Patiesība: Pat ar mīlamu cilvēku sekss agrāk vai vēlāk pārvēršas par rutīnu. Sekss šķiet solām tik daudz. Āda sāk kņudēt no neizturamas svētlaimes. Apskāvieni, šņuksti, aizkustinājums. Divu cilvēku saplūsme galējā vienotībā. Taču parasti sekss ir diezgan ikdienišķa nodarbe.
Vīrieši sajūt iekāri, viņi pūš un elš, cenšas atbrīvoties no spriedzes un atslābināties. Sievietes kļūst miklas, apkampj un raud, pēc tam šņukst apmierinājumā. Sekss, kas sākumā bijis aizraujošs, kļūst viegli iepriekš paredzams. Pat labs sekss var kļūt šablonisks.

Savā ziņā ar seksu ir tāpat kā ar visu pārējo dzīvē. Realitāte patiesībā neattaisno cerības. Gandrīz ikvienam cilvēkam, kas sasniedz pusmūža vecumu, sekss un dzīve kļūst par ierastu prieciņu, par baudas, komforta un sāpju rutīnu, kas labākajā gadījumā sniedz mierinājumu, bet parasti ir pilnīgi bezjēdzīga.

Un tas ir labi. Jēgas trūkums liecina par izaugsmi. Kad kaut kas kļūst apnicīgs, tas nozīmē, ka tu esi gatavs iet dziļāk. Ja tu joprojām nodarbojies ar seksu, taču tas tev nesniedz cerēto gandarījumu, tas nozīmē, ka tu esi gatava dziļākam seksam.

Sekss, kas šķiet tukšs, atklāj dziļāku patiesību - sekss ir tukšs. Gluži tāpat kā jebkurš cits dzīves moments.

Kad tu ļauj sev pilnībā izjust seksu, tu jūti divas lietas. No vienas puses, tavi dzimumorgāni ir uzbudināti, tavs krūšu kurvis cilājas, un tava kaisle ir iedegusies. Taču no otras puses, kas par to? Tu to esi piedzīvojusi arī agrāk, un nekādas fundamentālas pārmaiņas tāpēc nav notikušas. Brīdis, kad tu saproti, ka sekss ir tāds pat brīdis kā visi citi, ir pārsteidzoši piesātināts un bagāts, taču arī dīvaini tukšs.

Galu galā tu saproti, ka tavā seksuālajā dzīvē nekā īpaša netrūkst. Tu noteikti vari uzlabot savu prasmi seksā, paust savas emocijas brīvāk un izbaudīt atkārtotus orgasmus, kas ilgst stundām, taču, kad tava sajūsma par jaunajām baudām un sasniegumiem noplok, tevī atkal atgriežas šī dīvainā tukšuma sajūta.

Patiesībā ir tā, ka ikviens seksuāls moments ir tukšs. Ikviens brīdis ir tukšs, netverams, nereāls. Un ikviens brīdis ir piesātināts, taustāms, nevaldāmi dzīvs. Gluži kā spilgts sapnis, ikviens brīdis ir intensīvs, spontāni dinamisks un tūlīt izgaistošs, it kā tā nekad nebūtu bijis. Sekss var būt maigs, mīlas brīnums, taču tajā pašā laikā tas izkūp, neatstājot nekādas pēdas, kā nejaušs "deja vu". Sekss ir spēcīgs pārdzīvojums, kurš izzūd vienā mirklī. Pat galēja bauda ir pilnīgi tukša.

Naivs jaunietis apmulst šajā īsajā baudas drudzī. Vīlušies un nomākti pieaugušie metas apkampienos, kas nesniedz gandarījumu. Patiesība ir tāda, ka ikviens moments ir netverams. Īsta mīlestība, tāpat kā kaila dzīvība, sniedzas viņpus tā, ko cilvēks var aptvert.

Taču, lai nokļūtu līdz šim līmenim, ir jāpāraug izpratne par seksu kā par labu vai sliktu. Savas seksuālās dzīves sākumā tu baudi iemīlēšanās sajūsmu un aizraušanos, cik ilgi vien turpinās šī izjūta. Pēc tam, sasniedzot pusmūžu, tu samierinies ar gandarījumu nesniedzošu, tomēr ciešamu seksa rutīnu.

Visbeidzot, kad cerība tevi pametusi, un tev vairs nav nekādas citas izvēles, tu nomierinies un pieņem šo tukšumu, kas jau ir tevī. Nemīli atklātu svētlaimi. Dzīvo rāmā gaišumā. Sekss ir intensīva esības atklāsme.


Raksta autors Deivids Deida ir plaši pazīstams ASV kā "skolotāju skolotājs" tādās jomās kā sakrālā seksualitāte, sievietes garīgums un vīriešu kustība. Viņš ir starptautiski pazīstams ar saviem garīgās izaugsmes un sakrālās intimitātes kursiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!