī tie ne vienmēr ir zelta vidusceļš.
Viņai patīk dejas līdz rītam, bet viņam labāk patīk sēdēt pie bāra letes un pļāpāt visu vakaru. Viņa izlec no gultas rīta agrumā kā enerģijas kamols, bet viņam vajadzīgas vairākas stundas, kamēr viņš pilnīgi pamostas un spēj pateikt kādu laipnību. Izklausās pazīstami? Vai arī tev brīžiem rodas sajūta, ka tu neesi uz viena viļņa ar savu mīļoto?

Ja tu dzīvo kopā ar kādu cilvēku, tad tev ir jārēķinās ar viņa īpatnībām un paradumiem, nevis jācenšas tos apspiest. Ja pastāv fundamentāla saskaņa attiecībās, tad ikdienā kopīgais moto varētu būt: dzīve divās taktīs.

Tā piemēram, ļauj miegamicei gulēt no rīta līdz pēdējam brīdim, bet pati pa to laiku baudi brokastis vienatnē. Tev būs pietiekoši daudz laika, lai izlasītu avīzi un paklausītos radio rīta ziņas. Toties nedēļas nogalē abi kopā varbūt varētu ieturēt vēlās brokastis?

Vai arī seksā jums ir atšķirīgas vēlmes – piemēram, viņam patīk ātrs rīta sekss, bet tev vairāk vakara romantika? Liec viņam manīt, ka tu izproti viņa vēlmes, un tev nebūs ilgi jāgaida, ka arī viņš saprotoši izturēsies pret tavām iegribām.

Nav jāsatraucas vai jāmēģina kaut ko mainīt, ja jums ir atšķirīgi hobiji vai dažāds draugu loks. Partneriem vienmēr nav jāturas kopā kā salīmētiem. Ja brīvajā laikā viņš izvēlas apmeklēt sporta nodarbības, bet tu – mākslas pasākumus, tad arī kopīgi pavadīto laiku jūs varēsiet izbaudīt intensīvāk. Nekādā gadījumā necenties nomelnot viņa draugus vai nicinoši izteikties par viņa interesēm! Svarīgi ir interesēties par partnera pieredzi. Lai labāk iepazītu viņu, šad un tad protams, vari pavadīt viņu uz sporta nodarbībām, biljarda vakariem viņa draugu lokā, makšķerēšanu vai tamlīdzīgi.

Ja jūs mēdzat izklaidēties dažādās sabiedrībās, tad ļoti svarīgi ir vēlāk pastāstīt otram par notikušo. Mērķtiecīgi jāmeklē arī kopīgas brīvā laika pavadīšanas aktivitātes, kas jums abiem sagādā prieku (piemēram, kino apmeklējums). Jo pavisam bez kopības sajūtas dzīvojot, mīlestība var palikt novārtā. Cik bieži jābūt kopā – šo svarīgo jautājumu katram pārim ir jāizlemj pašiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!