Foto: Vida Press
Sieviete ar augstiem mērķiem, koķetu izskatu un īpašu šarmu – tā ir Greisa Kellija jeb viena no pagājušā gadsimta spīdošākajām aktrisēm, kuras dzīve patiesībā ir kā baudāma filma ar traģiskām beigām.

Greisa dzima ģimenē, kur aktiermākslas talants nebija sevišķi svešs, iespējams, arī tas ir iemesls, kādēļ viņa turpināja sevi atrast un pasaulei parādīt savu talantu par visām varītēm. Jāsaka, ka viņas dzīve ir patiešām kā filma – aktrise, kura ieprecas karaliskā ģimenē un kļūst par augstas klases dāmu. Diemžēl, kā jau jebkurā smeldzīgā dzīvesstāstā, arī Greisas dzīve aprāvās nedaudz ātrāk nekā vajadzētu.

Talants, kas plūst asinīs: sevis atrašana kino pasaulē

Foto: Vida Press

Karjeras augstākajos punkti – 'Oskars' un cilvēku mīlestība

Foto: Vida Press

Loma uz dzīvi - princese Greisa

Foto: Vida Press

Pēc "Oskara" balvas iegūšanas Kellija bija viena no pelnošākajām un respektētākajām aktrisēm pasaulē. 1955. gadā viņai palūdza pārstāvēt ASV delegācijas komisiju Kannu kinofestivālā. Tur arī viņa iepazinās ar Monako Princi Renjē III, kurš tieši atradās līgavas meklējumos. Ja viņš nebūtu atradis mantinieku, Monako būtu kļuvusi par Francijas daļu. Princis reiz raksturoja savu ideālo līgavu: "Redzu, kā viņas garie, blondie mati plīvo vējā. Viņas acis ir zilas vai violetas un zelta izraibinātas." Un tādu līgaviņu viņš arī dabūja.

Abu romantiskās attiecības tika slavinātas un aprakstītas presē. Pēc gada laimīgais pāris noteica savu kāzu datumu.

Pēc pāra kāzām 1956. gada 19. aprīlī, kuras bija notika ļoti publiskā un greznā ceremonijā, Kellijai nācās beigt savu aktrises karjeru, lai kļūtu par Monako princesi. Tāpat arī viņai nācās atteikties no savas amerikāņu pilsonības, kā arī Renjē III aizliedza viņas filmas Monako.

Foto: Vida Press

Karaliskajam pārim bija trīs bērni – Karolīna, Alberts un Stefānija. Neskatoties uz daudzajiem kinorežisoru centieniem pierunāt princesi Greisu atpakaļ filmu industrijā, viņa visiem atteica, pieņemot savu lomu kā ceremoniju līdere Monako. Viņa sāka iesaistīties daudzos pasākumos un labdarības organizācijās. Kaut daudzi runāja par to, ka dziļi sirdī Kellijai pietrūkst sava aktrises karjera, viņa bieži uzsvēra problēmas, kas skārušas filmu industriju, uzjautrinoties par Holivudu.

Dzīvība, kas aprāvās pārāk ātri jeb traģiskā Greisas nāve

Foto: Vida Press
1982. gada 14. septembrī princese Greisa kopā ar savu jaunāko meitu brauca pa Azūra krasta stāvajām klintīm Francijā. Kellijai uznāca lēkme, kā rezultātā viņa zaudēja vadību par savu mašīnu, kas pārbrauca pāri ceļa barjerai un nokrita no 14 metrus augstās klints. Māte un meita tika aizgādātas uz slimnīcu, kur Greisa pavadīja 24 stundas komā, no kuras diemžēl nepamodās, un nomira 52 gadu vecumā. Viņas meita Stefānija izdzīvoja, gūstot tikai ievainojumus.

Greisa Kellija arī pēc savas nāves turpināja būt sabiedrībā apspriesta dāma. Viņas ekrāna skaistums, pašpārliecinātība un glamūrīgais princese tēls vienmēr pievilināja medijus. Kellijas privātā dzīve tika atveidota uz ekrāniem filmā "Grace of Monaco" (2014), kur viņu tēloja Nikola Kidmena.

Raksta tapšanā izmantota informācija no "Biography", "People", "Imdb", "Dailymail".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!