Foto: Shutterstock
Nozīmīgu un vienkārši skaistu mirkļu iemūžināšana fotogrāfijās ir kļuvusi par neatņemamu mūsu ikdienas norisi. Šai sakarā piedāvājam noderīgus ieteikumus, kā savu izskatu fotogrāfijā acumirklī padarīt pievilcīgāku. Knifiņus apkopojis portāls learni.st.

Koša krāsa - akcentam

Lai padarītu bildi dzīvīgāku, akcentē tajā kādu košu krāsu! Piemēram, sievietes var uzkrāsot lūpas, savukārt vīrieši - neitrālas krāsas kreklam pieskaņot košu tauriņu vai kaklasaiti.

Kas notiek fonā?

Pirms fotografēšanās, pārliecinies, ka fons ir citā krāsā nekā tavs apģērbs un mati, kā arī pārbaudi, vai tajā nav traucējošu un pat dīvainu elementu, kas acumirklī sabojās kompozīciju!

Ko iesākt ar rokām?

Nereti patiesi jaukas bildes sabojā dīvaini novietotas rokas. Lai to novērstu, izvairies no ierastās fotogrāfijas biedru apskaušanas un ieliec rokas sānos, viegli aizskar kaklarotu vai vienu roku novieto uz gurna, bet otru - ieliec kabatā. Tāpat vari kaut ko turēt rokās - piemēram, ziedus vai kādu interesantu priekšmetu - protams, ja tam konkrētajā fotogrāfijā ir jēga..

Zini savu leņķi

Raugoties tieši kamerā, seja var izskatīties saplacināta un zaudēt tās dabiskos izliekumus, pazūdot arī ēnām. Novērs to, atrodot leņķi, kādā izskaties vislabāk, un pozē šādi!

Pastiepies augšup

Lai seju padarītu slaidāku un kaklu - garāku, ar galvu pastiepies augšup, reizē nolaižot un atliecot plecus. Iespējams, šī nebūs pati ērtākā poza, tomēr efekts tiks panākts,

Slaidākas rokas

Lai rokas fotogrāfijā izskatītos slaidākas, nepiespied tās pie ķermeņa, bet gan atvirzi nedaudz atstatus, tā neradot iespaidu par apjomīgu bicepsu.

Pagriezies

Augums izskatīsies labāk, ja fotografējoties būsi nedaudz pagriezusies sāņus. Kājas izskatīsies garākas un viduklis - slaidāks.

Garo kāju noslēpums

Ja vēlies, lai kājas izskatās garākas un gurni - sievišķīgāki, stāvot sakrusto potītes, aizliekot vienu pēdu priekšā otrai!

Smaidi

Smaidoša seja ikdienišķā fotogrāfijā, kas nav augstās modes vai mākslas foto, viennozīmīgi izskatīsies pievilcīgāk par nopietnu izteiksmi. Vien uzmanies, lai tavas acis nekļūst pārlieku šauras!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!