Foto: Shutterstock
Par pirmo intīmās tuvības pieredzi vairumam no mums, visticamāk, ir saglabājušās īpašas atmiņas. Aizdomājoties par minēto tēmu, nolēmām apjautāt mūsu lasītājas, noskaidrojot, cik liela nozīme ir nogaidīšanai ar intīmām attiecībām līdz kāzu naktij. Vai pacietība no tiesas atalgojas ar veiksmīgākām attiecībām? Lūk, pieredzes stāsti par to, cik dažāda var izvērsties cerētā situācija.

Anita: "Reizēm gaidīšana ir labākais, kas var būt"

Foto: Shutterstock

Šobrīd man ir 26 gadi, bet apprecējos jau 19. Tā kā biju jauna un dulla, tad mana pirmā mīlestība arī bija tā, ar kuru apprecējos. Līdz tam tas bija mans pirmais puisis un, tā kā jau aptuveni pēc pus gada kopā būšanas sapratām, ka vēlamies precēties, sarunājām, ka pirmo tuvību baudīsim kāzu naktī. Puisis piekrita manam lēmumam. Man tas šķita ļoti būtiski, jo nevainība sievietei ir svēta lieta. 

Pienākot kāzām, satraucos, jo pati diena ir īpaša un svarīga, tāpat kā šīs dienas noslēgums, kurā abi ieplānojām ļauties arī kaislei gultā. Prātoju par to, vai tiešām viss būs tā, kā esmu iztēlojusies…

Kad svinības tuvojās noslēgumam, devāmies uz savu numuriņu. Viss bija skaisti, viesu nama istabiņa bija izrotāta ar dažādiem dekoriem, ziediem un svecēm. Mēs abi bijām satraukušies, tomēr viss notika tā, kā cerējām. Viens otram ļoti patikām, viens otru mīlējām, tāpēc nebija nekādu nepatīkamu pārsteigumu un vilšanās. Nakts bija īpaša, un es nekad to neaizmirsīšu.

Pēc kāzu nakts paliku stāvoklī, un mums piedzima bērniņš. Tagad esam kopā ilgus gadus, mums ir divas atvases. Esam laimīgi, un tas, ka pirmā tuvība mums bija tikai kāzu naktī, iespējams, palīdzēja mūsu attiecībām būt stiprākām. Reizēm gaidīšana ir labākais, kas var būt.

Sandra: "Nesaderība gultā sabojāja mūsu attiecības"

Foto: Shutterstock

Ar savu puisi kopā biju aptuveni četrus mēnešus, līdz saņēmu bildinājumu. Tā kā nebijām vēl sākuši dzīvot kopā, bet pavadījām laiku, dodoties uz randiņiem un paliekot viens pie otra, tad intīmas tuvības starp mums vēl nebija. Mans uzskats vienmēr ir bijis, ka pirmajai reizei ir jābūt ar vīrieti, kuru patiešām mīli, tāpēc gadījuma sakarus neatbalstīju.

Es jau pašā sākumā izlēmu, ka vēlos atdoties tikai kāzu naktī, jo uzskatu, ka tam ir liela vērtība. Tā arī notika. Protams, viss neizvērtās tā, kā gaidījām, tāpēc vainu novēlām uz to, ka tā bija pirmā reize. Puisis bija satraucies, es arī, tāpēc tas nebūt nebija tas romantiskākais vakars, neraugoties uz neseno salaulāšanos…

Pēc kāzām kopā bijām vēl divus gadus, bet sapratām, ka mums nesaskan. Gultā bijām dažādi, katram bija savas vēlmes. Tas arī bija tas, kas sabojāja mūsu attiecības. Tuvība ir svarīga, un, ja šai ziņā nesaskan, tad ilgstošas un laimīgas attiecības, visticamāk, neveidosies.

Māra: "Puisis atzina, ka pirmais sekss ir īpaši svarīgs"

Foto: Shutterstock

Ar puisi sarunājām, ka sekss mums būs tikai kāzu naktī. Abi ļoti gaidījām vakaru, kad tas beidzot notiks. Kopā bijām divus gadus, līdz apprecējāmies. Lai arī ir bijušas reizes, kad solījumu gribējās lauzt, mēs turējāmies. Mēs bijām jauni, un norunātais šķita tikai dabiski un pareizi. Arī puisis atzina, ka pirmais sekss ar mīļoto viņam ir patiešām svarīgs. Lielajai dienai pienākot, ļāvāmies viens otram. Tās bija neaprakstāmas sajūtas, jo ir labi būt tik tuvu vienam pie otra - ne tikai gultā, bet arī sirdī. Kopā esam jau 15 gadus, un šī gaidīšana noteikti bija tā vērta.

Anete: "Uz nogaidīšanu uzstāja viņš"

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kad iepazinos ar savu, nu jau bijušo partneri, mani pārsteidza viņa pietāte pret sievietēm. Vīrietis jau sen vairs nebija pusaudzis, izcēlās ar galantām manierēm un inteliģentu personību. Mūsu attiecības veidojās gluži organiski, tomēr neko vairāk par skūpstiem viņš neatļāvās, lai gan kopā bijām jau gadu. Kā izrādījās, viņš, neraugoties uz savu vecumu, joprojām bija nevainīgs, atklājot, ka taupās īstajai un vienīgajai, ar kuru pārgulēs tikai kāzu naktī.

Sākotnēji viņa teiktais mani aizkustināja, taču, tā kā sapratu, ka nespēju iztēloties savu dzīvi ar cilvēku, kuru neesmu iepazinusi pilnībā, mūsu attiecības izjuka. Man sekss tomēr ir pārlieku nozīmīgs faktors, lai nepārbaudītu pāra saderību šai jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!