Droši vien katrs sev vairākas reizes mūžā ir jautājis, vai ir iespējama cieša draudzība starp vīrieti un sievieti? Dažreiz atbilde ir: “Nu, protams!”. Citreiz šķiet, ka šāda draudzība ir absolūti neiespējama.
Vīrietis un sieviete var būt labi draugi, domubiedri un uzticības personas viens otram, taču šādā gadījumā ir stingri jāievēro daži būtiski noteikumi.

  1. Jums ir jābūt pilnīgi godīgiem, katram pret sevi un vienam pret otru. Vai jums ir abpusēji vienlīdzīgas simpātijas? Šajā vietā rodas vislielākie pārpratumi. Viens no abiem izjūt dziļas simpātijas pret otru kā seksuālu būtni, taču nevēlas par to stāstīt otram, baidoties, ka viņš (viņa) laidīsies lapās.

    Tādējādi cilvēki melo vai nu sev, vai otram cilvēkam. “Ak nē, es nemaz nesapņoju par tevi, mēs taču esam tikai draugi!” Viss notiek labi līdz brīdim, kad jūs pirmo reizi dodaties kaut kur kopā “tikai kā labi draugi”, un viņš sāk flirtēt ar kādu, bet tu uz to reaģē pavisam dīvaini. Šajā brīdī viss noiet greizi.

    Jā, bieži vien tu savas simpātijas pret kādu cilvēku sāc izjust tikai tad, kad viņš izrāda interesi par kādu citu. Taču, diemžēl visbiežāk gan tu jau no paša sākuma apzinies, ka ar šo cilvēku esi kopā tikai tādēļ, ka vēlies būt seksuāli tuva ar viņu, taču neesi pietiekami drosmīga, lai to atklātu otram.

  2. Pastāv vēl arī šāds scenārijs: “Es pagaidām neteikšu viņam, kā es jūtos, taču mēs bieži būsim kopā un viņš pamazām mainīs savas domas.” Dažreiz cilvēki tik tiešām maina savas domas. Pasaulē notikuši arī tādi brīnumi, ka cilvēks uz ielas atrod somu, kas piebāzta ar simtdolāru naudas zīmēm, taču neviens gudrs cilvēks nekad neliks galvu ķīlā, ka tā notiks arī ar viņu.

    Nav mazums sieviešu, kuras pacietīgi gaida, kamēr vīrietis mainīs savas domas un iemīlēsies viņā, taču šāda gaidīšana ir visdrošākais ceļš, kā novest sevi līdz nervu sabrukumam.

  3. Sarežģīta situācija rodas, kad attiecības izjūk un “mēs joprojām būsim labi draugi un domubiedri”. Trauksme! Kad cilvēki izšķiras, ārkārtīgi reti abi ir vienādās domās par attiecību rezultātu. Visbiežāk viens no viņiem gribētu šīs attiecības turpināt, bet otrs tam nepiekrīt. Parasti tas, kurš šīs attiecības grib izbeigt, mēdz teikt: “Paliksim tikai draugi, ok?” (visbiežāk gan tas ir apgalvojuma, nevis jautājuma teikums).

    Protams, tas cilvēks, kurš ir izmisis par attiecību izjukšanu, piekrīt visiem noteikumiem, cerībā, ka ar laiku agrākā situācija atgriezīsies.

Draudzība starp vīrieti un sievieti ir iespējama, taču abiem ir jābūt ļoti godīgiem un jāatklāj otram savas jūtas, tiklīdz tās kļūst romantiskas. Ir dzirdēti gadījumi, kad veiksmīgas attiecības ir sākušās pēc tam, kad sākotnēji “mēs vienkārši bijām draugi”. Tomēr visos pārējos gadījumos draudzība ir tas, kas būs arī turpmāk, un tādēļ jāpriecājas par to, kas ir pašlaik.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!