Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka katrs pats ir sev lielākais kritiķis un soģis. Tā rezultātā cilvēkiem piemīt lieliska spēja maldināt pašiem sevi, neticot pašu spējām un talantam. Šai sakarā portāls lifehack.org piedāvā izplatītākos melus, ko paši sev iestāstām, tā atturot sevi no panākumu gūšanas.

Es neesmu viņš/viņa

Cilvēkiem ir vēlme un tendence sevi salīdzināt ar citiem, kuriem ir izdevies gūt panākumus, minot atšķirības savās un šo cilvēku dzīvēs. Tomēr tas nekādā veidā nepalīdz sasniegt mērķus, tieši otrādi, rada nepareizu pašiem par sevi, mums efektīvi sev iegalvojot, ka ieceres vienkārši nav sasniedzamas. Tā vietā pieturies pie šādas politikas: “Ja to varēja arī viņš/viņa, tad arī man tas ir pa spēkam!”

Man pietiek ar to, kas esmu un kur esmu

Protams, tas ir apsveicami, tomēr šāds uzskats kavē pārmaiņu ieviešanu savā dzīvē, kas savukārt ļautu attīstīties vēl vairāk. Nedzīvo pēc šāda principa, bet gan centies sasniegt vēl vairāk, jo – ja jau tu labi jūties šajā “līmenī”, tad nākamais taču būs vēl patīkamākais, vai ne?

Es to izdarīšu vēlāk

Prokrastinācija ir ambīciju slepkava. Jo biežāk kaut kā darīšanu atliksi uz vēlāku laiku, jo mazāka ir iespējamība, ka to paveiksi vispār!

Es nezinu, kā to paveikt

Patiesībā mēs nezinām, kā kaut ko izdarīt, it visās dzīves jomās. Tomēr kādā brīdī nākas saņemties un mācīties. Tu taču iemācījies vadīt automašīnu, vai ne? Un lieliski tiki galā ar paaugstinājumu amatā un ar to saistītājiem pienākumiem! Lai tā ir tava iedvesma arī turpmāk!

Tas nav tik svarīgi

Šie ir vieni no lielākajiem meliem! Tā ir tava dzīve, un iespēja tajā ieviest būtiskas pārmaiņas ir jāizmanto. Neslēpies no savām vēlmēm un tiecies pretim to piepildījumam!

Man ir bail izgāzties

Ikvienam ir bail no neveiksmēm! Taču tas nedrīkst radīt sajūtu, ka mums kaut kas nav pa spēkam. Nenoskaņo sevi uz negativitātes viļņa, pirms kaut kas vispār tiek uzsākts.

Man nepatīk pārmaiņas

Tomēr pastāvēs, kas mainīsies, vai ne tā? Cenšanās savā dzīvē neko nemainīt rada stagnāciju un laupa iespēju realizēt savus mērķus, dzīvot labāk un sasniegt vairāk.

Protams, pārmaiņas ne vienmēr ir vieglas, tomēr mūsu attīstības vārdā tās gluži vienkārši ir nepieciešamas.

Man nav laika

Vaina ir nevis laika, bet gan gribēšanas trūkumā. Izvērtē savas dzīves prioritātes un vajadzības, tā saplānojot arī laiku. Tu būsi pārsteigta, cik patiesībā daudz brīvu brīžu mums ir, ja atmetam nevajadzīgas nodarbes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!