Foto: Mirabella
2016. gada 9. novembrī Vecrīgā, Vaļņu ielā 3, savas durvis atvēra pirmais parfimērijas veikals, pilnībā veltīts izlases aromātiem, – Quintessence. Šīs kategorijas smaržas tiek radītas no rūpīgi atlasītām, retām un dārgām sastāvdaļām, kas pēc tam tiek apvienotas unikālā kompozīcijā, līdzīgi sarežģītām alķīmijas formulām.

Visi izlases aromāti ir unisex smaržas, bez skaidri izteikta dzimuma dalījuma. Galvenais tajās ir retums un izcila sastāvdaļu kvalitāte, tāpat arī oriģinālu asociāciju «tēls». 100 ml flakona aptuvenā cena ir 150 EUR.

Veikalam ir ekskluzīvas tiesības pārstāvēt visā Baltijā tādus zīmolus kā Blend Oud (Itālija), Moresque (Itālija), Orlov Paris (Francija), Making of Cannes (Francija), Jul&Mad (Francija), Ramon Molvizar (Spānija), Van Cleef & Arpels (Francija), Laboratorio Olfattivo (Itālija), Francesca Dell'Oro (Itālija), Miya Shinma (Francija–Japāna), Simimi (Francija) un Cinq Mondes (Francija).

Veikala interjers ir minimālisma stilā - atturīgos, mierīgos toņos. Metāla apdare organiski sasaucas ar koka dekoru. Sienas veidotas ar daudzām demonstrāciju nišām, kas mirgo gaismās. Lakoniskums interjera apdarē kalpo vienam mērķim – uzsvērt māksliniecisko noformējumu smaržu flakoniem, kas ir kā miniatūri mākslas darbi.

Veikala Quintessence klientu rīcībā ir apmācīti konsultanti, kuri zin katras smaržas struktūru. Lai vienkāršotu izvēli, viesiem tiek piedāvāts sastādīt savu smaržu piramīdu, lietojot īpašu aplikāciju. Un piemērots aromāts tiks atrasts gluži kā burvīga melodija, motīvs, kas tiek uzminēts pēc pirmajām pazīstamajām notīm.

«Mēs ļoti uzmanīgi attiecāmies pret veikala nosaukuma izvēli. Kvintesence – būtiskāko, svarīgāko, galveno īpašību kopums. Tas ir princips, pēc kura mēs izvēlamies smaržas – tikai lieliskākā kvalitātē un oriģināla aromātu skaņa,» – saka Quintessence īpašnieks Artūrs Vasiļevskis.

2017. gadā Quintessence ievieš jaunu pakalpojumu – smaržu radīšana pēc pasūtījuma.

To darīs speciālisti, kuri guvuši izglītību Grases Parfimērijas institūtā (Grasse institūts Parfimērija). Tāpat no turienes arī tiks saņemtas visas sastāvdaļas topošajām personiskajām smaržām.

Quintessence parfīmus var iegādāties kā veikalā, tā arī internetvietnē www.quintessence-parfums.eu ar piegādi uz jebkuru vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!