Foto: Shutterstock
Ikvienam ir tāds draugs, kurš sociālajos tīklos aizrāvies ar savu politisko uzskatu paušanu, nepārtrauktu tevis atzīmēšanu bildēs vai citādām darbībām, kuras ne sevišķi iet pie sirds, un tādēļ var sadusmot ne pa jokam, līdz ar to radot ne sevišķi patīkamu situāciju. Kā tikt galā, saglabājot draudzību sociālajos tīklos un īstajā dzīvē? Turpinājumā situācijas un risinājumi, kā izvairīties no neērtuma.

Draugi dalās ar pāgudriem komentāriem, rakstiem vai ēdienu bildēm

Lai arī tas, ka tev ir izglītoti draugi ir diezgan patīkami, dažkārt pārgudrie komentāri un raksti ir nevietā, it īpaši, ja esi izdomājis palūkot tikai kādu smieklīgu video vai jaunākās bildes, taču ne simts fotogrāfijas, kurās redzami draugu pusdienu šķīvji. Šo situāciju var atrisināt divējādi – pirmais variants, uzraksti draugam privāto vēstuli, lai patiešām uzzinātu no drauga kaut ko, kas tevi interesē. Otrais variants – izvēlies kontrolēt saturu, kuru vēlies redzēt savā jaunumu lentē, vien ar pāris klikšķu palīdzību vari atgriezeniski pārtraukt sekot konkrētā drauga jaunumiem. Kad nervi būs mazliet atslābuši, varēsi atspējot iespēju un turpināt sekot drauga jaunumiem. Viņš par šādas opcijas veikšanu nemaz neko nenojautīs.

Esi atzīmēts nevēlamās fotogrāfijās vai ziņās

Vai atceries tos laikus, kad neviens pat nenojauta, ko dari un kur esi? Tagad par šādu pazušanu no redzes loka var aizmirst, jo visur, kur aiziesi, būs kāds draugs, kurš iečekosies feisbukā ar tevi kādā vietā vai bildē. Šeit iespējami vairāki varianti – vienkārši izdzēst ierakstus vai izņemt ķeksīti, lai īpaši netiek izcelts, ka esi tur bijis. Taču uz priekšdienām vari savus profila iestatījumus nomainīt un uzlikt, ka neviens tevi nevar atzīmēt bildēs vai citos ierakstos bez tavas atļaujas, tādā veidā varēsi kontrolēt to, kas parādās tavā laikjoslā.

Kāds pārprot tavu joku

Katram ir citādāka humora izjūta – kas vienam no smiekliem rauj vēderu krampjos, citā izraisa nesapratni un pat dusmas. Jāatzīst, ka ikvienam no mums sociālajos portālos ir kāds draugs vai paziņa, kurš vienmēr pārpratīs mūsu joku, jutīsies aizskarts un sāks skaidroties. Diemžēl, kad tas notiek sociālajos portālos, tas viss ir publiski un visi to pamana. Publiskā skaidrošanās parasti ne pie kā laba nenoved, tāpēc labāk no tās izvairīties. Tā vietā labāk izdzēs komentāru vai pat visu ierakstu, un aizsūti šim cilvēkam vēstuli, paskaidrojot, ka nevienu nevēlējies aizskart un izlīdzini radušos konfliktu.

Raksta tapšanā izmantota informācija no Realsimple.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!