Latvijas likumdošana paredz noziedzīgā nodarījumā cietušajam iespēju pretendēt uz valsts atbalstu brīdī, kad ir noteikts cietušā statuss. Tomēr nereti pati persona neapzinās, ka varētu tikt atzīta par cietušo ne vien fizisku pāridarījumu un nopietnu noziegumu rezultātā, bet arī citās dzīves situācijās – vardarbība internetā, satiksmes negadījumi, mantiski zaudējumi, pazemošana, autortiesību pārkāpumi.

Nepārzinot tiesību aizsardzības un atbalsta iespējas, kā arī priekšnoteikumus tam, lai persona tiktu atzīta par cietušo, var tikt kavēta palīdzības saņemšana gadījumos, kad tā ir tik ļoti nepieciešama.

Lai rosinātu sabiedrības izpratni par savām tiesībām, vairāk nekā 100 zvērināti advokāti un viņu palīgi no 12. līdz 16. martam Advokatūras dienās iedzīvotājiem visā Latvijā sniegs bezmaksas juridiskās konsultācijas, šogad īpašu uzmanību veltot cietušo tiesību skaidrošanai.

Advokatūras dienas Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija iedibināja 2010. gadā ar mērķi iedrošināt cilvēkus spert pirmo soli sasāpējušu jautājumu risināšanā, jo pat vienkāršas lietas nereti tiek atliktas aizbildinājuma "nav steidzami" vai naudas trūkuma dēļ, līdz tās pārtop nopietnās problēmās.

Konsultācijai dažādās pilsētās un pie dažādiem speciālistiem var pieteikties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!