Foto: Shutterstock

Māris Belte ir ne tikai psihoterapeits, bet arī fenotipologs, kurš pēc sejas vaibstiem spēj kaut ko vairāk pateikt par cilvēka raksturu. Pirms savu zināšanu nodošanas plašākai tautai sarunu šovā "Starp mums runājot", viņš tomēr uzsver, ka tās ir tendences un ne visos gadījumos tas simts procentīgi attaisnojas realitātē. Lūk, dažas pazīmes, kam vērts pievērst uzmanību!

Parasti tiem cilvēkiem, kuri ir komfortu mīloši un kuriem patīk izbaudīt, veidojas tādas kā grumbiņas zem acīm, maisiņi, stāsta Belte. Tāpat uzmanība jāpievērš arī acs varavīksnenei. Ja tā ir salīdzinoši maza, cilvēks biežāk ir kaprīzāks, neiecietīgāks. Jo tā lielāka, jo cilvēks tolerantāks, patīkamāks.

Tiem cilvēkiem, kuriem ir biezākas lūpas, būs baudkārāki, bet šaurākas lūpas liecina, ka cilvēks vairāk enerģiju veltīs savam darbam, būs lietišķāks un emocionāli atturīgāks.

Cilvēks, kuram ir izteikti uz priekšu izbīdīts žoklis, var būt agresīvāks – vispirms darīs, bet tikai tad domās. Vairāk gatavs uzņemties iniciatīvu, aktīvi rīkoties un ir mazāk kompleksu. Jo zods taisnāks, jo cilvēks ir pieklājīgāks, piedienīgāks, pareizāks un padomās pirms darīs.

Deguns – emocionālās sfēras rādītājs. Jo deguns garāks, jo cilvēks vairāk dzīvo sajūtās, emocijās. Ja deguns īss, cilvēks mēdz būt tiešs un pateikt visu, kā tas ir. Tāpat – jo spicāks deguna galiņš, jo cilvēks būs kaprīzāks, kašķīgāks – viņam svarīgas detaļas un sīkumi. Belte uzsver, ka, piemēram, kopdzīvē "mājas zāģīši", kuri "zāģē" savu partneri, visdrīzāk būs spicdeguņi. Fenotipologs skaidro, ka nozīme esot pat deguna nāsīm. Tiem cilvēkiem, kuriem ir plānākas nāsis, ir daudz vājāka nervu sistēma.

Intelekta rādītājs ir ausu forma. Jo lielākas ausis, jo cilvēks ir talantīgāks un viņa ir spēja izkopt savas zināšanas daudz vieglāk, labāk.

Runājot par seksualitāti, Betle teic, ka tai ir kompleksas pazīmes. Tad esot jāvērtē galvaskausa forma – dažādie pauguriņi uz galvas, kā arī, protams, uzmanību jāpievērš jau iepriekšminētajām lūpām, kuras būs pilnīgākas. Seksuālākiem cilvēkiem ir izteiktāki asaru ezeriņi – tie ir gaļīgāki, taču vīrietis ar kailu galvvidu būšot baudkārāks un seksuālāks nekā tas, kura galvu klāj biezas matu cirtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!