Kā tas ir – būt sievietei, žurnālu izdevniecības galvenajai redaktorei? Uzklausīt presē minētus apgalvojumus, kas nebūt nav patiesi, turklāt vēl nodēvēti par pašas teiktiem? Un vai, lasot sieviešu žurnālus, iemācāmies sevi mīlēt vairāk? Uz šiem un citiem jautājumiem raidījumā Viņas lielā intervija atbild Dienas Žurnālu direktore un galvenā redaktore Inga Gorbunova.

Kā atzīst redaktore, būt sievietei šai profesijā nebūt nav viegli. Par to pat varētu pastāstīt veselu stāstu. "Tas ir sarežģīti, jo vienlaikus jāsaglabā gan vēss miers, gan jārisina visdažādākie jautājumi. Īsi sakot – viegli patiešām nav," nosaka Inga.

Uzklausot raidījuma skatītāju jautājumus, piemēram, par drukāto mediju nākotni, Gorbunova apgalvo, ka tie noteikti vēl pastāvēs arī pēc gada, pieciem un desmit gadiem: "Es neņemos teikt, ka laikraksti joprojām būs tādā formātā, kādi tie šobrīd ir Latvijā. Jo jau šobrīd var redzēt, ka, piemēram, Lielbritānijā un Amerikā tiek pielietotas tādas iespējas, kādu mums vēl nav. Tomēr esmu pārliecināta, ka gan avīzes, gan žurnāli vismaz tuvākos 25 gadus vēl būs pieejami."

Ingas mīļākais gadalaiks ir vasara, gluži sievišķīga iemesla dēļ – tad ir iespējas radošāk, skaistāk un brīvāk ģērbties. Kā atklāj redaktore, viņai ļoti nepatīk vilkt siltās drēbes, taču vienlaikus par ziemu priecājas tāpēc, ka viens no Ingas hobijiem ir slēpošana. Tiesa, vasara esot vasara – silta, gaisīga un viegla.

Raidījuma ietvaros, uzklausot presē minētos apgalvojumus par sevi, Inga atklāj, ka sieviešu žurnālus lasa, tomēr tie neveido redaktores spēju sevi mīlēt. Arī botoksa injekcijas Gorbunova veikusi neesot, lai gan baumots par pretējo.

Savukārt redaktores iecienītākā filma ir triloģija Karību jūras pirāti, turklāt katru tās daļu Inga ir noskatījusies pat divas reizes. Ne tikai aktieru un sižeta, bet arī mūzikas dēļ.

Un vēl – vai zināji, ka redaktorei ir gluži cilvēciskas bailes no adatām? Tieši tāpēc Gorbunova pēdējos desmit gadus nav vakcinējusies.

Raidījums Viņas lielā intervija skatāms ik ceturtdienu plkst. 21 kanālā 360TV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!