Foto: Publicitātes foto
Mēs visi apzināmies fizisku aktivitāšu labvēlīgo ietekmi uz dzīves kvalitāti, tomēr reti kurš regulāri un pilnvērtīgi sporto – dažādu iemeslu dēļ. Piemēram, par īstu modes lietu kļuvusī skriešana daudziem neiet pie sirds, vai arī pievērsties tai neļauj veselības stāvoklis. Risinājums ir! Pozitīvas emocijas, enerģijas pieplūdumu un vēlamo rezultātu garantē fitnesa nodarbības uz batuta.

Parasti nodarbības notiek telpā ar vairākiem nelieliem batutiem. Katrs no tiem ir aprīkots ar speciālu līdzsvara rokturi, pie kura pieturoties, tiek veikti vingrojumi, kā arī displeju, kurš ieraksta lēcienu skaitu, laiku un sadedzinātās kalorijas. Pirms nodarbības tiek veikti iesildīšanās un stiepšanās vingrojumi, lai sagatavotu ķermeni slodzei - dažādu lēcienu, izklupienu un deju soļu kompleksam.

Šo fitnesa veidu it īpaši novērtēs dāmas, jo, pateicoties lielam sadedzināto kaloriju skaitam, tas ir pielīdzināms pamatīgam kardiotreniņam. Pat NASA speciālisti apgalvo, ka 10 minūšu lēkāšana ir ekvivalenta 30 minūšu skrējienam! Turklāt lēkāšana un gravitācijas spēka maiņa veicina vairogdziedzera darbību un limfas cirkulāciju, kas palīdz organismam ātrāk attīrīties no visa nevajadzīgā, tostarp uzkrātajiem taukiem.

Vēl viena būtiska batutu fitnesa priekšrocība ir tā spēja samazināt slodzi uz locītavām līdz pat 80%. Tieši tādēļ vingrojumi uz batuta ir īpaši draudzīgi visiem, kam locītavas sagādā raizes. Kā zināms, skrienot gravitācijas spēks ir visai liels un ķermeņa locītavām jāiztur spiediens, kas ir līdz pat četrām reizēm lielāks par paša skrējēja svaru. Tāpat šo sportisko aktivitāti var izbaudīt jebkura vecuma cilvēki bez iepriekšējas fiziskās sagatavotības.

Batutu fitnesa 7 plusi:

  • stimulē vielmaiņu
  • palielina skābekļa cirkulāciju audos
  • uzlabo limfātiskās sistēmas darbību
  • stiprina sirds un asinsvadu veselību
  • nostiprina un tonizē muskuļus
  • uzlabo līdzsvara izjūtu
  • vairo enerģiju un vitalitāti

Tagad visas batutu fitnesa priekšrocības var izmēģināt ikviens, apmeklējot Baltic Beach Hotel & SPA sporta centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!