Foto: Publicitātes attēls
Sabiedriskais labdarības fonds "Svētās Sofijas Bērnu Hospis" sadarbībā ar fotogrāfu Olgu Ivanovu šī gada 2.septembrī plkst.12:00 u/v ELKOR PLAZA atklāj fotoizstādi "Īpašo bērnu sapņi". Izstāde veltīta bērniem ar īpašām vajadzībām, kuri cieš no dažādām ģenētiskām slimībām. Šī izstāde atklāj bērnu cerības būt tādiem pašiem kā visi, dzīvot mūsu sabiedrībā pilnvērtīgu dzīvi un būt noderīgiem citiem.

Izstādes mērķis ir parādīt sabiedrībai, ka šie īpašie bērni arī spēj sapņot, baudīt dzīvi un veidot nākotnes plānus. Sabiedrībai vajadzētu izturēties pret viņiem kā pret pilntiesīgiem cilvēkiem, nevajadzētu viņos saskatīt tikai kā slimus bērnus, kuriem nepieciešama tikai ārstēšana un aprūpe. Viņi var dzīvot blakus mums, un būt noderīgi sabiedrībai.

Fotoprojektā piedalījās 12 ģimenes no visas Latvijas. Tās ir ģimenes, kurās piedzima vai ir adoptēti bērni ar invaliditāti, ar BCT sindromiem, mikrocefāliju vai autismu.

Izstādes atklāšanā ikvienam būs iespēja iepazīt šīs ģimenes, sniegt atbalstu vai ziedot līdzekļus īpašo bērnu ārstēšanai. Projekta noslēgumā visi saziedotie līdzekļi tiks nodoti sabiedrības fondam "Svētās Sofijas Bērnu Hospis".

Apskatīt izstādi "Īpašo bērnu sapņi" vai ziedot šo bērnu ārstēšanai būs iespējams līdz pat 30.septembrim universālveikalā ELKOR PLAZA, Brīvības gatvē 201, katru dienu no plkst.10:00 līdz 22:00.

Kopā mēs varam sniegt vairāk!

"Svētās Sofijas Bērnu Hospis" ir sabiedrisks labdarības fonds, kurš nodarbojas ar palīdzības sniegšanu ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām. Lielākā daļa bērnu ir ar autiskā spektra traucējumiem, bērnu cerebrālo trieku vai jebkāda cita veida traucējumiem attīstībā. Fondā pēc dažādas palīdzības, ar katru gadu griežas ar vien vairāk ģimeņu. Dažām ir svarīgi apmeklēt nodarbības "Svētās Sofijas Bērnu Hospis" centrā par brīvu, citiem nepieciešamas paliatīvās aprūpes vizītes Latvijas vistālākajos punktos, bet daudzām ģimenēm ir vienkārši svarīgi kopā būšanas pasākumi gan svētkos, gan arī dievkalpojumos.

Vairāk par fonda darbību www.deti-hospis.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!