Foto: Publicitātes foto
Esat nolēmuši veikt zobu implantēšanu? Kas ir jāzina? Kā apgalvo Viļņā izveidotās odontoloģijas klīnikas "Dantų harmonija - Dental Harmonyˮ galvenais ārsts Marius Bučinskas, kurš veic zobu implantēšanu, vispirms būtu jānosaka individuālie vērtēšanas kritēriji, kas var palīdzēt izdarīt izvēli.

Galvenais ārsts Marius Bučinskas, kurš jau vairāk nekā desmit gadus veic zobu implantēšanu, apgalvo, ka pacienti bieži nožēlo, ka šaubījušies un nav uzdrošinājušies veikt zobu implantēšanu agrāk.

Interesējieties par implantēšanas procesu: kad un ko iegūsiet?

"Ja ir zaudēta lielākā daļa vai pat visi zobi, vai ja pacientam ir nefunkcionāli, ļoti kustīgi zobi, viens no labākajiem zobu atjaunošanas veidiem mūsdienās, manuprāt, ir zobu implantēšana, piemērojot All-on-4® (latviski — visi uz 4) ārstēšanas metodiku. Šīs procedūras laikā viena žokļa kaula zobi tiek atjaunoti tikai uz 4 implantiem vienas dienas laikāˮ, — balstoties uz ilggadēju darba praksi, ar saviem ieskatiem dalās galv. ārsts M. Bučinskas, kurš veic zobu implantēšanu.

Implantēšanas procedūru veido divi posmi — ķirurģiskais ar minimālu invāziju un protezēšanas. Pirmajā posmā vajadzības gadījumā izrauj zobus, ieskrūvē implantus un piestiprina pagaidu zobus. "Patīkami redzēt, kā pacienti pēc implantēšanas procedūras aiziet smaidīgi un priecīgi par jaunajiem zobiemˮ, — saka M. Bučinskas. Klīnikā "Dantų harmonija - Dental Harmonyˮ mums ir izveidota moderna CAD/CAM zobu protēžu laboratorija, un Viļņā esam pirmā odontoloģijas klīnika, kas iegādājusies "NobelProceraˮ skeneri. Ar šādu komplektāciju mēs izceļamies pat Baltijas valstīs. Tas mums ļauj paātrināt un kontrolēt zobu izgatavošanas procesu, un pacientam ir ērti saņemt visus šādas ārstēšanas pakalpojumus vienuviet."

Jauns smaids — tikai vienas dienas laikā!

Viļņā izveidotajā klīnikā "Dantų harmonija - Dental Harmonyˮ visus zobus iespējams atjaunot tikai vienas dienas laikā. Tas ir īpaši ērti pacientiem, kas ierodas no ārvalstīm, jo pēc implantēšanas procedūras viņi jau tajā pašā dienā var doties prom ar klīnikā izgatavotiem pagaidu zobiem.

Galvenais ārsts M. Bučinskas, kurš veic implantēšanu, apgalvo, ka cilvēki, kas Viļņā ierodas no ārvalstīm, ir prasīgāki attiecībā uz ārstēšanas laikposmu. Un tas ir pašsaprotami. "Nepieciešami zobi. Viļņā būšu tikai nedēļas beigās" vai "Zobu implantēšanai varu veltīt tikai vienu dienuˮ, — šādus pacientu, kas Lietuvā ierodas tikai uz neilgu laiku, vārdus galv. ārsts dzird bieži. "Varu tikai priecāties, ka varam īstenot šādu pacientu vēlmes."

Pastāvīgie zobi. Kas jāzina pacientam?

Otrajā — protezēšanas — posmā pacientam izgatavo pastāvīgos zobus, kas ir izturīgāki par pagaidu zobiem. Galvenais ārsts M. Bučinskas apgalvo, ka jau pats pagaidu zobu nosaukums norāda, ka šos zobus nevajadzētu atstāt uz visu laiku. Protezēšanas posms var sākties pēc sadzīšanas. Apakšējā žokļa kaula sadzīšanas posms vidēji ilgst ap diviem mēnešiem, augšējā — ap trīs.

Galvenais ārsts M. Bučinskas, kurš jau vairāk nekā desmit gadus veic zobu implantēšanu, apgalvo, ka pacientam no ārsta būtu jāuzzina vairākas svarīgas lietas, piemēram:

  • Cik reižu viņam būs jāapmeklē ārsts, kamēr pacientam būs pastāvīgie zobi?
  • Kas notiks, ja vajadzēs koriģēt zobus?
  • Cik ilgs būs šādu protezētu zobu mūžs?
  • Cik ilgi notiek ārstēšana?
  • Kāda ir ārstēšanas cena pēc viņam(-ai) sastādīta individuāla ārstēšanas plāna?

Iepazīstiet ārstu, kurš veic implantēšanu, un viņa darba vidi

Pirms izlemjat, kur veikt zobu implantēšanu, sazinieties tieši ar ārstu, kurš veic implantēšanu, painteresējieties par viņa pieredzi un piemērojamo implantēšanas metodiku. "Pacientam ir svarīgi nebaidīties uzdot viņu interesējošus jautājumus. Es ticu, ka cilvēka izvēlei ir jābūt apzinātai, tāpēc ir nepieciešams ārsta un pacienta dialogs. Piemēram, Viļņā izveidotajā klīnikā "Dantų harmonija - dental harmonyˮ veicam modernu diagnostiku, izmantojot datortomogrāfiju, tāpēc konsultācijas laikā varu izveidot individuālu ārstēšanas plānu un detalizēti pastāstīt par konkrēto pacienta situāciju", — stāsta M. Bučinskas.

Svarīgi ir tas, ka odontoloģijas klīnikas mūsdienīgums var atspoguļot attieksmi pret ārstēšanas kvalitāti. "Ticu, ka saistības attiecībā uz kvalitāti nosaka nepieciešamību nepārtraukti pilnveidoties, tāpēc klīnikas komanda ik gadu piedalās daudzos teorētiskajos un praktiskajos odontoloģijas semināros ne tikai Lietuvā, bet arī visā pasaulē: ASV, Spānijā, Portugālē, Krievijā, Itālijā u. c. Atjaunojam un padziļinām zināšanas, uzzinām par jaunākajām tendencēm, saņemam ieteikumus par drošām metodikām no mūsu nozares speciālistiem, kuri strādā visā pasaulēˮ, — ar sava darba filozofiju dalās "Dantų harmonija - Dental Harmonyˮ vadītājs M. Bučinskas.

Painteresējieties, kāpēc ārsts strādā ar izvēlētajiem implantiem?

"Man vissvarīgākā ir kvalitatīva ārstēšana, tāpēc izvēlos to zobu implantu ražotāju, kam uzticos par visiem simts procentiem. Ar šiem zobu implantiem strādāju jau vairāk nekā desmit gadus. Svarīgi ir tas, ka šis zobu implantu ražotājs sniedz garantiju visam mūžam", — par savu izvēli stāsta galv. ārsts M. Bučinskas, kurš veic zobu implantēšanu.

Turklāt ir vērts painteresēties, kāda ir zobu implantu ražotāja prakse un vēsture pasaulē. Bez šaubām ir ļoti svarīgi, vai implantēšanas laikā ārsts strādā pēc zobu implantu ražotāja piedāvātās ārstēšanas tehnoloģijas, proti, vai implantēšana notiek saskaņā ar noteikto protokolu, kas ir balstīts uz ilgtermiņa pētījumiem un var ietekmēt ārstēšanas rezultātu.

Cena

Zobu implantēšana ir ilgtermiņa ieguldījums, tomēr nevajadzētu aizmirst, ka ārstēšanas rezultāts var būt atkarīgs no tā, kādi materiāli tiek izvēlēti. Protams, ka zobu implants ar mūža garantiju var maksāt dārgāk. Visbiežāk precīzu ārstēšanas cenu var uzzināt tikai pēc individuālas diagnostikas veikšanas un individuālas konsultācijas. Piemēram, piezvanot uz dažādām odontoloģijas klīnikām, varat uzzināt dažādas zobu implantēšanas cenas. Tomēr vajadzētu uzdot vēl vienu jautājumu: kas veido šo cenu? Administrācijas darbinieki pa tālruni var sniegt vispārīgu informāciju, tomēr katra cilvēka gadījums ir individuāls. Ko darīt? Vislabāk sazināties tieši ar ārstu, kas veic implantēšanu, un saņemt viņa ieteikto ārstēšanas plānu, kurā redzama arī kopējā procedūras cena un kas to veido.

Domājat par zobu implantēšanu? Jums ir jautājumi?

Aicinām uz semināru "Zobu implantēšana. Atgūstiet smaidu vienas dienas laikā!"

Semināru vadīs un uz Jūsu jautājumiem atbildēs klīnikas "Dantų harmonija – Dental Harmony" vadītājs Marius Bučinskas, kurš jau vairāk nekā desmit gadus veic zobu implantēšanu.

Semināra dalībniekiem — bezmaksas diagnostika un datortomogrāfija.*
Semināra datums: 2017. gada 13. jūlijs
Semināra laiks: plkst. 18.00
Semināra norises vieta: MERCURE RIGA CENTRE HOTEL (Elizabetes iela 101, Rīga, LV-1050, LATVIJA)
Reģistrācija pa tālruni: +371 67 660 529

*Bez maksas izgatavotie attēli un ārstēšanas plāns paliek klīnikā kā klīnikas īpašums.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!