Foto: Shutterstock
Pirms nosūti vīrietim, ar ko satiecies neilgu laiku vai esi tikko iepazinusi, īsziņu, tu, ļoti iespējams, vairākas reizes pārdomā gan emotikonu lietojumu, gan pieturzīmes un tekstu kopumā. Tomēr bieži vien gala izvēle nebūt nav tā labākā. Šai sakarā piedāvājam bloga hercampus.com apkopotos ieteikumus, ko ņemt vērā, sazinoties ar vīrieti īsziņu veidā jeb kļūdas, ko labāk nepieļaut.

"Čavvvvv!"

Vien retajam no mums patīk saņemt īsziņu, kurā atkārtojas vairāki burti, tā padarot tekstu nesakarīgu. Neraksti "Čavvvv!" "Kā ietttt?" "Okeyyyyy", ja nevēlies vīrieti nokaitināt (principā tas attiecas uz ikvienu īsziņas saņēmēju neatkarīgi no dzimuma). Tā vietā ievēro interpunkcijas un pareizrakstības likumus, bet, ja nu kaut ko ļoti gribas uzsvērt, kā izņēmumu vīrieši minējuši tik populāro vārdu "Ballīīīītēēēēē!", kurā patskaņu lietojuma daudzkāršošana ir kaut nedaudz pieļaujama.

"Kur tu esi? Vai tu gribi mani satikt?"

Kura no mums gan nav piedzīvojusi situāciju, kad, nesaņemot atbildi uz īsziņu, savam simpātiju objektam nosūtām vēl vienu jautājumu, to vēlāk, protams, nožēlojot. Vairums vīriešu sievietes, kuras sūta divas, trīs un pat četras īsziņas, nesaņemot atbildes, uzskata par dīvainēm.

Lai noturētu viņa interesi un pat vairotu to, nesaņemot atbildes ziņu, komunikāciju neuzsāc pirmā, kā arī laiku pa laikam ļauj tieši vīrietim būt sarunas iniciatoram!

Nejēdzīgas abreviatūras

Tīņiem raksturīgi YOLO, LOL un LMAO saīsinājumi noteikti neiederas saprātīgas, pieaugušas sievietes sarakstēs. To vietā vīrietim atklāti uzraksti, ka viņš tev liek smieties, tā rosinot sarunu, nevis nosūtot pāris burtu savirknējumu.

"Ok", "Vienalga"

Šie noteikti nav pozitīvā sarakstē iekļaujami vārdi, jo šķiet negatīvi pat tad, ja tu tā nemaz nedomā. Turklāt tie var šķist pat nepieklājīgi, ja šādi atbildi uz garu īsziņu. To vietā ieteicams lietot paplašinātus teikumus un frāzes, kas paudīs entuziasmu un ieinteresētību, ja vien vienaldzības un dusmu izrādīšana, protams, nav tavs sarakstes mērķis.

"Nevaru sagaidīt, kad tiksimies!!!! ;) :) :* :))))"

Miedzošo, smaidīgo, bučojošo un citu sejiņu pārpilnība izskatās muļķīga, turklāt var liecināt par nepatiesām emocijām, kas izskatās mākslotas. Gadījumā, ja patiešām nevari sagaidīt, kad satiksi mīļoto, vienkārši uzraksti viņam, ka gaidi tikšanos un neaizraujies ar emotikonu lietošanu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!