Foto: Vida Press

Sociālajos tīklos ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs popularitāti un atzinīgus vārdus iemantojusi latviešu fotogrāfes Annijas Veldres uzņemta attēlu sērija, kurā redzamas balerīnas. Košums, graciozitāte un tik valdzinošais sievietes spēks! Sarunā ar Viņa.lv Annija atklāj fotosesijas aizkulises un tās varoņu personību nianses.

"Ideja fotografēt balerīnas man radās jau pirms laba laika, jo tas vispār ir dejas veids, kas sevī apkopo lielu burvību un graciozitāti. Vēlējos interesanti parādīt balerīnu grupu, viņām esot saģērbtām izrādes tērpos. Tā kā es personīgi pazīstu konkrētās baleta studijas vadītāju, fotosesiju noorganizēt bija viegli, turklāt meitenēm jau vienmēr patīk fotografēties," stāsta Annija.

Foto: Vida Press

Fotosesija aizritējusi patīkamā un jautrā gaisotnē, balerīnām ar prieku izmantojot iespēju saģērbties interesantos tērpos, kas dejotājām ļāva justies īpaši graciozi.

"Izmēģinājām visdažādākās pozas un leņķus, vienlaicīgi parādot skaistumu, grāciju un arī aizkulises šim dejas un patiesībā jau arī dzīvesveidam. Parasti treniņi nenotiek ne puantēs, ne šajos tērpos, tāpēc tas bija kā īpaši skaists treniņš.

Foto: Vida Press

Arī es pati kādreiz esmu dejojusi baletu, tāpēc neko jaunu par šo mākslu neuzzināju, taču konkrētais dejas veids noteikti nav viegls. Dejotājai vienlaikus ir jāizskatās gan skaistai un graciozai, un vieglai kā pūciņai, gan jāmēģina nostāvēt uz pirkstgaliem cietajās puantēs un tērpā, kas pat neļauj kustēties.

Tomēr meiteņu sejās un acu mirdzēšanā ir redzams, ka tas viss ir tā vērts, jo šī ir iespēja izrauties no ikdienas un kļūt par dejojošu princesi," stāsta Annija, piebilstot, ka regulāri cenšas rast neordinārus un interesantus objektus, ko iemūžināt fotogrāfijās, tāpēc balerīnas bijusi gluži likumsakarīga izvēle.

Plašāks ieskats Annijas Veldres darbos pieejams fotogrāfes mājaslapā, kā arī Facebook lapā un sociālajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!