Foto: Shutterstock
Vārds "parapsiholoģija" vieniem liek sabīties, citiem pārākuma apziņā saviebt degunu, tomēr īsta izpratne par šo tēmu ir reti kuram. Vēl jo mazāk – nojausma, kur un vai vispār kaut ko tādu māca. Māca gan – turklāt arī Latvijā. Stāsta praktizējoša parapsiholoģe, litoterapeite, centra "Восхождение" pasniedzēja Jūlija Šļahova.

Lūdzu, paskaidrojiet, ko īsti sevī ietver jēdziens "parapsiholoģija"?

Parapsiholoģija ir zinātnes un reliģijas sintēze, tā vērsta uz katrā cilvēkā apslēpto īpašo spēju pētīšanu (runa ir par gaišredzību, gaišzināšanu, telepātiju, telekinēzi u.tml). "Para" sanskritā atšifrējas kā augstākais, dziļākais, tātad burtiski parapsiholoģija nozīmē – cilvēka augstākā vai dziļākā psihe.

Atšķirībā no klasiskās psiholoģijas, kas pēta cilvēku psihi, parapsiholoģija ir gājusi tālāk un dziļāk – tā pieskaras tam, kas atrodas aiz parastas personības izpratnes robežas, – viņa dvēseli, tajā pašā laikā nojaucot visas personības robežas.

Šis darbs ietver arī kontaktus ar astrālām būtnēm, mirušajiem, mājas gariņiem, kaut ko tamlīdzīgu?

Parapsiholoģijas darbības lauks ietver sevī visas pasaules, tajā skaitā smalko pasauli, dabas pasauli un tā tālāk. Taču mūsu centra galvenais mērķis nav saziņa ar viņsaules valstību, tā ir dvēseles izziņas pakāpe – dvēseles un Visuma kā tāda visā tā dažādībā.

Cilvēks – tā tomēr ir dabas daļa un sekojoši – tieši no dabas cilvēks var gūt visu nepieciešamo veiksmīgai dzīvei.
Jūlija Šļahova

Kā jūs pati atklājāt savas spējas – tās ir iedzimtas vai uztrenētas?

Spējas ir ikvienam cilvēkam!

Mana vecmāmiņa ārstēja cilvēkus ar lūgšanu un minerālu palīdzību – iespējams, ir arī kaut kas iedzimts. Taču tolaik man pat prātā nenāca, ka kļūšu par praktizējošu parapsiholoģi. Vēlāk, kad manā dzīvē ienāca daudz rūgtu zaudējumu, es sāku iet pa pašizziņas ceļu, aizgāju mācīties un arī tagad turpinu pašpilnveidi, apmeklēju dažādus seminārus, satsangas, treniņus. Viss notika pakāpeniski, es gluži vienkārši sapratu, uz kurieni vēlos virzīties un kas man nes prieku.

Kas ietilpst parapsiholoģijas kursā?

Pats galvenais – atrast ceļu pie sevis, iemācīties harmoniski komunicēt ar apkārtējiem cilvēkiem, atklāt savus talantus, saprast savu aicinājumu (un to saprast nekad nav par vēlu!). Mūsu centrā apgūst arī iemaņas darbā ar cipariem, skaņu, minerāliem, aromātiskajām eļļām, iemācās kontrolēt un vadīt savu enerģētiku, iegūst dziedniecības iemaņas. Mācību procesā cilvēki tiek skaidrībā ar karmiskajām (cēloņseku) ķēdītēm un saprot, kur slēpjas kreņķu un slimību cēloņi, kā arī to, kā iespējams no tā visa atbrīvoties. Visam bonusā nāk pozitīvs skatījums uz pasauli.

Vai mācīties var ikviens, bez priekšzināšanām, ekstrasensorām dotībām un pieredzes?

Atkārtoju – parapsiholoģiskās spējas ir ieliktas ikvienā cilvēkā! No katra paša atkarīga vien vēlme mācīties, ticēt sev un doties uz priekšu! Īstenībā galvenais, kas nepieciešams mācīties gribētājam, ir patiesa vēlēšanās izmainīties un izprast sevi un citus. Iepriekšējām zināšanām nudien nav nozīmes, mācību programmas tik un tā sākas no ābeces.

Jūs strādājat arī ar akmeņiem. Kā litoterapija papildina parapsihologa darbu?

Var teikt, ka mūsdienās saistībā ar smago ekoloģisko situāciju, ar ko sadūrusies cilvēce, minerāli iegūst savu "otro piedzimšanu". Veselības problēmas (un arī tradicionālās medicīnas bezspēcība daudzos jautājumos), pašrealizācijas un saziņas grūtības cilvēkiem atkal liek atgriezties pie Dieva un dabas, apgūstot to no jauna. Te talkā nāk mineraloģija, litoterapija, aromterapija.

Pats galvenais – atrast ceļu pie sevis, atklāt savus talantus, saprast savu aicinājumu (un to saprast nekad nav par vēlu!).
Jūlija Šļahova

Cilvēks arvien biežāk vēršas pie priekšteču pieredzes, izmantojot tautas metodes un ārstniecības līdzekļus – zāles, kristālus, aromeļļas. Cilvēks – tā tomēr ir dabas daļa un sekojoši – tieši no dabas cilvēks var gūt visu nepieciešamo veiksmīgai dzīvei un darbībai...

Kur īsti slēpjas minerālu vērtība?

Piemēram, šādi būtiski jautājumi:

  • Kā piemeklēt atbilstošu amuletu vai talismanu?
  • Kā atklāt savas spējas un izprast pašam sevi?
  • Kur apslēpti jūsu talanti?
  • Kā kļūt veselai un laimīgai?

Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem atbildi rast palīdzēs pati daba – ar minerālu, kuru jūs izvēlaties tajā vai citā savas dzīves brīdī. Tas ir kā pavadonis, kā uzticams un uzticīgs draugs, kurš atbildēs uz visiem jautājumiem un palīdzēs nospraust jūsu individuālo ceļu. Un, ņemot vērā, ka minerāli glabā atmiņas un pieredzi no pašas Zemes radīšanas, stājoties kontaktā ar izvēlēto akmeni, jūs gūstat iespēju pieskarties šīm senajām zināšanām...

Litoterapeiti un zinātnieki jau sen ir pierādījuši, ka minerāli sniedz cilvēkam aizsargātības, drošības un miera sajūtu, kas šajos laikos ir tik ļoti nepieciešama. Ja to zinām – varbūt, pirms ķerties pie tabletēm vai bezpalīdzībā nolaist rokas, ir vērts tikt skaidrībā ar sevi un uzticēties dabai? Izvēle jebkurā gadījumā ir, un tā ir mūsu pašu rokās.

Ja tevi ieinteresējusi iespēja paplašināt savas zināšanas un iemaņas šajā virzienā, Olgu Šļahovu varēsi vaigā sastapt ezotērikas festivālā "Destiny's Gift", kas martā notiks Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!