Foto: Shutterstock
Lai arī kā gribētos, no neveiklām situācijām nav iespējams izvairīties, tomēr var cerēt tās risināt pēc iespējas maigāk, saudzīgāk un vieglāk. Šoreiz aplūkojām "Real Simple" ekspertu ieteikumus, kā tikt galā ar neveiklākajām situācijām, kā arī vaicājām dalīties savā pieredzē.

*Stāstu varoņu vārdi ir mainīti.

Vaļēja bikšu priekša vai kaut kas ieķēries zobos

Ja esi nonākusi situācijā, kad telpā ienāks kāds, kuram ir vaļā bikšu priekša vai kaut kas ieķēries zobos, kā skaidro etiķetes konsultācijas firmas vadītāja Džodija Smita, vairumā šādu situāciju labāk neiejaukties – it īpaši, ja tas notiek darbā un cilvēks, kam to saki ieņem zemāku amatu.

Tomēr, ja situācija ir tiešām traucējoša un neviens necenšas to atrisināt, sagaidi mirkli, kad klusām to vari pateikt konkrētajam cilvēkam, lai viņš spētu aši novērst problēmu. Liec aiz auss, ka šāda pačukstēšana priekšā palīdzēs tikai tajos gadījumos, kad problēma ir labojama. Piemēram, atvērta bikšu priekša vai kaut kas zobos ieķēries, ne blūze, kura patiesībā ir caurredzama, jo situācija, ko cilvēks konkrētajā mirklī nevar izlabot, var radīt viņam tikai nepatīkamāku sajūtu.

"Man liekas, ka ar to pateikšanu vai nepateikšanu katram cilvēkam ir citādāk. Jā, cilvēks jutīsies neērti, ja viņam to pateiks, bet viņš jutīsies vēl neērtāk, ja pēc puses no darba dienas zobos ieraudzīs dilli un sapratīs, ka dilles ēdis brokastīs. Diemžēl šoreiz tas nav izdomāts piemērs, bet atgadījums ''iz dzīves"," savā nepatīkamajā pieredzē dalās Aija (28). Vaicāta, vai viņa būtu gribējusi, lai kāds viņai par to pabrīdina ātrāk, viņa atbild apstiprinoši.

Tu satiec kādu, kuru esi noignorējusi – neatbildējusi uz zvaniem, īsziņām

Foto: Shutterstock

Draudzene prasa, vai izskatās labi, bet atbilde noteikti nav "jā"

Foto: Shutterstock

Kāds tevi aicina uz randiņu, bet tu neesi ieinteresēta

Foto: Shutterstock

Ievēro cilvēku, ar kuru nevēlies nodoties sarunās

Foto: Shutterstock

Tu esi ieraudzījusi paziņu, tomēr neesi pārliecināta, vai viņš tevi atpazīst

Foto: Shutterstock

Tu ierodies pasākumā un saproti, ka nevienu nepazīsti

Foto: AFP/Scanpix

Tu kādu esi nosaukusi nepareizajā vārdā

Foto: Shutterstock

Visgarlaicīgākā persona ballītē neizlaiž vaļā tevi no savām 'ķetnām'

Foto: Shutterstock

Kāds neskaitāmo reizi atkārto vienu un to pašu smieklīgo stāstu

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!