Foto: Philips
Ir pienācis pavasaris, un tas nozīmē, ka ir sākusies kleitu un īsu svārku sezona. Sievietes arvien vairāk uzmanības sāk veltīt savām kājām, lai tās izskatītos gludas un koptas. Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, matiņu likvidēšana piedzīvo īstu apvērsumu, palīdzot sievietēm iegūt rezultātus, kādi līdz šim mājas apstākļos nav bijuši iespējami.

Mūsdienu sievietes skaistumkopšanas produktu arsenālā noteikti atradīsies kāds matiņu likvidēšanas līdzeklis. Taču, neskatoties uz to, matiņu noņemšanas tēma sievietēm joprojām sagādā ne mazums rūpju. Tas ir laikietilpīgs process, kas prasa ne mazums naudas līdzekļu un sagādā ne tās patīkamākās sajūtas. Salīdzinoši liels skaits sieviešu apmeklē skaistumkopšanas salonus, lai veiktu dažādas dārgas matiņu likvidēšanas procedūras, tomēr gandrīz visas atzīst, ka iztērētā nauda par šīm procedūrām un sasniegtā rezultāta saglabāšanas ilgums nav proporcionāli. Tomēr vairākums sieviešu matiņu noņemšanas procedūras veic mājās, jo tas ir lētāk, ātrāk, noteikti ērtāk, un šī tomēr ir intīma tēma. Pateicoties tehnoloģiju attīstībai, matiņu likvidēšana piedzīvo apvērsumu – tagad ir pieejamas tādas mājās lietojamas skaistumkopšanas ierīces un metodes, kas ir līdzvērtīgas tām, kuras parasti izmanto salonos. Tās ir ne tikai daudz draudzīgākas sieviešu maciņiem, bet arī tikpat efektīvas, ja ne pat efektīvākas un mazāk sāpīgas par salonos sniegtajām.

Skūšana
Atkarībā no ādas un matiņu tipa, skūšanas rezultāts saglabājas 1-3 dienas, bet pēc tam procedūra jāatkārto atkal un atkal. Ilgtermiņā matiņu likvidēšana ar parasto skuvekli ir visai dārga.

Pēc kosmetologu domām, skūšana patiesībā negatīvi ietekmē ādu: kairina, var veidoties iekaisumi, ir iespēja sagriezties skūšanas laikā, tāpēc, ja ikdienā izmanto parasto skuvekli, ieteicams skūt matiņus siltā dušā, izmantojot skūšanās putas vai ieziežot ādu ar ķermeņa eļļu. Matiņi vienmēr ir jāskuj to augšanas virzienā, un nedrīkst aizmirst par skuvekļa asmens tīrīšanu un regulāru maiņu. Pēc skūšanas obligāti ir jāizmanto nomierinošs kāju krēms vai losjons, lai izvairītos no ādas iekaisuma.

Savukārt elektrisko skuvekļu priekšrocība ir to ātrumā, tomēr dažiem sieviešu ādas tipiem tie var radīt kairinājumu un iekaisumu, jo elektriskajiem skuveklim ir lielāka mehāniskā iedarbība uz ādu.

Uzzini vairāk šeit!

Epilācija
Epilācijas rezultāts saglabājas daudz ilgāk nekā pēc skūšanas – 2-4 nedēļas. Tomēr te runa ir par diezgan sāpīgu procedūru, jo epilācija ir kā matu izraušana ar pinceti, tikai atšķirība ir tāda, ka vienā reizē tiek aptverts vairāk matu no lielākas ādas platības. Epilācijas priekšrocība, piemēram, salīdzinājumā ar vaksāciju, ir tās efektivitātē, piemēram, gaišu un tievu matiņu noņemšanā. Epilators satver arī tos matiņus, kurus var nepamanīt, veicot vaksāciju. Epilācijas laikā vienmēr pastāv ādas kairinājuma un alerģiskās reakcijas risks (kontakta dermatīta izpausme), kā rezultātā atsevišķos gadījumos var parādīties pat nelieli nobrāzumi.

Lāzerepilācija un fotoepilācija
Lāzerepilācija un fotoepilācija ir iespēja likvidēt matiņus uz ilgāku laiku, turklāt tā ir piemērota praktiski visu ķermeņa zonu kopšanai.

Ja agrāk vislabākā metode matiņu noņemšanai bija skaistumkopšanas salonos pieejamās procedūras ar lāzeru, IPL (Intense Pulsed Light matiņu noņemšanas ierīce) vai dermatoloģiskiem līdzekļiem, tad šobrīd mūsdienu tehnoloģijas ļauj noņemt matiņus uz periodu līdz 8 nedēļām arī mājas apstākļos. Fotoepilatora Philips Lumea lietošanas rezultāti atbilst skaistumkopšanas salonos sniegto pakalpojumu līmenim, taču šī epilatora cena salīdzinājumā ar salonu sniegto pakalpojumu izmaksām ir vairākas reizes mazāka.

Fotoepilatoru sniegto iespēju līmenis pēdējā laikā ir būtiski audzis. Tas sievietēm sniedz iespēju iegādāties ērtus fotoepilatorus lietošanai mājās, turklāt jaunās ierīces sniedz ilgstošu rezultātu un ir drošas ādai, par ko ir saņēmušas atzinīgus dermatologu novērtējumus.

Veicot fotoepilāciju, izjūtas var būt atšķirīgas, jo katrai sievietei sāpju līmenis ir cits. Ar IPL ierīces palīdzību var atbrīvoties no ieaugušiem matiņiem, bet ja mata folikuls jau vienreiz ir izrauts, tad mats vairāk nevar ataugt un problēma neparādīsies no jauna.

IPL matiņu noņemšanas ierīce balstās uz gaismas impulsu tehnoloģiju, kurā vāji gaismas impulsi caur ādu selektīvi absorbē mata folikula pigmentu. Nebojājot ādu, ierīce uzsilda matu folikulu, tādējādi apturot tā augšanu. IPL tehnoloģiju specializētos salonos izmanto kopš 1997. gada. Balstoties uz esošajām tehnoloģijām un sadarbojoties ar pasaulē vadošajiem dermatologiem, Philips 14 gadus veica pētījumus un strādāja pie tehnoloģijas attīstības, kā rezultātā tika radīta ierīce Philips Lumea Prestige, kas paredzēta lietošanai mājas apstākļos un šodien uzskatāma par labāko šajā jomā.

Uzzini vairāk šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!