Foto: Shutterstock
Bieži vien mūsu nelāgās pašsajūtas rādītājs ir ne tikai sliktais garastāvoklis, bet arī kādas ārēji pamanāmas izmaiņas. Vai zināji, ka arī nagi var atspoguļot veselības stāvokli? Lūk, dažas "Webmd.com" apkopotās pazīmes, kuras mudinās rīkoties nekavējoties.

Jābūt ļoti vērīgiem, jo, piemēram, blāvi nagi var liecināt par tik nopietnām saslimšanām kā anēmiju jeb mazasinību, sirds mazspēju, kādu aknu slimību vai nepietiekamu uzturu.

Teju balti nagi ar tumšākām malām var norādīt par aknu darbības traucējumiem, piemēram, hepatītu.

Viens no biežākajiem iemesliem dzeltenīgiem nagiem ir sēnīšu infekcija. Līdz ar infekcijas apgriezienu uzņemšanu, nagi var patiešām sākt zaudēt savu struktūru, piemēram, drūpot un padarīt nagu pavisam nesimpātisku. Retos gadījumos, dzeltens nags var norādīt arī par, piemēram, vairogdziedzera vai plaušu slimību, psoriāzi kā arī diabētu.

Nagi ar zilganu nokrāsu varētu liecināt, ka organisms nesaņem pietiekami daudz skābekļa, kas varētu liecināt par plaušu vai dažām sirds problēmām.

Ja naga virsma ir viļņaina, tā varētu būt agrīna pazīme ādas slimībai psoriāzei. Šajā gadījumā āda zem naga var izskatīties sarkanīgi brūna.

Sausi, trausli nagi, kuri šķeļas pa kārtām var būt saistīti, piemēram, ar vairogdziedzera slimību. Taču naga kārtu sadalīšanās apvienojumā ar dzeltenīgu nokrāsu vairāk saistīsies ar sēnīšu infekciju.

Ja āda ap naga sakni veidojas sarkanīga un ir ar nelielu uzpampumu, var būt aizdomas par kādu infekciju.

Ja redzi tumšas līnijas zem naga, tad rīkojies nekavējoties. Tie varētu būt melanomas jeb ādas vēža simptomi.

Svarīgi atcerēties, ka tie ir tikai daži simptomi un skriet uz aptieku pēc medikamentiem gadījumā, ja kāda no pazīmēm ir novērota, varbūt nevajadzētu. Taču tās noteikti ir pazīmes, kurām būtu vērts pievērst uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!