Foto: Publicitātes foto
Šoreiz stāstu sāksim ar vieglu jūsu iztēles treniņu. Iedomājieties, ja jums piedāvātu ekskluzīvu marokāņu tradicionālo SPA rituālu hamāmā, kuru veic šīs kultūras pārstāvis un SPA profesionālis, vai jūs aizdomātos par jautājumu – speciālists vīrietis? Un ja domājat par ārstu – tieši tāda pati reakcija?

Saprotams, ka nav runa tikai par absolūtu jā vai nē, bet vairāk, kāpēc cilvēki dod priekšroku masierei, nevis masierim, kāpēc šoreiz tā, bet citreiz šitā. Meklēju atbildes SPA studijā, kurā darbojas abu dzimumu masieri, un šeit noteikti ir tas, ko cilvēki min, ja runā par šo izvēli - uzticama un harmoniska vide, augsta līmeņa speciālisti ar garīgu dzīves skatījumu.

Tātad devos uz SPA studiju "dabaSpa" Rīgā, Antonijas ielā. Tur no plašā procedūru un rituālu klāsta, ko veic gan kungi, gan dāmas, vienīgi Munīra pārziņā ir hamāma rituāli (Munīrs Nazārs ir marokānis, kurš savas zināšanas par arābu un turku hamāmu apvieno ar mūsdienu masāžas tehnoloģiju un SPA filozofiju), tāpēc tie ir unikāli un sniedz īpašo Austrumu sajūtu tepat Rīgā. Runājot ar "dabaSpa" vadītāju Viktoriju, uzzinu dažas lietas, kas varētu pat pretendēt uz maza pētījuma statusu, proti, kad un kāpēc masiera dzimumam ir nozīme.

Pārliecināties pārliecībai un noskaņai

Sākumā, protams, pierakstoties uz procedūru, klients tiek informēts par masieri, nosaucot viņa vārdu, no kura tad arī klients noprot masiera dzimumu, jo tomēr tas ir svarīgs nosacījums, lai cilvēks pilnīgi izbaudītu procedūru un sasniegtu cerētos rezultātus. Ja viņš jau no sākuma būs pārsteigts, paies laiks, lai pieņemtu situāciju.

Pareizs mēģinājums paver vairāk iespēju

Arī šī lieta vismaz vienreiz dzīvē ir jāizmēģina - SPA speciālists vīrietis, lai nepalaistu garām kaut ko sev svarīgu. Taujājot Viktorijai, ar kādu masāžu sākt šo mēģinājumu, viņa ir pārliecināta, ka galvenokārt tam jāizriet no tā, ko ķermenis un gars šobrīd vēlas, bet varētu sākt ar klasisko ķermeņa masāžu vai hamāma rituālu (perfekts arguments, ja vēlaties unikālas sajūtas tepat Rīgā - vienkārši jādodas pie Munīra, jo šo procedūru tradicionāli veic kungi). Pēc šīs reizes būs arī viedoklis, vai tas ir domāts man. Vēl varētu būt relaksējoša procedūra ar degošu masāžas sveci (body energy candle). Te noteikti var saprast, vai speciālists vīrietis (tāpat arī sieviete) ir enerģētiski jums tuva personība. Jā, arī atrasts savs SPA speciālists ir ļoti pozitīvs moments katra cilvēka dzīvē. Tas ir cilvēks, kas var palīdzēt jums veiksmīgi un visātrāk atjaunot garīgās un fiziskās rezerves.

Pāri visam personība

Viktorija dalās pieredzē: "Nav nozīmes speciālista dzimumam, katram ir savas spēcīgākās puses, piemēram, ja sievieti interesē kādas masāžas kurss, zinu, ka tad varēs palīdzēt Inga, savukārt, ja kāds vēlas akcentu uz muguru vai stipru masāžu, noteikti iesaku Alekseju, jo viņš ir spējīgs ar vienu seansu „uzcelt kājās". Munīru es rekomendēju visiem, kas grib "savest kārtībā galvu" un atslābināties. Pie kosmetoloģēm princips tas pats: ja vēlas relaksāciju, iesaku Jūliju, savukārt, ja ir problēmas ar ādu, - pie Ninas, jo viņa ļoti labi tiek galā ar pubertātes ādas problēmām un grumbām un sniedz ieteikumus, kā pareizi kopt ādu ikdienā."

Kuru izvēlas vīrieši?

Ja vīrietis grib atpūsties no darba, attiecībām un visas pasaules, tad bieži izvēlas visa ķermeņa masāžu ("Noble Spine") pie masieres. Gadās dzirdēt, ja mājās neiet, kā vēlētos, vīrieši tomēr alkst maiguma un siltuma. Vai arī sejas procedūras, kur izguļas un uzlādējas ar jaunu enerģiju. Bet ja vēlas noņemt saspringumu, bez vārda runas izvēlas masieri vīrieti.

Kuru izvēlas sievietes?

Ja sieviete ir kautrīga, viņai tomēr nevajadzētu izvēlēties speciālistu vīrieti, jo tādējādi grūti būs atslābināties, bet aizspriedumi, ka dāmas baidās atklāties ar visiem saviem plusiem un mīnusiem nepazīstamam vīrietim, ir maldīgi, jo arvien lielāka tendence, ka dāmas tomēr novērtē speciālista profesionalitāti, piemēram, pretcelulīta procedūru vēlas veikt pie Alekseja, jo vīrieša rokas ir stiprākas un iztur slodzi. Par labu masierim runā arī enerģijas apmaiņas iespēja.

Kurus izvēlas, ja dodas uz SPA divatā?

Kad nāk divatā, tad pārsvarā vīrietis nav kategorisks savā izvēlē, var gan pie sievietes, gan pie vīrieša, bet sievietes gan izvēlas (vai vīrietis palūdz, uzstāj) tikai speciālistes.

Secinājums ir gaužām vienkāršs: jāizmēģina un tikai tad jāspriež. Mēs esam dažādi, un mūsu vajadzības ir atšķirīgas.

„dabaSpa" studija atrodas Antonijas ielā 11, Rīgas klusajā centrā.

Vairāk uzzini: www.dabaspa.lvSeko "dabaSpa" studijai arī Facebook un Twitter

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!