Foto: Shutterstock
Daudzi no mums jau ir pamanījuši to spriedzi tuvākajā apkārtnē, kas dažus skar personīgi, bet citi piedalās kā novērotāji no malas. Kas tad īsti notiek, un ko no tā visa sagaidīt? Astrologiem atbildes sniedz planētu "krusta dancis".

Protams, jāatceras, ka astroloģiskā konfigurācija debesīs norāda tikai uz kopējām tendencēm, kuras šajā laikā tiks pastiprinātas, tādēļ arī labāk novērojamas. Tomēr uzskatu, ka brīdināts cilvēks ir sagatavots, lai prastu atpazīt šīs pazīmes, kad tās parādās, un neļautos provokācijām, kā arī lieki neprovocētu citus.

Kopš 26. maija Jupiters, Saturns, Neptūns, Saule un tagad arī Venēra pie debesīm ir sastājušās saspringtos savstarpējos aspektos, izveidojot konfigurāciju, ko astroloģijā mēdz saukt par Lielo krustu vai T-kvadrātu. Tas turpināsies līdz pat 10. jūnijam, kad pamazām mazināsies un pieklusīs. Mēs jau jutām tā pastiprinātu ietekmi 29. un 30. maijā, un tas atkārtosies arī 4. un 5. jūnijā, kad šai konfigurācijai garām “skries” Mēness, emocionāli izgaismojot planētu negatīvās enerģijas. Visspilgtāk šo saspringto ietekmi izjutīs Dvīņi, Jaunavas, Strēlnieki un Zivis (īpaši – šo zīmju 2. dekādē dzimušie) vai arī tie, kuru personiskās planētas vai dzimšanas kartes jutīgie punkti izvietojušies šo zīmju 6–16. grādos (jautā astrologam vai aplūko savu karti, piemēram, vietnē "Astro.com").

Kā tad uzvedas "sastrīdējušās" planētas? Kādu enerģiju tās izstaro un sūta uz Zemi?

Saturns. Saspringtā ietekme liek Saturnam strīdos sodīt savu sarunu biedru ar vienaldzību, ignorēšanu un stūrgalvīgu spītību. Varēsim vērot situācijas, kuros kādam tiks pārmesta likumu un normu neievērošana, vienaldzība attiecībā pret sevi un saltums. Iespējamas šādas tādas kavēšanās un darbu izpildes novēlošana.

Jupiters. Varēsim vērot strīdus, kuros esošā situācija tiek eskalēta līdz neiedomājamiem apjomiem. Tendence no mušas uzpūst ziloni, turklāt ar skaņu un gaismas efektiem! Strīdos svarīgāk par visu būs piesaistīt apkārtējo uzmanību, piemēram, ar skaļu kliegšanu, durvju ciršanu vai, demonstratīvi kaut ko metot pa gaisu. Šovam jābūt pietiekami atraktīvam, lai strīdā iesaistītais "cietējs" varētu ar savu uzvedību izklaidēt apkārt salasījušos pūli (vai vismaz piesaistītu kaimiņu uzmanību, ja strīds izcēlies aiz slēgtām durvīm).

Neptūns. Kā jau okeāna simbols, šis ūdens var būt dzidrs un caurspīdīgs, bet var būt arī duļķains. Strīdoties var izrādīties, ka ne viss ir tā, kā izskatās, un vispār – esi uzbrucis neīstajai personai. Puspatiesības vai līdz galam nenoskaidrotas lietas var izraisīt pamatīgas domstarpības un pārpratumus.

Saule. Nu, jā – tur, kur iesaistīta Saule, visam jābūt spožam un redzamam. Nepieciešama publicitāte, atpazīstamība, kas nozīmē, ka sociālajos tīklos un presē būs vēlme aktīvi dalīties (iznest gaismā) kādas negācijas, kas sakrājušās uz sirds.

Un visbeidzot, Venera, kas arī aktīvi piedalās šajā saspringtajā sadarbībā, visu padara ļoti personisku. Ja tu mani nemīli, tad es arī tevi nemīlu. Vēl vairāk, es tagad tev atriebšos, sodīšu tevi, jo man sāp, un tev arī lai sāp! Dots pret dotu. Veneras taisnīguma un līdzsvara izpratne ir apmierināta.

Lai mums visiem izdodas saglabāt mieru un vēsu prātu šajā karstajā laikā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!