Foto: Sergejs Urbanovičs
Šī gada septembrī aizsākās jau desmitais Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas (IFBB Latvija) un sporta klubu tīkla "MyFitness" organizētais projekts "Fit Model Latvija". 2017. gada rudens sezonas dalībnieces jau ir apmeklējušas pirmās pozēšanas nodarbības, guvušas pamatzināšanas par veselīgu uzturu, kā arī paguvušas pielāgoties intensīvajam treniņu grafikam.

"Rudens sezonas projekts ir īpaši nozīmīgs ar to, ka projekta dalībniecēm būs iespēja sevi pierādīt fināla uznācienā ne tikai uz skatuves, bet arī iegūt teorētiskās un praktiskās zināšanas par fitnesa sporta veida nozari iknedēļu apmeklējot dažādus mācību seminārus, treniņu meistarklases un kulinārijas šovus," stāsta IFBB Latvija valdes priekšsēdētāja un projekta koordinatore Kristīne Vederņikova. Projekta laikā meitenes piedalīsies fotosesijās, skatuves defilē nodarbībās, āra funkcionālajos treniņos un individuālajos treniņos.

Pašlaik dalībnieces aizvada piesātinātu un aizrautīgu treniņu posmu, kā arī visa projekta garumā saņem treneru konsultācijas. Treneri seko līdzi vingrojumu tehniskajam izpildījumam, kā arī palīdz izvēlēties darba svaru un slodzi. Katrai no dalībniecēm ir izvirzīts savs mērķis: viena vēlas iepazīt fitnesa treniņu pamatus un uzsākt aktīvas nodarbības trenažieru zālē, cita vēlas nomest lieko svaru un uzlabot sava ķermeņa proporcijas, vēl cita nostiprināt savas zināšanas fitnesa trenera specialitātē, bet vēl kāda cita uzsākt sportistes gaitas "bikini fitness" vai "fit model" kategorijās. Visas meitenes vieno cīņas gars, kā arī vēlme pierādīt, ka viss neiespējamais ir iespējams.

Meitenes jau ir aizvadījušas pirmos kopējos pozēšanas treniņus, noklausījušās semināru par veselu uzturu un saņēmušas konsultācijas pie uztura speciālistes, apmeklējušas pirmos kopīgos grupu treniņus un meistarklases, uzzinājušas daudz ko jaunu par sporta uzturu, kā arī pašas gatavojušas veselīgus ēdienus kulinārijas šovā.

Īpaši izaicinošs bijis treniņš, kuru vadīja LBFBF galvenais treneris Vladimirs Belovs. Treniņš iesākās ar 10 kilometru skriešanas distanci un turpinājās ar kāju funkcionālo treniņu brīvā dabā, lietainos un rudenīgi drēgnos laikapstākļos.

Turpmāko nedēļu garumā meitenes sagaida iepazīšanās ar krossfitu, iknedēļas defilē treniņi un individuālie spēka treniņi, ekskluzīva fotosesija, make up pamatu seminārs un daudz citu interesantu aktivitāšu.

Projekta dalībnieču pārmaiņām iespējams sekot arī IFBB "Latvia Fitness Project" feisbuka lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!