Foto: Publicitātes attēls
Kā jūs atradāt vai joprojām meklējat friziermeistaru, kam esat gatavi uzticēt griezt, veidot, balināt krāsot savus matus? Daudzi cilvēki, meklējot savu frizieri, ieklausās draugu padomos un ieteikumos. Taču daudzi savu friziermeistaru atrod, pievēršot uzmanību sabiedrībā zināmu cilvēku modīgajām frizūrām, griezumiem un matu krāsām. Un, protams, vienmēr ir interesanti noskaidrot, pie kuriem friziermeistariem pucējas Latvijas slavenības.

Daudziem sabiedrībā zināmiem cilvēkiem šobrīd modes trends ir uzticēt savus matus skaistuma studijas pam pam friziermeistariem, un slavenības arī dalās pieredzē par labākajiem meistariem. Veselīga dzīvesveida veicinātāja Dagnija Brūvere ir sajūsmā par pam pam top friziermeistara – stilista, vizāžista un matu krāsu kolorista Sergeja Komarova talantu. Tieši viņš viņai palīdzēja atrast tumši blondo matu krāsu un toni, par kuru Dagnija ir sajūsmā un ikdienā saņem daudz komplimentu.

Skaistuma studijā pam pam strādā gan top friziermeistari – stilisti, kuriem ir ļoti liela pieredze gan Latvijā, gan ārzemēs, gan jaunākie friziermeistari, kuri ikdienā mācās no top meistariem un profesionalitātes ziņā no tiem neatpaliek.

Arī modes māksliniece Natālija Jansone stāsta, ka tieši skaistuma studijā pam pam viņa atradusi savu frieziermeistari – matu krāsu koloristi Jevgēniju Davidovu. Natālija uzsver, ka labs matu krāsu kolorists ir meistars, kādu Latvijā ir jāmeklē ar uguni, un tieši Jevgēnija viņai palīdzēja atrast matu krāsu un toni, ar kuru modes māksliniece ir ļoti apmierināta.

Jevgēnijas Davidovas meistarību izceļ arī Leļļu teātra aktrise Dana Avotiņa – Lāce, uzsverot, ka Jevgēnijai piemīt izcila spēja uztvert klienta ideju un vēlmes, pielikt savu profesionālo redzējumu un radīt fantastisku, tieši konkrētajam cilvēkam piemērotu matu krāsu un toni.

– Sergej un Jevgēnija, kā jums izdodas uzminēt, kāda matu krāsa, griezums vai frizūra cilvēkam piestāvēs vislabāk?

Sergejs Komarovs: Personīgi es parasti cenšos sarunā ar cilvēku uztvert viņa temperamentu un dvēseles noskaņojumu, jo tas ir vislabākais špikeris, kādu tēlu cilvēkam veidot, lai izteiktu, akcentētu viņa būtību, individualitāti. Mans uzdevums ir radīt cilvēkam tādu matu krāsu, griezumu vai frizūru, kā viņš konkrētajā dzīves brīdī vēlas justies, piemēram, cilvēks var gribēt izcelties sabiedrībā, būt pamanāms vai arī gluži otrādi – paslēpties no ikdienas kņadas, būt mazāk pamanāms.

Skaistuma studijā pam pam friziermeistari ikvienam cilvēkam atsaucīgi atbildēs uz jebkuru jautājumu, piemēram, kādi matu kopšanas līdzekļi būtu piemēroti konkrētā cilvēka matiem, vai arī parādīs, kā mājas apstākļos izveidot sev skaistu frizūru – gandrīz tieši tādu pašu kā salonā.

– Vai, krāsojot matus rudenī un ziemā, meistars ievēro kādas atšķirības?

Jevgēnija Davidova: Protams, katrai sezonai ir sava specifika. Veidojot matu krāsojumus rudens un ziemas sezonā, izvēlamies noteikta dziļuma, piesātinājuma un toņu krāsas. Izvēlamies no to matu krāsu klāsta, kas ir aktuālas – modē.

Rudens un ziemas mēnešos cilvēki pārsvarā valkā biezus un smagnējus apģērbus un izvēlas tumšākus toņus, tādēļ, es personīgi iesaku veidot matu krāsojumu, kas rada stabilāku un pamatīgāku iespaidu, lai kopskats būtu harmoniskāks.

Sergejs Komarovs: Tomēr mēdz arī būt, ka cilvēks nevēlas pakļauties drūmumam un pelēcībai, un tieši ziemā un rudenī matu krāsā vēlas kaut ko gaišāku, piemēram, šķipsnas.

Rudens un ziemas sezonā es cilvēkiem visbiežāk iesaku matu krāsas un toņus, kas ādai liek izskatīties veselīgākai un iedegušākai, lai cilvēks neizskatītos bāls.

Šajā rudenī un ziemā joprojām modē ir blondie matu toņi. Skaistuma studija pam pam ir īstā vieta, kurp doties, ja gribi izveidot sev sezonai atbilstošu blondo matu toni.

Ja es vēlos uzticēt savus matus profesionālam frizierim – stilistam – matu krāsu koloristam, kā zināt, kurš tik tiešām ir labs meistars?

Jevgēnija Davidova: Ļoti svarīgi, lai salonā, kur meistars strādā, viņam būtu iespēja izmantot visdažādākās matu krāsas, toņus, matu kopšanas un veidošanas līdzekļus. Jāatzīst, Latvijā daudzos salonos meistariem ir pieejamas tikai pāris matu krāsas un toņi, un tas ļoti ierobežo friziera iespējas.

Skaistuma studijas pam pam meistariem turpretim ir ļoti liela izvēle, matu krāsošanai izmantojam trīs Latvijā pieprasītāko zīmolu "Wella", "CHI" un "Keune" matu līdzekļus, kopumā piecas dažādas krāsu paletes, kurās ir vairāk nekā 320 krāsu toņi. Protams, mēs izmantojam arī visdažādākos matu kopšanas līdzekļus. Skaistuma studijas pam pam meistari regulāri apmeklē seminārus. Mūsu meistariem ir profesionālas zināšanas, kā matu krāsas pareizi izmantot, lai gūtu tieši tādu efektu, kādu cilvēks vēlas. Pam pam meistarus arī šīs zināšanas sniegt citu salonu meistariem, vadot seminārus.

Protams, skaistuma studijā pam pam ikviens cilvēks var iegādāties profesionālas matu krāsas, toņus, kopšanas un veidošanas līdzekļus lietošanai mājās.

Sabiedrībā zināmiem cilvēkiem šobrīd modes trends ir uzticēt savu matu krāsošanu, veidošanu, griešanu skaistuma studijas pam pam friziermeistariem.

– Vai tad nav tā, ka tik augsta līmeņa friziermeistaru – stilistu - matu krāsu koloristu pakalpojumi ir pieejami tikai slavenībām, modeļiem, skatuves cilvēkiem?

Jevgēnija Davidova: Nebūt nē! Skaistuma studijā pam pam strādā vislabākie friziermeistari. Taču salonā ir dažādu līmeņu meistari. Ir top frizieri - stilisti, kuriem ir ļoti liela pieredze gan Latvijā, gan ārzemēs, kuri ir strādājuši pasaules metropolēs, un ir ļoti pieprasīti. Šiem meistariem ir savi VIP klienti. Taču pam pam studijā strādā arī jaunākie friziermeistari, viņi darbā tieši tāpat izmanto kvalitatīvākās matu krāsas, līdzekļus un citus materiālus, ikdienā mācās no top meistariem un profesionalitātes ziņā no tiem neatpaliek. Taču pie šiem meistariem ir vieglāk tikt, kā arī cena pakalpojumiem ir pieejama ikvienam cilvēkam.

Cilvēkam atnākot uz skaistuma studiju pam pam, mēs vēlamies, lai viņš šeit gūtu maksimālu labumu, pēc iespējas lietderīgāk pavadītu laiku. Cilvēks, kurš pie mums ir atnācis, friziermeistariem var uzdot jebkādu viņu interesējošu jautājumu un, protams, saņemt izsmeļošu, profesionāļa atbildi – padomu. Piemēram, daudziem cilvēkiem ir svarīgi zināt, kādi matu kopšanas līdzekļi – šampūni, balzami, maskas u.c. būtu piemēroti un ieteicami tieši viņa matiem. Meistars to izstāstīs.

Daudzi cilvēki neprot mājās izveidot sev tikpat skaistu frizūru kā salonā, un tad meistari uz vietas var parādīt, kā mājas apstākļos sev izveidot skaistu frizūru – gandrīz tieši tādu pašu kā salonā. Daudzi cilvēki gribētu sev ikdienā veidot skaistas matu lokas, taču nevēlas izmantot karstos matu veidošanas rīkus. Friziermeistari parādīs un izstāstīs, kā cilvēks pats sev var ieveidot skaistas lokas un ieteiks, kādus matu veidošanas rīkus iegādāties, lai nepirktu visus pēc kārtas. Šie padomi cilvēkiem parasti ir ļoti, ļoti noderīgi.

– Ziemā un rudenī daudzi cilvēki saskaras ar problēmu – sausiem matiem. Kā to novērst?

Sergejs Komarovs: Vasarā modē bija balināti mati, arī saule tos ir pabojājusi, tāpēc tagad daudziem cilvēkiem ir sausi mati, un tie ir jāatveseļo. Zināms, ka cilvēkam rudenī un ziemā biežāk gribas atpūsties ar tējas krūzi pie kamīna, tieši tāpat matiem rudenī un ziemā ir nepieciešama atveseļošanās un atjaunošanās. Jo matus rūpīgāk kopsi rudenī un ziemā, jo skaistāki tie būs pavasarī un vasarā.

Tāpēc mēs piedāvājam lielisku iespēju - cilvēkam, kurš ir atnācis uz pam pam skaistuma studiju griezt, veidot, balināt, krāsot matus, veikt matus atveseļojošu procedūru. Ir iespējams veikt procedūras ar dažādu efektu – mitrinošu, atjaunojošu, barojošu, matu augšanu veicinošu u.c., to ieteiks frieziermeistars, novērtējot matu stāvokli. Šāda atveseļojoša procedūra dos trīs reizes labāku efektu, nekā tad, ja cilvēks to veiktu mājās, jo meistari izmanto tieši tos matu kopšanas līdzekļus, kādi ir nepieciešami konkrētajam cilvēkam, ieklāj tos pareizajā secībā un veidā un, protams, liek lietā dažādus profesionālos meistartrikus. Protams, šos līdzekļus cilvēks varēs arī iegādāties lietošanai mājās.

Matus atveseļojoša procedūra dos to, ka, krāsojot matus, tie tiks pasargāti pret krāsas ķīmisko slodzi, matu krāsa būs noturīgāka un izteiksmīgāka. Kā arī šāda procedūra ir izdevīga, jo, apvienojot to ar matu griešanu, veidošanu, balināšanu vai krāsošanu, cilvēkam tā izmaksās salīdzinoši nedārgi.

Skaistuma studijas pam pam friziermeistari ikvienam cilvēkam dāvina brīnišķīgu dāvanu – profesionāla meistara konsultāciju bez maksas. Ja jums ir jautājumi, piemēram, kāds matu griezums ļautu izskatīties jaunākai, kādu vakara frizūru veidot svētku ballei, kāda matu krāsa vislabāk piestāvētu u.c., droši zvaniet un piesakieties bezmaksas friziera – stilista – matu krāsu kolorista konsultācijai, zvanot pa tālruni 25393993. Plašāka informācija arī mājas lapā www.pampam.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!