Foto: Publicitātes foto
Indijā sertificēta Indijas tradicionālo ājurvēdisko masāžu/terapiju skolotāja, Kundalīnī jogas meistareskolotāja, Angabāra jogas meistare-skolotāja, Dāna jogas meistareskolotāja, Sanatana Dharmas skolotāja, Reiki meistare Solvita Krastiņa.

Var tikai apskaust cilvēkus, kurus daba apveltījusi ar slaidu ķermeni un lielisku vielmaiņu. Liekais svars kļuvis par vienu no būtiskākajām mūsdienu cilvēka veselības problēmām. No aptaukošanās cieš visu vecuma ļaudis, arī jauni cilvēki, pat bērni...

Ar lieko svaru esmu cīnījusies kopš agras jaunības. Vairākus gadus regulāri "sēdēju uz" dažādām diētām, kamēr no bezspēka nespēju pienācīgi koncentrēties darbam. Izmēģināju visdažādākās badošanās metodes, apmeklēju dietologus, kuru norādījumus cītīgi ievēroju, regulāri sportoju. Un nekā. Neskaitāmas sesijas psihoterapeita kabinetā, nemitīga kaloriju skaitīšana, līdz iedzīvojos depresijā. Lai gan periodiski lieko svaru nodzīt izdevās, rezultāts parasti izzuda, pirms paguvu izbaudīt ideālas figūras priekšrocības. Skaistie svārciņi atkal nederēja - velc tik kājās vecos, labos pantalonus un gudro, kā noslēpt celulīta skarto cisku un vēdera riepu ļumīgās aprises. Tā teikt - mīļā, vari sākt visu no sākuma! (Smejas.)

Pazīstami.

Jā! Skatoties spogulī, nespēju izdvest neko citu kā: pretīgā govs! Un tā vairākus gadus. Pēc tievēšanas tūrēm kilogrami vienmēr atgriezās ar pamatīgu uzviju, bet kulmināciju tie sasniedza pēc trešā bērna piedzimšanas, kad mēneša laikā pārvērtos 91 kilogramu smagā būtnē. Arī veselība bija zem kritiskās robežas, nopietnas problēmas radīja pat uzkāpšana ceturtajā stāvā. Tajā brīdī salūzu - nezināju, kur rast izeju no šī apburtā loka, jo biju izmēģinājusi visu, taču rezultāta nebija.

Un tad...

Un tad liktenīgajā 1993. gadā kompānija, kurā tobrīd strādāju par grāmatvedi, piedāvāja man kopā ar priekšnieku uz sešām nedēļām doties komandējumā uz Indiju, lai realizētu sadarbības projektu. Tur ieradāmies maijā, kad gaisa temperatūra sakāpj virs + 40 grādiem, katru dienu bija tikšanās, līgumi, darbs ar projektiem. Var tikai iedomāties, kā ar daudzajiem liekajiem kilogramiem jutos šajā pirtī... Un tā reiz, redzot manas ciešanas, priekšnieks pie vakariņu galda, kad tiesāju jau otro saldā ēdiena porciju, ierunājās, ka viņš nodarbojoties ar Sanatanu Dharmu (mūsdienīgi

to sauc par hinduismu). Tas esot ceļš, kas spējot atrisināt jebkuru problēmu. Viņš pastāstīja, ka dzīvē visa pamatā ir Sanatana Dharma (tulkojumā no sānskrita - mūžīgā visu lietu kārtība).

Un tomēr jāatzīst - ir dīvaini saistīt tik atšķirīgus jēdzienus - jogu un vēlmi būt slaidai...

Nebūt ne. Priekšnieks teica tā: mūsu dzīve darbojas pēc noteiktiem likumiem, un, tos nezinot vai neizprotot, tu lauz dzīvi, bet dzīve lauž tevi - tāpat kā, nezinot satiksmes noteikumus, cilvēks agri vai vēlu iekļūst avārijā. Joga un materiālā pasaule, labumi vai fiziskais ķermenis nav pretrunā. Viss ir mijiedarbībā, un, neievērojot šo lietu kārtību, var nākties visu mūžu skaitīt kapeikas vai cīnīties

ar lieko svaru, vai samierināties ar nepiepildītām attiecībām... Senos laikos to zinājuši visi cilvēki, bet laika gaitā sociālo un vēsturisko apstākļu dēļ zinātāju kļuvis mazāk. Priekšnieks atklāja, ka viņš šos veiksmes likumus apguvis pie guru (garīgā skolotāja), un, lai cik pārsteidzoši būtu, tos praktizējot, viņš vienā gadā kļuvis par miljonāru un izdziedinājies no cukuradiabēta, ko tradicionālā medicīna uzskata par neārstējamu.

Iedvesmojošs stāsts.

Jā! Toreiz klausoties viņā, mani pārņēma spēcīga priekšnojauta - kā stāvot pie īstajām durvīm. Jutu, ka manā dzīvē iejaucies kas augstāks, ka tas, ko gadiem esmu neapzināti meklējusi, ir tepat līdzās... Kādu citu vakaru priekšnieks paziņoja, ka esot domājis par manu problēmu un varot palīdzēt, bet tas viss esot ļoti nopietni. Viņš aizvedīšot mani pie sava skolotāja, bet nevarot neko solīt, jo guru nereti kaut kādu iemeslu dēļ palīdzību atsakot. Atceros - pie viesnīcas gaidīja motorrikša. Strauji satumsa, rikša tinās augšup pa šauru jo šauru serpentīnu, aizvien tālāk prom no civilizācijas, kur mūs sagaidīja indietis ar lukturi. Tālāk bija jākāpj pa šauru kalnu taciņu. Kāpiens bija tik smags... Es tiešām domāju - tūliņ sirds apstāsies, un es nomiršu uz līdzenas vietas. Kad beidzot nonācām pie sena koka namiņa un devāmies iekšā, manas acis negaidīti satikās ar oranžās drānās tērpta vīra acīm, kas bija tik siltas un nomierinošas, ka ķermeni pārņēma sen nebijusi dziļa miera un laimes sajūta. Turpmākās četras nedēļas mans ceļš katru vakaru veda uz vientuļo namiņu Himalajos, un mēneša laikā es no 91 kilogramu smagas pārvērtos 56 kilogramus smagā būtnē.

Pārsteidzoši. Pat brīnumaini...

Pasaulē nav brīnumu - brīnumi darbojas pēc noteiktiem likumiem, un brīnumi pastāv tikai tik ilgi, kamēr tu pats neproti tos radīt! Kopā ar skolotāju veicām asanas, prānajamu, meditējām uz jantrām un atkārtojām mantras. Es apguvu ANGABĀRA JOGU! Vēlāk atklājās, ka tas ir slepens jogas virziens, kas palīdz ātri sakārtot svaru un iekšējo pasauli. Agrāk šī prakse tautai gāja secen, jo karaļu dzīvesveids paredzēja karalisku ēšanu, kas neapšaubāmi radīja sekas. MAHĀ RIŠI (visvarenie gaišreģi) šo jogas veidu saņēma no dieva Šivas, kas ir jogas tēvs, tāpēc karaliskās dzimtas varēja baudīt karaliskās dzīves priekšrocības, neuztraucoties par neglīta auguma iemantošanu. Nu jau pagājuši 17 gadi, kopš liekais svars mani pametis uz visiem laikiem. Šajos gados esmu vairākas reizes apmeklējusi Himalaju skolotāju, apguvusi daudzus Sanatana Dharma mācības virzienus, saņēmusi garīgās skolotājas vārdu BAIRAVĪ un mācu cilvēkiem šīs dzīves noslēpumus. Daudzas Latvijas sievietes un arī stiprā dzimuma pārstāvji, pateicoties ANGABĀRA JOGAI, atguvuši ideālu figūru un sekmīgi novērsuši aptaukošanās tendences. Manu skolēnu vidū ir vairāki pazīstami miljonāri, kas ieguvuši ārēju un iekšēju skaistumu, harmoniju un laimi, sasnieguši mokšu (atbrīvošanos) no ciešanām. ANGABĀRA JOGU izjūtu kā savu misiju un pienākumu gādāt, lai pēc iespējas vairāk cilvēku uzzinātu, kā bez mokām iemantot skaistu augumu un dzīvot pilnvērtīgu materiālo un garīgo dzīvi. Praktizējot šo jogas veidu, cilvēka ķermenis kļūst neticami lokans, spēj izpildīt visneticamākās asanas, bet prāts kļūst elastīgs un pārvēršas tavā sabiedrotajā, nevis traucēklī. ANGABĀRA JOGA iemāca mobilizēt iekšējo un dievišķo spēku un pārvērst to par bultu, kura tiek raidīta tieši mērķī.

11. maijā tiek komplektēta jauna

ANGABĀRA JOGAS GRUPA,

uz drīzu tikšanos nodarbībās!!!

Pilna informācija:

WWW.DURGA.LV vai 25888358

  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!