Foto: Shutterstock
Slavenais krievu psihologs Mihails Labkovskis, kurš ar savām lekcijām vairākkārt viesojies arī Latvijā, atklāj, ka ir vairāki paņēmieni, kā attiecību sākumposmā sieviete, pati to neapzinoties, var neatgriezeniski aizbaidīt pat vīrieti ar visnopietnākajiem nolūkiem. Uzzini, kādas pēc Labkovska domām ir piecas sieviešu biežāk pieļautās kļūdas komunikācijā ar saviem izredzētajiem.
"Neizliecies labāka nekā esi, lai viņam nebūtu smaga vilšanās pēc laika, ieraugot tevi pavisam citā gaismā, jo izlikšanās nevar būt mūžīga."
Mihails Labkovskis

Sieviete – materiāliste

Foto: PantherMedia/Scanpix

Neiedomājies, ka vīrietis ir zelta zivtiņa, kurš materializēs jebkuru tavu vēlmi: "Zini, mīļais, man drīz dzimšanas diena, un mans mūža sapnis ir bijis to pavadīt Parīzē. Žēl, ka nevaru to atļauties..." Vai arī paziņojums, ka vecais telefons bieži niķojas, bet jaunam nav naudas, tikai aprobežotai sieviete var šķist pilnīgi nevainīgs mājiens vēlamo pārvērst par esošo. Īstenībā vīrietis šāda veida "nevainīgas" frāzes uzreiz uztvers kā tiešu trauksmes signālu: viņai vajadzīga tikai mana nauda.

Sieviete – problēma

Nekas tā neatbaida vīrieti kā sievietes vēlme neilgi pēc iepazīšanās censties viņu iesaistīt savu samilzušo problēmu risināšanā. Frāzi "Cik labi, ka esmu satikusi tevi: tu būsi mans glābējs!" vīrietis uztver kā tiešu apgalvojumu, ka vēlies pēc iespējas ātrāk "uzsēsties viņam uz kakla", un jūtas nevis kā līdzvērtīgs partneris, bet kā jampampiņš, kuram pēkšņi kā sniegs uz galvas uzkritušas svešas problēmas. Turklāt bez vismazākās nojausmas, kāpēc tieši viņš ir tas izredzētais, kuram būtu jānodarbojas ar to risināšanu.

Sieviete – līgava

Foto: Shutterstock

Vēl viens veids, kā neatgriezeniski sabojāt daudzsološas attiecības, ir kategorisks paziņojums, ka tev interesē vīrieši ar nopietniem nolūkiem. Nesteidzini notikumus un negaidi, ka pēc dažām tikšanās reizēm vai neilgas kopdzīves viņš būs gatavs pieņemt tik svarīgu un atbildīgu lēmumu. Vairumā gadījumu tavs striktais noteikums – Mendelsona kāzu maršs vai šķiršanās – novedīs pie otrā. Ja vīrietis pats nav pieņēmis lēmumu par precēšanos, tad velti gaidīt, ka tavs izvirzītais nosacījums būs veiksmīgs. Vīrietis sajutīsies kā auns pie saites, kuru grasies vest nezināmā virzienā. Vai viņš to gribēs? Protams, ka ne, tāpēc esi pacietīga!

Sieviete – sūdzambībele

Cik labi ir izkratīt sirdi un paraudāt kādam uz pleca par bijušo, kurš ir totāls kretīns un sabojājis tavu dzīvi, tikai, Dieva dēļ, tam nekādā gadījumā nevajadzētu būt tava jaunā partnera stiprajam plecam. Diez vai viņam būs patīkami un interesanti klausīties "šausmu stāstos" ar tavu iepriekšējo mīļāko galvenā varoņa lomā. Lai arī cik necilvēcīgas (tavuprāt) ir bijušas iepriekšējā partnera izdarības, nekad neaplej viņu ar samazgām jaunā drauga priekšā, jo viņam būs skaidrs, ka, pajūkot jūsu attiecībām, arī pats, visticamāk, nonāks līdzīgā situācija. Šo pašu principu ievēro arī jauna darba meklējumos: lai arī kā "niezētu mēle", darba intervijā nekad nenomelno savu bijušo darba devēju, jo tas ir ārkārtīgi slikts tonis.

Sieviete – noslēpuma glabātāja

Foto: Shutterstock

Dzīve nereti saved kopā dažāda vecumā un dažādu sociālo slāņu cilvēkus ar krasi atšķirīgu iepriekšējo attiecību pieredzi. Daudzas sievietes, kurām ir bērns vai pat vairāki, sākumā cenšas šo faktu noklusēt, jo nez kāpēc uzskata, ka būs labāk, ja vīrietis par to uzzinās vēlāk. Iedomājies, kāds būs viņa šoks, uzzinot par tava bērna esamību tikai pēc vairākām tikšanās reizēm. Tas vairumā gadījumu var nostrādāt negatīvi, jo viņam zemapziņā var šķist, ka esi slikta māte, ja reiz daudzajās sarunās neesi bildusi ne vārda par savu bērnu. Ir skaidrs, ka mazā cilvēciņa sasniegumiem olimpiādē, pirmajam kopīgajam teātra apmeklējumam vai saslimšanai, kuras dēļ pēkšņi jāatceļ randiņš, vajadzētu būt svarīgai katras normālas mammas dzīves sastāvdaļai, un apzinātu izvairīšanos no šīs tēmas vīrietis uztvers kā klajus melus. Viņš visticamāk nodomās, ka bērns tev nav svarīgs (biedējoši), vai arī tev šķiet, ka bērns būs faktors, kas aizbaidīs vīrieti, un tas savukārt var ļoti spēcīgi aizvainot viņa jūtas.

"Esi tāda, kāda esi, un vīrietis vai nu tevi iemīlēs, vai arī nē."
Mihails Labkovskis

Daudzas sievietes, protams, var nepiekrist iepriekš teiktajam: nerunāt par naudu, nerunāt par nopietnām attiecībām, nerunāt par bijušo, nerunāt par savām problēmām... Bet par ko tad īsti runāt, lai neaizbaidītu savu lielo laimi?

Attiecību sākumā ir svarīgi iepazīt vienam otru un izprast, vai jūs esat kā radīti viens otram vai pilnīgi dažādi cilvēki. Tāpēc runā par vaļaspriekiem, par to, kas kaitina un priecē, par savu bērnību, par draugiem un draudzenēm.

Laimīgu attiecību atslēga slēpjas abpusējā godīgumā un patiesumā. Ja tu viņam neesi vajadzīga tāda īsta un patiesa savā atklātībā, tad ļauj viņam iet un meklēt savu laimi citur. Nepaies ilgs laiks, un arī tavējā jau klauvēs pie durvīm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!