Foto: Shutterstock
Lai arī cik ļoti mums nerūpētu, lai visiem citiem – priekšniekam, kolēģiem, vīram, bērniem – ir labi, reizēm jāapstājas un jāpadomā par pašu galveno cilvēku tavā dzīvē. Sevi pašu. Pat ja 10 kilometru skrējiens, stingra svaigēdāju diēta vai perfekts grims katru dienu liekas mazliet biedējošs, nešausti sevi, jo tie nav vienīgie vērā ņemamie sasniegumi, kas liek rūpēties par sevi. Tāpēc dari ko tādu, kas liks padomāt par sevi tieši konkrētajā mirklī!

Jo ir labi būt mazliet egoistiskai un izdarīt ko tādu, kas liek justies lieliski. Lūk, daži paņēmieni, ko iesaka "Gurl" komanda!

Centies būt noderīga

Ja jūties galīgi izsmelta, tad šis būs īstais nelielais veids, kā likt sev justies labi. Psiholoģe Mindija Grīnšteina iesaka pavisam vienkāršu mantru, ko pie sevis vajadzētu atkārtot: "Ja es šodien nevaru būt priecīga, es vismaz varu būt noderīga." Un tām nav jābūt lielām, pārpasaulīgām lietām. Tā vietā izdari ko tādu, kam pēc tam būs rezultāts. Piemēram, iztīri mājokli, piešuj to sen notrūkušo krekla pogu, ko nevari saņemties izdarīt jau kādu laiku, vai izved pastaigā suni.

Apēd ko tādu, ko ļoti, ļoti vēlies

Ja ir kas tāds, kas tev liek justies ļoti labi un sagādā prieku – uz priekšu. Un mēs nerunājam par savu bēdu apēšanu, bet gan palutināšanu ar kādu mīļāko našķi. Tu jau sen vēlies nogaršot iemīļotās konditorejas eklēru – neapturi sevi, ja tas tev liek justies labi! Viena kūciņa (un tiešām, samērīgi viena) neko ļaunu neizdarīs.

Foto: Shutterstock

Bet tomēr – palutini sevi ar ko veselīgu

Tajā pašā laikā, ja vēlies rūpēties par sevi, neaizmirsti par sava organisma vajadzībām un palutini to ar ko veselīgu. Un tam nav jābūt kādam "superfood" produktam. Pietiks ar rudens ābolu, kas norauts tieši no koka. Vai kādu gabaliņu selerijas. Tu vari ēst gan kūciņu, tu vari ēst arī burkānus – taču taisnība ir tajā, ka patiesi labi tev liks justies abi.

Aizej prom no ballītes

Ja piektdienas vai sestdienas vakarā esi piespiedusi sevi aiziet uz ballīti tikai tāpēc, lai neliktu vilties kādam citam, tā nav pareizā motivācija. Ja ballīte tev to vien liek darīt, kā domāt par mājām un kautrīgi ierauties stūrī – aizej no tās. Tu izdarīji, ko vajadzēja – ieradies, apsveicinājies. Bet, ja tālāko vakaru pavadīt skaļā kompānijā nevēlies – mājas tevi vienmēr gaidīs.

Palutini sevi ar kādu sejas procedūru

Tam nav jābūt pērļu pīlīngam vai slāpekļa procedūrai pie kosmetoloģes. Ja zini, ka tev labi liks justies mājas spa procedūra – kāpēc gan to neizdarīt? Palutini savu sejas ādu ar mīļāko un labāko sejas masku. Pēc tam priecāsies ne tikai tava seja, bet arī tu.

Izej garā pastaigā

Fiziskās aktivitātes ir ļoti svarīgas. Ne tikai, lai uzturētu savu ķermeni formā, bet arī prātu. Tāpēc gara pastaiga var būt tieši tas, kas tev ir vajadzīgs, lai palutinātu sevi un atvilktu elpu kaut uz stundiņu. Tādā veidā vari ne tikai samazināt stresu, bet arī veicināt smadzeņu darbību un uzlabot pašapziņu. Un tam nav jābūt lēnam skrējienam. Ja tu katru dienu palielināsi pastaigās pavadīto laiku kaut par 15 minūtēm, varēsi daudz ko iegūt, lai uzlabotu pašsajūtu.

Ļauj savam prātam atslēgties

Nevajag justies slikti, ja pirmā lieta, ko paveic, tiklīdz nonāc mājās pēc darba, ir nevis trauku mazgāšana, bet gan kāda seriāla skatīšanās vai žurnālu pāršķirstīšana. Tev jau tā dienas laikā ir bijis daudz jādara, tāpēc ļauj prātam atslēgties un atpūties, kā vien pašai tīk. Kamēr vien parūpējies par to, ka vakariņas pagatavotas un mājās nevalda haoss – nekas ļauns nenotiks, ja mājas darbus padarīsi vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!