Iesākumam nedaudz zinātnes: vīrieši mīl ar acīm, sievietes – ar ausīm. Vairumam vīriešu labā smadzeņu puslode dominē par kreiso, tādēļ viņi orientējas vairāk vizuāli, savukārt sievietēm dominē kreisā smadzeņu puslode, un viņas orientējas verbāli.
Citiem vārdiem sakot, vīrieši uzbudinās no tā, ko ierauga, bet sievietes – no tā, ko viņas dzird vai lasa. Šī iemesla dēļ zēni pusaudža gados seksuālo briedumu sasniedz, pētot pornogrāfiskos žurnālus, savukārt meitenes - lasot romantiskas grāmatas. Vairāku iemeslu dēļ nepieciešams atcerēties šīs patiesības.

Pirmkārt. Tavs izskats būtiski ietekmē partnera kaisli pret tevi. Iespējams, ka tev jau sen apnicis to dzirdēt, taču no šīs patiesības neizbēgsi. Vīrietim galvenais uzbudinājuma avots būs tavs izskats viņa acīs.

Lūk, kādēļ vīrieti tik ļoti satrauc atsevišķas daļas sievietes ķermenī, viņas figūra, veļa... Tu neticēsi, cik lielā mērā sievietes seksualitāti vīrieša acīs var nokaut maisveidīgs naktskrekls, savalkāta apakšveļa vai pavirša kosmētika.

Otrkārt. Vīrietis noskatās uz citām sievietēm nevis tādēļ, ka vairs nemīl tevi, bet gan tādēļ, ka viņš nevar neskatīties. Vai ir gadījies, ka aiziejot uz restorānu, kādā brīdī tu pamani, ka pati nepārtraukti skaties tikai uz viņu, bet viņš ar skatienu pavada visas garāmejošās sievietes? Nē, viņš viņas neizģērbj ar acīm, viņš vienkārši skatās.

Tu uzskati, ka tad, ja viņš tevi mīl, viņam nevajadzētu skatīties uz citām sievietēm. Viņš savukārt uzskata, ka tu veltīgi satraucies un uzvedies kā viņa privātīpašniece.

Galvenais atšķirību iemesls - vīrieši daudz asāk nekā sievietes reaģē uz vizuāliem kairinājumiem, tai pašā laikā sievietes asāk reaģē uz vārdiskiem kairinājumiem.

Vīrs biežāk saka: “Skaties, kur ej – vai tad neredzi, ka brauc mašīna?”. Sieva biežāk saka: “Kādēļ man tas atkal jāatgādina? Vai tad tu nekad neklausies, ko es tev saku?”. Tā rodas strīdi nevis par to, kuram no jums taisnība, bet gan kuram nav taisnība, - taču abiem gluži vienkārši ir atšķirīga uztvere.

Kur ir problēma? Sieviete ir pārliecināta, ka vīrietis, kurš skatās uz citu sievieti, izjūt pret viņu emocionālu tieksmi, taču patiesībā tā ir tikai skatīšanās tieksme. Ja vien tas nav flirts.

Protams, nav patīkami, ja vīrietis, ar kuru tev ir stabilas attiecības, flirtē ar citām sievietēm. Ja tavā klātbūtnē viņš sāk mest acis uz citiem brunčiem, tad vai nu viņš tīšām grib tevi aizvainot, vai arī viņš vienkārši ir nejēga. Taču vienkāršs skatiens skaistas sievietes virzienā nenozīmē pilnīgi neko. Vīrieši savādāk nevar, tas viņiem ir tikpat dabiski kā elpot.

Secinājumi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!