Foto: Publicitātes foto
Pienākot atvaļinājumu sezonai, cilvēki arvien vairāk laika vēlas pavadīt brīvā dabā, nevis staigāt pa lielveikaliem. Taču, lai pienācīgi sagatavotos plānotajam ceļojumam, pārgājienam vai kādam svinīgam notikumam, nepieciešams iegādāties atbilstošu apģērbu un tam pieskaņotus apavus. Tā nu mēs nonākam pie secinājuma, ka bez iepirkšanās šajā gadījumā iztikt nevar.

Lai ietaupītu ne tikai naudu, bet arī laiku, mūsdienās apavus daudz ērtāk ir iegādāties internetā. Taču, lai to izdarītu pareizi un pasūtītās kurpes, zābaki vai pat čībiņas derētu kā uzlietas, jāņem vērā vairākas lietas.

Izmērs

Šis pilnīgi noteikti ir viens no svarīgākajiem aspektiem, kas jāņem vērā, iegādājoties apavus. Par laimi, atšķirībā no veikaliem, kur parasti jājautā pārdevējam sev nepieciešamais izmērs vai jāmeklē tas pa plauktiem pašam, apavi internetā ir apkopoti gan pēc krāsām, gan izmēriem, gan tipiem.

Ja esi iesācis pirkt viena konkrēta zīmola apavus, tad dari to arī interneta veikalā. Tā varēsi būt pārliecināts, ka konkrētais izmērs patiešām derēs. Bet nebaidies izmēģināt arī ko jaunu, ja kāds apavu pāris īpaši iepaticies. Vien neaizmirsti paskatīties apģērbu un apavu izmēru tabulas, kas pieejamas interneta veikalos. Tas noteikti palīdzēs izvēlēties tieši to, kas nepieciešams.

Mēdz gadīties, ka, aplūkojot apavu izmēru tabulu, ir redzams, ka nav pieejami tā saucamie pusizmēri. Jā, arī tādi eksistē! Piemēram, ir cilvēki, kuriem kājas izmērs ir 39,5, nevis 39 vai 40. Ja atbilstošā izmēra apavus iegādāties nav iespējams, tad prātīgāk būtu ņemt lielāko, lai arī, protams, pastāv risks, ka kurpes vai zābaki būs nedaudz par lieliem. Jebkurā gadījumā, ja apavi patiesi nebūs ērti, tos varēsi atgriezt atpakaļ internetveikalā, pretī saņemot iztērēto naudu. Mūsdienās iepirkšanās internetā ir ļoti vienkārša, ja tikai zinām tās noteikumus!

Vēl viena interesanta un svarīga lieta, kas attiecas uz apavu izmēriem, ir gaisa temperatūras ietekme. Der zināt to, ka rudenī un ziemā, kad ārā ir vēsāks, mūsu pēdas izmērs nedaudz samazinās, savukārt karstajā laikā bieži vien novērojam, ka kājas pietūkst.

Tātad, ja dzīvo pēc principa "Ratus kal ziemā, bet ragavas taisi vasarā", tad ieteicams iegādāties ziemas apavus, kas ir par pus vai veselu izmēru lielāki, nekā vasaras apavi. Neaizmirst arī to, ka aukstā laikā gribēsi ievilkt zābakos silto vilnas zeķi, taču, ja tie būs pārāk cieši, nekas nesanāks.

Kas attiecas uz bērnu apavu iegādi internetā, arī šeit jāņem vērā tas, ka labāk iegādāties nedaudz lielāka izmēra kurpītes, lai mazais tajās justos ērti. Turklāt, kā zināms, bērni, tai skaitā viņu pēdas, aug diezgan ātri. Tāpat vajadzētu pievērst uzmanību arī tam, lai apavi būtu ražoti no jūsu atvasei draudzīgiem materiāliem, kas nerīvē kāju un "elpo".

Apavu izskats

Viena no noderīgākajām priekšrocībām, kas piemīt interneta veikaliem, ir to darba laiks. Precīzāk, tā neesamība. Tu vari iepirkties jebkurā diennakts laikā, kad vien tas ir ērti. Turklāt tev ir iespēja netraucēti izpētīt katru preci, aplūkot attēlus, pameklēt atsauksmes, izlasīt aprakstu utt. Lai arī apavus pirms iegādes nevarēsi aptaustīt vai uzmērīt, atceries, ka vienmēr pastāv iespēja tos atgriezt atpakaļ.

Par spīti tam, ka mūsdienās informāciju par visu sev interesējošo iespējams atrast internetā, cilvēki joprojām ir piesardzīgi, runājot par apavu iegādi internetā. Ir daļa, kuri uzskata, ka tas ir lielisks veids, kā ietaupīt ne tikai laiku, bet arī naudu, savukārt citiem ir nepatīkamāka pieredze. Taču šoreiz par pozitīvo..

Kādēļ vispār ir vērts apavus iegādāties tieši internetā? Kādēļ tas ir izdevīgāk? Pirmkārt, jāņem vērā, ka tiešsaistē iegādātiem apaviem attiecas tie paši noteikumi – garantija, atgriešana utt. Otrkārt, tiem, kuri nedzīvo Rīgā vai citu lielāku pilsētu tuvumā, šī ir lieliska iespēja iegādāties tieši tādus apavus, kādus viņi vēlas, netērējot laiku, lai dotos uz pilsētu. Pateicoties vairākiem preču piegādes veidiem, iegādātos apavus vari saņemt pat savās mājās jau pāris dienu laikā.

Kopšana

Neatkarīgi no tā, vai iegādājies apavus veikalā vai internetā, par tiem ir attiecīgi jārūpējas. Tu vari nopirkt pašu dārgāko zābaku pāri, taču, ja tos atbilstoši nekopsi, ātri vien nāksies piedzīvot sarūgtinājumu par to, ka apavi būs zaudējuši savu izskatu, kvalitāti un spēju funkcionēt.

Lai izvēlētos atbilstošākos kopšanas līdzekļus, izpēti, no kāda materiāla ir ražoti apavi. Internetā ir pieejami dažādi noderīgi padomi par to, kā kopt, piemēram, ādas vai zamša apavus, lai tie izskatītos lieliski vairākas sezonas, nevis tikai vienu.

Akcijas

Iedomājies, ka katru dienu vajadzētu doties uz veikalu, lai tikai pārbaudītu, vai tajā nav akciju vai atlaižu apaviem. Tas šķiet muļķīgi, vai ne? Tā vietā lielākā daļa interneta veikalu piedāvā iespēju pierakstīties jaunumu saņemšanai e-pastā, lai tu vienmēr būtu informēts par to, kad tava iemīļotā zīmola apaviem vai apģērbam būs atlaides.

Nebaidies izmēģināt ko jaunu – interneta veikali kļūst arvien ērtāki lietošanai un piedāvā plašu preču klāstu par pievilcīgām cenām. Pārliecinies 220.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!