Foto: F64

Lielveikals "Maxima" aicina ikvienu iesaistīties garākās Līgo dziesmas rakstīšanā un lielākā Jāņu siera sadalīšanā "Maxima XXX" veikalā K. Ulmaņa gatvē 88a, Rīgā, laikā no 18. līdz 20. jūnijam, kā arī piedalīties fotokonkursā "Meklējam Jāņubērnus!".

Jau sākot no 18. jūnija pulksten 14.00 ikvienam interesentam būs iespēja ierakstīt īpaši radītā dziesmu rullī paša izdomātu vai jau zināmu Jāņu dziesmas četrrindi un tādējādi piedalīties garākās Līgo dziesmas rakstīšanā, saņemot par to arī gabalu no Latvijas lielākā Jāņu siera. Aptuveni 300 kilogramu smagais siera ritulis gatavots Gulbenes rajona Rankas pienotavā. Savukārt 19. un 20. jūnijā ikviens jāņotājs un līgotāja tiek gaidīti no 10.00 līdz 22.00, lai turpinātu rakstīt garāko Līgo dziesmu un saņemtu Jāņu sieru.

"Jāņi ir vieni no gada populārākajiem un latviskākajiem svētkiem, kuri tradicionāli tiek svinēti ģimenes un draugu lokā. Lai mūsu pircējiem šos svētkus padarītu īpašus un radītu svētku noskaņu jau dažas dienas pirms īsākās nakts sagaidīšanas, "Maxima" rīko vēl nebijušu akciju, kuras ietvaros ikviens varēs pielikt roku garākās Līgo dziesmas tapšanā," saka "Maxima Latvija" preses sekretārs Ivars Andiņš.

Pirmās rindiņas lielajā dziesmu rullī ierakstīs "Maxima Latvija" Jāņi un Līgas, kā arī Centis Ūbele, savukārt pēc tam jebkurš Latvijas iedzīvotājs var piedalīties un būt daļiņa no garākās dziesmas rakstītājiem.

"Esam ļoti priecīgi par iespēju piedalīties šādā kampaņā, tādējādi sniedzot arī savu artavu kopējās svētku noskaņas radīšanā un uzturēšanā," saka "Rankas piena" valdes priekšsēdētājs Aldis Spalviņš.

Pēc dziesmas rakstīšanas maratona noslēguma paredzēts noskaidrot, kura ir Latvijā vispopulārākā Līgo dziesma, cik bieži minēti vārdi "Jānis" un "līgo", kā arī - cik tad īsti cilvēku piedalījušies dziesmas rakstīšanā un cik kilogramu siera izdalīti.

Kampaņas ietvaros atklāts arī Jāņu tematikai veltīts fotokonkurss - "Meklējam Jāņubērnus!", kas norisinās mājaslapā www.maxima.lv. Visas konkursā iesūtītās fotogrāfijas rūpīgi izvērtēs lielveikala "Maxima" žūrija, un papildus tās vērtējumam ikvienam mājas lapas apmeklētājam iespējams nobalsot par savu favorītu. Konkurss turpināsies līdz pat 19. jūnijam, kad pēc žūrijas vērtējuma un balsošanas rezultātu apkopošanas divu interesantāko fotogrāfiju autori saņems lielveikala "Maxima" sarūpēto jāņotāja mielasta grozu ar visu nepieciešamo pilnvērtīgām svinībām, savukārt balsojuma uzvarētājs savā īpašumā iegūs 30 latu vērtu "Maxima" dāvanu čeku.

Lai jautra līgošana!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!