Foto: stock.xchng

Jautājums: pēc rupja seksa, un ar to es domāju patiešām rupju seksu, man ir sākusies asiņošana. Viss ir pietūcis un sāp. Kādas iekšējās traumas tās varētu būt? Un pēc cik dienu asiņošanas man vajadzētu patiesi sākt uztraukties? Šobrīd esmu ceļojumā un pat nav tā īsti iespēju tikt pie ārsta.

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205):

Atbilde: Pēc vardarbīgām dzimumattiecībām var veidoties iekšējas traumas, kas asiņo. Ja tās ir niecīgas - vairāk kā nobrāzumi, tūska un neliela asiņošana 2-3 dienu laikā mazinās un pāriet. Taču, ja trauma ir nopietnāka, par ko liecina asiņošana ar svaigām asinīm vai pat asins recekļiem, tad pie ārsta vēlams griezties iespējami ātrāk - gan lai veiktu pārbaudi, gan lai novērstu asiņošanu.

Ja asiņošana turpinās, bet ārstu apmeklēt nav iespējams, var mēģināt asiņošanu apturēt, makstī ievadot lielāka izmēra tamponu - tas gļotādu un asinsvadu nospiedīs un cerams, asiņošana beigsies. Taču pie ārsta katrā ziņā nepieciešams griezties pie pirmās izdevības, lai novērtētu sekas.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!