Foto: stock.xchng
Vācu pētnieki atklājuši, ka pretstati patiešām pievelkas, taču tas notiek tāpēc, ka stresā vīrieši izvēlas partneres, kas nav viņiem līdzīgas, tā vēsta laikraksts "The Daily Telegraph". Trīres Universitātes zinātnieki veica eksperimentu, kurā jauniem vīriešiem tika rādītas kailu sieviešu attēli. Vīrieši, kas bija stresa stāvoklī, deva priekšroku sievietēm, kuru sejas vaibsti nelīdzinājās viņu vaibstiem. Tikmēr vīriešiem, kas bija atslābināti, daudz vairāk patika sievietes, kuru vaibsti bija līdzīgi viņējiem.

"Mūsu pētījums parāda, ka stress ietekmē cilvēku seksuālo partneru izvēli - miera stāvoklī indivīdi deva priekšroku līdzīgiem partneriem, taču stresā viņi izvēlējās no viņiem atšķirīgus partnerus," norādīja pētījuma vadītāja, psihobioloģe Johanna Lasa Hennemane.

Viņa piebilda, ka pētījuma rezultāti apliecina - partneru sejas vaibstu līdzīgums, iespējams, darbojas kā seksuālās pievilkšanās modulators. "Vēl vairāk, mūsu pētījums ir pirmais, kas parāda, ka stress ietekmē cilvēku partnera izvēli, un nodrošina pamatu tālākiem pētījumiem par stresa ietekmi uz partneru izvēli un seksuālo uzvedību."

Eksperti šādu tendenci skaidro ar evolūcijas laikā radušos aizsargmehānismu - skarbos laikos vīrieši izvēlas sievietes, kas ģenētiski ir pēc iespējas atšķirīgākas no viņiem, lai palielinātu viņu radīto pēcnācēju izdzīvošanas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!