Foto: Publicitātes foto
Pētījumi liecina, ka vairāk kā 70% cilvēku uztrauc dubultzods. Mūsdienu estētiskās medicīnas iespējas ļauj atbrīvoties no dubultzoda bez operācijām, vien ar injekciju palīdzību.

No kā rodas dubultzods?

Dubultzods ir bieži sastopama, ar sejas estētiku saistīta problēma, kas ietekmē gan sievietes, gan vīriešus. Tam ir vairāki cēloņi, no kuriem biežākie ir: iedzimtība, svara izmaiņas un novecošanās procesi. Reizēm, neatkarīgi no tā, vai cilvēks ievēro diētu un nodarbojas ar sportu, dubultzods saglabājas. Tas var radīt diskomfortu un likt justies gados vecākam, vai smagākam, nekā ir patiesībā.

Risinājums – dezoksiholskābes injekcijas

Dezoksiholskābes injekcijas var būt piemērots risinājums cilvēkiem, kuri ir norūpējušies par savu izskatu un vēlas atbrīvoties no dubultzoda bez ķirurģiskas operācijas.

Attēli izmantoti ar "Allergan Inc." atļauju, 2018

Injicējot dezoksiholskābi pazodes apvidū, nevēlamās tauku šūnas tiek likvidētas pilnībā. Injekcijas aktīvā viela ir sintētiska, ne-cilvēka un ne-dzīvnieku izcelsmes molekula, kāda dabīgi atrodas katrā organismā un tā veicina uztura tauku sadalīšanos un absorbēšanos. Tauki, kas tiek iztīrīti no ārstējamā apvidus, izdalās caur organisma dabīgajiem metabolisma ceļiem.

Lai iegūtu maksimālu rezultātu, lielākoties ir nepieciešamas 2 – 4 atkārtotas injekcijas ar mēneša intervālu. Kad vēlamais rezultāts ir sasniegts, papildu ārstēšana vairs nebūs nepieciešama.

Kā notiek dubultzoda likvidēšana ar dezoksiholskābi?

Konsultācijas laikā ārsts precīzi izvērtē dubultzoda iemeslu, veic rūpīgus mērījumus, aprēķina nepieciešamo medikamenta daudzumu atkarībā no zemādas tauku slāņa apjoma, kā arī izskaidro pacientam procedūras gaitu, iespējamos riskus un sagaidāmo rezultātu.

Katrā ārstēšanas seansā ārsts injicē medikamentu pazodes tauku slānī. Procedūra ilgst aptuveni 10 minūtes. Pirms un pēc injekcijas tiek liktas aukstuma aplikācijas, lai samazinātu diskomfortu.

Dr.med. Jānis Ģīlis: :Ir četri veidi, kā atbrīvoties no dubultzoda – ķirurģiskā ceļā, zem zoda izgriežot lieko tauku slāni, otrais – veicot vakuumlipektomiju (ar vakuuma palīdzību tauki tiek atsūkti), trešais veids ir lāzerlipolīze, kad liekie tauki tiek iznīcināti ar lāzera stara enerģiju. Ceturtais veids ir dezoksiholskābes injekcijas, kas ir laba alternatīva cilvēkiem, kuri nav gatavi veikt ķiruģiskas iejaukšanās, vai arī dubultzoda likvidēšanu ar lāzera palīdzību, kā arī tiem, kuri ievēro veselīgu dzīvesveidu, taču, par spīti pareizam uzturam un sportošanai, dubultzods tomēr nemazinās. Šis medikaments ir gan klīniskajos pētījumos, gan praksē pierādījis savu efektivitāti un drošumu, un precīzi ievērojot rekomendēto medikamenta ievadīšanas daudzumu un tehniku, riska faktoru iespējamība tiek samazināta līdz minimumam. Pacientiem iesaku rēķināties ar pietūkumu vai paaugstinātu ādas temperatūru pazodē, kas liecina par tauku šķelšanos. Šīs sajūtas var saglabāties vairākas dienas pēc injekcijas. Metodes lielākais pluss ir laika ietaupījums, jo nav nepieciešams tāds atlabšanas periods kā pēc ķirurģiskām operācijām, tādēļ to ir ļoti iecienījuši biznesa cilvēki, kuriem laiks ir svarīgākā vērtība."

IM/0130/2018 Sagatavošanas datums: 2018. gada marts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!