Jaunas mīlestības karstumā ir grūti atcerēties draugus. It īpaši gados jaunas sievietes ne aci nepamirkšķinot, uzreiz pagriež muguru savām draudzenēm, tiklīdz sāk saieties ar kādu jaunu mīlulīti. Šāda rīcība ir ne tikai nepieklājīga un aizvainojoša, bet vēlāk tev var nākties to rūgti nožēlot.
Draugu/draudzeņu kompānija un mīļākie

Tu un tavas labākās draudzenes katru nedēļas nogali nešķiramā barā mēdzat plosīties pa deju klubiem. Tu flirtē ar visiem smukulīšiem un, pārnākot mājās, atmiņās pārcilā katru šī lieliskā meiteņu tusiņa brīdi.

Tad kādu dienu draudzene tev piezvana, lai pateiktu, ka ir satikusi kādu ļoti īpašu cilvēku. Nē, viņa šodien nevar doties ar tevi kopā pusdienās uz vecpilsētas labāko krodziņu, jo viņa dosies izklaidēties kopā ar savu vīrieti.

Te nu bija. Tu jūties atraidīta. Vai vienkārši vīlusies. Tik tiešām nejēdzīga sajūta, apzinoties, ka jūsu draudzība, kas gadu gaitā nostiprināta ar neskaitāmu kafijas tasīšu grēdām, ir mazāk vērta nekā kāds jauneklis ar kazbārdiņu.

Pretēja situācija

Un tagad iedomājies, ka lomas ir mainītas. Tu satiec kādu brīnišķīgu vīrieti un, par spīti tavai kvēlajai uzticībai saviem labākajiem cīņu biedriem, tu nespēj pārvarēt vēlmi nemitīgi turēties kopā ar šo jauno cilvēku, kura pieskārieni izraisa trīsas pa visu ķermeni.

Pat tad, ja tu sevi uzskati par neatkarīgu sievieti, tu jūti, ka šis cilvēks fiziski, emocionāli un psiholoģiski ir pārņēmis tevi savā varā. Kā lai atsakās no šīs elektrizējošās sajūtas par labu popkorna un 80. gadu filmu vakaram kopā ar draudzenēm?

Ja esi pieķērusi sevi šai situācijā – neprātīgas iemīlēšanās un kaisles parādīšanās vienlaicīgi ar strauju attālināšanos no draugiem – tad tev nopietni jāapdomā dažas lietas.

Paturi draugus prātā

Pirmkārt, lai cik sarežģīti būtu žonglēt ar diviem pretējiem spēkiem, priecājies, ka tu vismaz apzinies, ka tev nepieciešams pievērst uzmanību abām pusēm. Daudzas citas sievietes ne aci nepamirkšķinot, uzreiz pagriež muguru savām draudzenēm, tiklīdz sāk saieties ar kādu jaunu mīlulīti. Šāda rīcība ir ne tikai nepieklājīga un aizvainojoša, bet laika gaitā arī izraisa pretēju efektu.

Paplašini savu darbības loku

Nākamais, tev jāpretojas vēlmei pavadīt katru sekundi kopā ar savu mīļo runcīti. Ar to nav jāsaprot, ka tev jāatsakās no baudas pašas atteikšanās dēļ, bet gan šajā gadījumā nedaudz atturības tikai palielinās tavu nākotnes baudas potenciālu.

Atsevišķi no sava lāčuka pavadīto laiku tu varētu uzskatīt par pauzēm savstarpējā uzmanības apliecināšanā. Atceries, bērnībā tev mācīja, ka apēst visu ledusskapī esošo saldējumu sagādās mazāk prieka nekā katru dienu pa vienam saldējumam? Dari tā, lai saldumu krājumi turētos ilgāk.

Un kā ar tevi pašu?

Tev vajag padomāt arī pašai par sevi, lai gan to vien gribas, kā sapņot tikai par savu mīļoto un viņa vajadzībām. Bez tam, netīrā veļa un trauki nenomazgāsies paši no sevis.

Arī laika pavadīšana kopā ar draugiem, cilvēkiem, kuri rūpējas par tevi, veidos daļu no šī satraucošā dzīves perioda. Atceries, ka pasaulē notiek arī citas lietas paralēli tavai mīlas pilnajai dzīvei. Apvaicājies draugiem arī par notikumiem viņu dzīvē.

Draugi padara tevi apburošu

Paskaties uz draudzību arī šādā aspektā: tev būs daudz vairāk interesantu sarunu ar savu mīļoti vīrieti, ja jūs laiku palaikam dosieties laukā arī viens bez otra. Tu arī būsi daudz interesantāka sieviete viņa acīs. Iedomājies, kā būtu, ja tavs saldumiņš tikai sēdētu mājās pie televizora un gaidītu tavu zvanu. Šādā gadījumā viņa atbilde uz tavu jautājumu: “Kā pagāja tava diena?” neizbēgami kļūs aizvien vienveidīgāka.

Draugi ir nenovērtējami

Galvenais iemesls, kādēļ tu nedrīksti pamest draugus novārtā, ir tas, ka nolaižoties no rozā mākonīša, tu vari atjēgties gluži vientuļa un draugu pamesta.

Tavi draugi nebūtu draugi, ja viņi nepieprasītu sev daļu uzmanības tavos mīlestības svētkos. Ielūgumi uz meiteņu tusiņiem tev varētu pienākt aizvien retāk, ja tu kādreiz neizbrīvēsi kādu vakaru arī, lai parādītos draugu kompānijā.

Paturi prātā, ka par spīti tavai pašreizējai sajūtai tava jaunā, karstā mīlestība ilgs mūžīgi, pastāv arī iespēja, ka tā tomēr nenotiks (diemžēl!). Taču īsti draugi un draudzenes būs vienmēr ar tevi – ja vien tu mācēsi pret viņiem labi izturēties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!