Foto: Shutterstock
Runājot par sievietēm, kas nav attiecībās, nereti prātā nāk tas, ko esam redzējuši seriālos un filmās – ar sevi neapmierināta, iespējams, nepārliecināta dāma, kas izmisīgi vēlas atrast savu otro pusīti. Izrādās, ka realitāte ir pavisam citāda, un daudzām brīvām sievietēm attiecību atrašana un ģimenes izveide nebūt nav prioritāte.

ASV veiktā aptaujā 44 procenti brīvo sieviešu norādījušas, ka tas, ko viņas vēlas visvairāk, ir dzīvot neatkarīgi, raksta "Psychology Today". Otra svarīgākā lieta sievietēm izrādījusies veiksmīga karjera – tas ir pats nozīmīgākais 34 procentiem sieviešu. Tāpat ļoti daudzas aptaujātās norādījušas, ka viņu dzīvē svarīga ir finansiāla drošība – tas ir galvenais mērķis 27 procentiem sieviešu.

Apprecēšanos un attiecību izveidi par prioritāti savā dzīvē uzskata tikai 20 procenti sieviešu. Aptaujātās neslēpj, ka uzskata – medijos, televīzijā un kino viņas ļoti bieži attēlotas greizi. Tāpat teju puse sieviešu uzskata, ka viņas tiek nepareizi attēlotas arī reklāmās. Visas sievietes, kas vēl nav precējušās 30 gadu vecumā, nebūt nav apsēstas ar vīra atrašanu un sapni par bērnu laišanu pasaulē. Aizmirstiet par nelaimīgajām vecmeitām, kas raud, ēdot šokolādi un sapņojot par bruņinieku baltā zirgā! Tāda mūsdienās nebūt nav sieviete bez stabilām attiecībām.

Jāpiebilst, ka bērnu laišanu pasaulē par savu prioritāti uzskata tikai astoņi procenti sieviešu, kamēr paaugstinājumu darbā starp svarīgākajām lietām dzīvē nosaukuši 12 procenti sieviešu.

Brīvas sievietes daudz biežāk sevi uzskata par neatkarīgām, sociāli aktīvām, draudzīgām un jautrām. Retāk sievietes sevi saista ar vientulību un vēlmi atrast partneri. Jautātas, kādas īpašības raksturo viņas pašas un citas brīvās sievietes, aptaujātās minējušas tādus vārdus kā neatkarīgas, pašpārliecinātas, atbildīgas, ambiciozas, ar stipru raksturu un piedzīvojumus mīlošas.

Brīvas sievietes nav gatavas sevi saistīt ar negatīvajiem stereotipiem, kas dāmas bez partnera ataino kā izmisušas un nelaimīgas. Ar šiem stereotipiem viņas cīnās regulāri – 57 procenti sieviešu atzīst, ka līdzcilvēki sagaida, ka viņas būs nelaimīgas, ja 30 gadu vecumā nebūs atradušas partneri, turklāt sievietes, kas ir laimīgas par savu brīvību, tiek nosodītas vairāk nekā tās, kas cenšas atrast sev otro pusīti.

Ja arī tu pašlaik esi bez partnera, aicinām arī tevi piedalīties aptaujā, lai saprastu, kas dzīvē ir vissvarīgākais mūsu brīvajām lasītājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!