Foto: LETA

Kā dzīvo cilvēki lauku ciematos, bet kā – galvaspilsētā? Ikdienā par šo aspektu mēs bieži neaizdomājamies, bet skarbā patiesība ir tāda, ka mūsu sabiedrība ir ļoti noslāņota, raidījumā "Starp mums runājot" stāsta labdarības organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta.

Dzīvojot galvaspilsētā, ziedotāji pat nevarot iedomāties, kā dzīvo tie, kuriem tiešām nepieciešama finansiālā palīdzība un katrs eiro ir no svara, lai palīdzētu ģimenei. "Mēs tiešām esam ļoti noslāņota sabiedrība, ļoti. Mēs katrs dzīvojam savā burbulī, arī es," novērojumos dalās Dimanta. Viņa arī nevarot aptvert, kā varējusi studiju laikā izdzīvot ar 15 latiem.

Tā kā katrs cilvēks situāciju bieži vien kritizē no sava viedokļa, esot jāspēj empātiski just līdzi. Dimanta arī atstāsta kādu gadījumu, kad trīs bērnu māmiņai, kas dzīvo tālu no Rīgas, ir bijis grūti lūgt palīdzību, taču ir jāpārkāpj pāri, lai palīdzētu bērniem. Ar šiem stāstiem cilvēki, kuru radu vidū nav grūtībās nonākušie, tiekot iepazīstināti ar līdzcilvēku skarbo pieredzi, lai veidotu sapratni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!