Foto: PantherMedia/Scanpix
Izvēloties atvaļinājuma laiku, 37% sieviešu visbiežāk pielāgojas darba devēju prasībām, bet 36% vīriešu- gadalaikam, secināts "Swedbank" Privātpersonu finanšu institūta aptaujā par atvaļinājumiem un to plānošanu.

Pētījumā secināts, ka sievietes salīdzinoši biežāk aplūko došanos atvaļinājumā no ģimenes iespēju aspekta - katra piektā sieviete savu atvaļinājumu saskaņo ar bērna interesēm, kamēr par šo aspektu domā tikai 10% vīriešu.

Gan sievietes, gan vīrieši vienlīdz bieži - 25% gadījumu - izmanto atvaļinājumu arī svarīgiem notikumiem personīgajā dzīvē, piemēram, jubilejām, kāzām, izlaidumiem.

"Sievietēm ir dabiski rūpēties par apkārtējiem un sev tuvajiem, kā arī veikt sev uzticētos darbus ar lielu atbildību. Iespējams, tieši tādēļ sievietes biežāk savu atvaļinājumu plāno gan bērna interešu, gan darba devēju prasību aspektā. Šis varētu apliecināt mūsdienīgu sieviešu vēlmi savienot karjeru un ģimenes dzīvi," uzskata "Swedbank" Privātpersonu finanšu institūta vadītāja Ieva Use-Cimmermane.

Aptaujas dati liecina, ka šogad iedzīvotāji visbiežāk izvēlas doties vienu līdz divas nedēļas ilgos atvaļinājumos. Savukārt atpūtā, kas ilgāka par mēnesi, šogad dosies katrs trešais iedzīvotājs, bet katrs desmitais strādājošais šogad atvaļinājumā nedosies vispār. Garākus atvaļinājumus biežāk izvēlas tieši sievietes.

Institūta aptauja par iedzīvotāju atvaļinājuma plāniem veikta šā gada jūnijā, internetā aptaujājot vairāk nekā 550 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 25 līdz 55 gadiem, kas ir oficiālās darba attiecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!