Foto: Shutterstock
Uz pasaules nav divu identisku cilvēku, tomēr mums katram ir savi plusi un mīnusi. Jāsaka, ka ir arī kādas iezīmes, ko vairāk saistām ar vienu vai otru dzimumu, tāpēc šoreiz devāmies jautāt mūsu ekspertiem, lai viņi atklāj tās pazīmes, darbības un rīcības, ko viņi novērojuši dāmās sev apkārt un kas viņiem nudien kaitina.

"Gandrīz visām sievietēm ir tendence runāt par citām sievietēm vai vīriešiem sliktu aiz muguras, bet, kad satiekas dzīvē, tad izliekas, ka viss ir kārtībā un pret to cilvēku nekas nav. Tā ir lieta, kas tiešām ir kaitinoša no vīrieša skatpunkta. Manuprāt, samākslotība ir lieta, ko izturēt spēj tikai daiļais dzimums," savā viedoklī dalās Ivars (30). "Sieviešu emocionālā nestabilitāte mani var novest līdz vājprātam, jo vienā momentā sieviete ir jauka, bet pēc laiciņa ne no kā viņa jau sāk kliegt uz tevi vai apvainojas par sīkumiem. Un kur tad bez sava dzimuma stāvokļa izmantošanas! Ir daudzas sievietes, kuras vēlas vienlīdzīgas tiesības ar vīriešiem, bet tajā pašā laikā viņas izmanto to, ka ir sievietes un tādējādi jau pašā saknē noliek sevi nevienlīdzīgā stāvoklī."

Dzintaram (46) ir sava teorija par kaitinošajiem sieviešu ieradumiem. "Manuprāt, visi sieviešu niķi un stiķi ir forši, ja ar tiem prot sadzīvot. Sieviete dusmojas, ka tu nesēdies pie galda uzreiz, kad ēdiens ir gatavs, jo baidās, ka tas atdzisīs – tātad mīl. Viņa tev spiež paņemt līdzi jaku tad, kad ārā ir mežonīgs karstums, jo baidās, ka uznāks lietus – mīl. Viņa tevi trobelē ar neskaitāmām īsziņām, kad neesi blakus – mīl. Tās visas kaitinošās lietas savā ziņā ir tikai mīlestības izrādīšana un to vajadzētu iemācīties. Ja to nesaprot, tad dzīvot varētu būt grūti."

Arī Jānim (23) ir pāris lietas, kas spēj viņu patiesi nokaitināt. "Noteikti meitenes kaitina ar savu neizlēmīgumu par apģērba izvēli. Kā arī par to iegādi veikalos, gan izvēlīguma, gan laika patērēšanas ziņā. Protams, arī meiteņu izteiktais naivums, kas dažkārt ir jauks un mīļš, bet kopumā padara tevi traku."

Foto: Shutterstock

"Man personīgi nepatīk, ka liek izdarīt vienu darbu, tu to neesi vēl līdz galam izdarījis, bet tajā pašā laikā tev tiek iedots jau nākamais. Pēc "izdari to, izdari šito" principa," teic Mārtiņš (19), skaidrojot, ka sievietes dažkārt mēdz kungus izkoriģēt par daudz.

"Dažkārt mazliet smieklīgi noraudzīties uz sievietēm, kuras tēlo nepieejamās. Protams, ka tā ir spēle, to es apzinos, tomēr, ja patīk – ko tur spēlēties. Ne vienmēr mēs – vīrieši – esam tik pacietīgi un ieinteresēti, lai spēlētos līdzi. Bet tad, kad pagriežam muguru un vairs nepievēršam uzmanību, vai, iespējams, atrodam kādu citu, ar ko kopā pavadīt laiku, tad uzreiz sākās satraukuma pilnie zvani, īsziņas, teksti. Bet bieži vien jau ir par vēlu, bet atkal tiekam vainoti mēs. Kāpēc visu vajag sarežģīt?" retoriski vaicā Oskars (27), kas runā kā par ilgstošām attiecībām, tā jaunu cilvēku iepazīšanu.

Normunds (28) ir ievērojis, ka dāmas izturas visai interesanti citu sabiedrībā. "Nevar jau teikt, ka visas ir vienādas, bet esmu savilcis zināmas līdzības dažādos pāros. Man ļoti nepatīk, ja sabiedrībā sieviete izturas nicinoši pret savu vīrieti. "Zem tupeles", tā teikt. Pamāca, dusmojas un pastāsta kādus visai stulbus jokus – kāpēc tas ir vajadzīgs? Pārējiem taču ir neērti."

Mareks (33) stāsta, ka jāprot atrast pareizā pieeja un tad viss esot labi – nekas nekaitinot, tomēr viņš nespēj saprast šādu lietu: "Es nesaprotu, kāpēc nepieciešams nokraut spoguļa malas, palodzes, vannas malas, plauktus, galdus ar savām lietām. Es pat nezinu, kur var būt tik daudz lietu. Cilvēkam taču nav nepieciešami 16 krēmi labam, sliktam un normālam garastāvoklim. Pietiek ar vienu!"

*Visu ekspertu vārdi mainīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!