Foto: Shutterstock
Neuzticība ir notikums, kas izjauc ļoti daudzas savienības, lai arī tās, iespējams, no malas šķitušas ļoti veiksmīgas. Nodevība un skumjas, pašvērtības kritums un sāpes ir tikai daļa no sajūtām, ko piedzīvo cilvēks, ja viņa partneris bijis neuzticīgs. Reizēm pāriem izdodas notikušo pārvarēt un attiecības nosargāt, tomēr tās nekad nebūs tādas, kā iepriekš.

Iemesli krāpšanai var būt dažādi, piemēram, problēmas attiecībās, pašpārliecinātības trūkums un citi. Pat tad, ja savai rīcībai izdodas atrast attaisnojumu, piedošanu pieprasīt nav iespējams un ir naivi cerēt, ka notikušo būs viegli aizmirst. Iedvesmojoties no "Prevention" un "Elite Daily" attiecību ekspertiem, piedāvājam iepazīties ar izmaiņām attiecībās tad, ja kāds no partneriem spēris sānsoli.

Par to, kā atšķetināt, vai partneris bijis neuzticīgs, vari lasīt šeit, savukārt šeit vari iepazīties ar vairāku vīriešu uzskatiem par to, vai attiecības bez krāpšanas mūsdienās vispār ir iespējamas.

Zaudēta uzticība


Foto: Shutterstock
Nav svarīgi, kādi ir bijuši krāpšanas apstākļi, un nav būtiski, cik ļoti uzticību pievīlušais cenšas, lai attaisnotu savu rīcību, salauzto nesalabot. Ja uzticība ir nodota, to atjaunot ir teju neiespējami. Pat ja ir cilvēki, kas tic un ir piedzīvojuši to, ka uzticību var izveidot un nopelnīt atkārtoti, viss vienalga mainīsies. Pat ja attiecības iztur šādu pārbaudījumu, sāpe par notikušo vienmēr paliks. Tāpat jāņem vērā, ka gadījumā, kad konkrētai rīcībai nav bijušas sekas, pastāv lielāka iespēja, ka tā tiks atkārtota.

Jāpiebilst, ka cilvēks, kas ir pievilts emocionālā un seksuālā ziņā, var sākt apšaubīt partneri arī citās jomās. Sānsoļu gadījumā nereti atklājas arī citi meli un uzticēties kļūst arvien grūtāk. Cilvēks, kas piekrāpts, nereti sāk apšaubīt sava partnera darbības un lēmumus finanšu jautājumos, bērnu audzināšanā un citās jomās.

Jau rakstījām, ka savienība, kurā trūkst attiecības, ir viens no destruktīvajiem attiecību veidiem, no kā labāk izvairīties. Tāpēc, ja uzticību atgūt nav iespējams, varbūt attiecībām pienācis gals. Par citiem attiecību veidiem, no kuriem labāk bēgt pa gabalu, tu vari lasīt šeit.

Jūs vairs nejūtaties tik tuvi kā iepriekš


Foto: Shutterstock
Ja cilvēks ir pieņēmis lēmumu par sānsoļa speršanu, viņa partnerim pilnīgi noteikti būs nepieciešams laiks, lai atgūtos pēc notikušā un izlemtu, vai viņš vēlas attiecības turpināt. Tas, protams, liks partneriem atsvešināties. Tas, vai emocionālo atsvešinātību izdosies mazināt pēc tam, kad viens no partneriem ir krāpis otru, ir atkarīgs no abu cilvēku attieksmes un rakstura.

Ir ļoti liela iespējamība, ka pēc neuzticības fakta sekos periods, kurā piekrāptais jutīsies pārāk nodots, lai pilnībā nodotos attiecībām. Šajā laikā notiek atsvešināšanās. Ja persona, kas pievīlusi otru, to patiešām nožēlo un vēlas saglabāt attiecības, ir svarīgi dot otram laiku un iespēju tik galā ar savām emocijām un domām. Ja tu esi tā, kas spērusi sānsoli, un otrs vēl nav sapratis, vai spēj tev piedot, steidzināšana par labu nenāks.

Mainās partneru pašapziņa


Foto: Shutterstock
Neuzticība ļoti spēcīgi ietekmē to, kā cilvēks sevi redz. Atkarībā no tā, kurā pusē tu atrodies, krāpšana var uzlabot vai ievērojami iedragāt tavu pašapziņu. Ja krāpšanas iemesls ir tas, ka cilvēks jūtas negribēts un nepatīkams, tad neuzticība strauji vairo pašapziņu, jo ļauj sajust un izbaudīt uzmanību, kas šķiet liegta attiecībās. Tomēr pašapziņas pacēlums ir īslaicīgs – to drīz vien nomainīs smaga un neizturama vainas apziņa par notikušo.

Cilvēkam, kuru krāpj, pašapziņu šis notikums parasti iedragā ļoti smagi. Partnera atvainošanās un lūgšanās pēc piedošanas neko nemaina. Mīļotā cilvēka neuzticība var likt justies nevērtīgam un nevajadzīga. Parasti līdzēt nespēj arī sapratne, ka neuzticība bija otras personas lēmums, kas nekādā veidā neatspoguļo piekrāptā cilvēka vērtību un nozīmīgumu.

Mainās skatījums uz pasauli


Foto: Shutterstock
Neuzticība var radīt tādu trauksmes un stresa līmeni, kas cilvēkā izraisa depresīvu skatu uz pasauli. Šāds notikums var pilnībā mainīt cilvēka skatījumu uz pasauli un lietām un ietekmēt ne tikai attiecības, bet arī to, kā cilvēks redz savu karjeru, rūpes par sevi, draudzības un par to, kā notiek bērnu audzināšana. Ja tavs partneris tevi ir krāpis, mēģini atjaunot šo lietu nozīmīgumu pakāpeniski – sakārto savas prioritātes un izstrādā rīcības plānu dzīves kārtības atjaunošanai.

Tajā pašā laikā partnera neuzticība var atmodināt un likt koncentrēt uzmanību pašam uz sevi. Ļoti bieži cilvēki, kuru partneri spēruši sānsoļus, pavada laiku, lai analizētu notikušo, un galu galā kļūst stiprāki un mērķtiecīgāki nekā pirms notikušā. Neuzticība var būt iemesls, lai pieliktu punktu neveiksmīgām attiecībām un atrastu jaunu dzīves mērķi, jo tā vietā, lai mēģinātu "salabot" jau sagruvušas attiecības, cilvēki velta laiku, lai pilnveidotu sevi.

Tiek ietekmēts partneru libido


Foto: Shutterstock
Dažiem pāriem neuzticība var pilnībā sagraut intīmo dzīvi. Ja partneris ir krāpis, pat no sirds cenšoties piedot un atjaunot attiecības, tas ne vienmēr izdodas, turklāt tas noteikti ietekmē intīmo tuvību. Pēc neuzticības cilvēks izjūt ļoti dažādas emocijas – depresiju, dusmas, skumjas, nodevību. Tas ļoti spēcīgi ietekmē seksuālo dziņu.

Reizēm gan sānsolis var iedarboties pilnīgi pretēji. Ir cilvēki, kam šāds notikums liek iekārot partneri vēl vairāk, jo rada sāncensības garu un liek domāt par to, ka aizviltais cilvēks ir jāatgūst. Ņemot vērā, ka seksuālas attiecības palīdz sajust intimitāti un stiprina uzticību, tas var palīdzēt pārvarēt neuzticību.

Jūsu saikne var kļūt vēl ciešāka


Foto: Shutterstock
Neuzticība pilnīgi noteikti pārbauda to, cik spēcīgas ir jūsu attiecības. Ja tās šo pārbaudījumu iztur, iespējams, ka pēc tā jūsu saikne kļūs vēl ciešāka. Lai arī ļoti bieži neuzticība patiešām nozīmē attiecību iziršanu un salauzto salikt kopā vairs nav iespējams, dažos gadījumos tā nenotiek. Reizēm tieši neuzticība izglābj savienību, jo tā ir kā modinātāja zvans, kas pārbauda abu partneru nodomus. Neuzticīgais saprot, ka pieļāvis lielāko kļūdu savā dzīvē, un meklē iemeslus savai rīcībai, to dara arī pieviltais. Ja abi partneri ir gatavi strādāt, lai tas vairs neatkārtotos, attiecības var kļūt stiprākas nekā iepriekš.

Tāpat neuzticība bieži ir trauksmes signāls, kas pāriem ar problēmām liek meklēt speciālista palīdzību un ķerties klāt ķibeļu risināšanai. Pāriem nākas pārrunāt ļoti neērtus jautājumus, un tas padara viņus tuvākus, kā arī palīdz labāk izprast vienam otru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!