Foto: Reuters/Scanpix

Kolumbiešu izcelsmes daiļavu Sofiju Vergaru nevar nepamanīt. Skaistums, laba humora izjūta un eksotisks šarms. Tomēr, neskatoties uz to, seriāla "Modern Family" aktrise paspējusi izdzīvot daudz ko. Romantiskas likstas, cīņa par apaugļotām olšūnām, ģimenes traģēdijas un veselības problēmas.

Modeles darbu Sofija uzsāka 17 gadu vecumā, kad viņa bija reklāmas seja pazīstamajam zīmolam "Pepsi". Tomēr attīstīt sevi tikai modeles profesijā nebija īsti Sofijas sākotnējos plānos – viņa uzsāka studēt zobārstniecību. Taču ap to laiku viņa apprecējās ar savu skolas laiku mīlestību Hosē Gonzalesu, un pasaulē laida dēlu Manolo. Diemžēl precētu ļaužu dzīve abiem sevišķi nepadevās un gadu pēc dēla dzimšanas pāris pašķīrās. Līdz ar attiecību pajukšanu, Sofija pameta studijas un devās meklēt laimi.

Kopš tā laika Sofijas karjera tikai attīstījās – paralēli modeles darbam viņa atrādīja savas aktierprasmes meksikāņu seriālos. Deviņdesmitajos gados Sofija vadīja dažādus šovus un drīz vien kļuva saistoša arī angliski runājošajiem ļaudīm. Jāatzīst, ka šī desmitgade Sofijai bija diezgan varena.

Tomēr nevar teikt, ka viss bija arī gluži rožaini. Nošauts tika viņas brālis Rafaels, kas jaunajai zvaigznei bija diezgan liels trieciens, jo Sofijai ģimene ir ļoti svarīga un tuva. Sofija vēlāk skaidrojusi, ka, tā kā viņu ģimene ir visai veiksmīga (arī viņas radi min taciņas šovbiznesa pasaulē), tad brālis allaž baidījies no šāda tipa starpgadījumiem. Viņam bijuši arī miesassargi, tomēr ne liktenīgajā naktī. Jāpiebilst, ka Sofijas brāļa slepkava nekad tā arī netika saukta pie atbildības.

Sākoties jaunam gadsimtam, Sofija pilnveidoja sevi kā aktrisi. Viņas pirmā loma filmā bija "Big Trouble" (2002), bet pēc tam sekoja arī citas, piemēram, "Chasing Papi" (2003),"Meet the Browns" (2008) un "Madea Goes to Jail" (2009). 2009. gadā viņa izmēģināja savus spēkus arī uz Brodvejas skatuves, kā arī uzsāka savu uzvaras gājienu seriālā "Modern Family", iejūtoties Glorijas Delgado-Pričetas lomā. Komēdijseriāls iemantoja tūlītēju popularitāti un drīz vien ieguva arī dažādas balvas, kas tikai spodrināja Sofijas slavu. Aktrise, pateicoties šim seriālam, vairākkārt nominēta "Zelta globusam".

Paralēli seriālam Sofija piedalās arī citos projektos, ierunājot, piemēram, aizkadra balsi dažādās multfilmās vai filmējoties arī citās filmās.

Taču kino pasaule nebūt nav vienīgā joma, kas saista daiļo sievieti. Aktrise izveidojusi arī savu apģērbu, smaržu un aksesuāru līniju.

Mīlas dzīve: cīņa par apaugļotajām olšūnām un mūža mīlestības atrašana

Foto: Reuters/Scanpix

Lai arī ārzemju mediji raksta, ka Sofijas mīlas dzīve saistīta arī ar dažādiem noziedzniekiem un pat mafijas locekļiem, nākamās nopietnās un nozīmīgās attiecības pēc pirmajām precībām bija ar biznesmeni Niku Loubu. Diemžēl pēc divu gadu attiecībām, būdami saderinājušies, pāris pašķīrās.

Jāsaka, ka šīs attiecības neiztika bez "nesmukumiem". Kā atklājās vēlāk, Sofija un Niks kādudien bija sapņojuši arī par bērniem, tādēļ Sofija bija iesaldējusi savas olšūnas. "Mēs vienkārši vēlējāmies plānot," tā laikā, kad viņa vēl bija kopā ar Niku, teica Sofija, skaidrojot, ka viņas saderinātais ir trīs gadus jaunāks. "Man ir Manolo (dēls), tāpēc man vēl viena bērna laišana pasaulē nav nekas steidzams… Bet Nikam – viņam nekad nav bijis bērns," tolaik skaidrojusi Sofija.

Tomēr tiesas process sākās pēc tam, kad Niks vēlējies izmantot apaugļotās olšūnas, kuram, kā vēstī "People", viņš jau bijis tā "pieķēries", ka pat devis tām vārdus – "Izabella" un "Emma". Viņš skaidrojis, ka ir jādod "Izabellai" un "Emmai" iespēja dzīvot, tomēr Sofiju šī ideja neuzrunāja, un viņa nebija gatava, ka Niks bez viņas rakstiskās piekrišanas rīkotos, jo sākotnējā iecere par apaugļotajām olšūnām bijis gaužām cita. Tiesas process ilgst jau vairāk nekā divus gadus.

Ķēpīgā šķiršanās procesa laikā Sofija sāka satikties ar aktieri Džo Manganjello, kurš pabijis kā "True Blood", tā arī "Magic Mike". 2014. gadā izskanēja ziņas par abu saderināšanos, bet pēc 11 mēnešiem pāris apprecējās. Pavisam nesenā intervijā Džo atzinis: "Es ticu, ka mēs esam uz šīs planētas, lai būtu kopā." Aktieris skaidroja, ka jau no pirmā mirkļa sapratis, ka Sofija ir viņa īstā un vienīgā, jo viss kopā ar viņu šķitis tik vienkāršs. Noteikti jāpiebilst, ka Džo pirms tam strikti izvairījies no attiecībām ar citām slavenībām, jo apjautis, cik tas ir sarežģīti. Tomēr Sofija viņa domas šajā jautājumā mainīja.

Vērts izcelt arī to, ka šajā pavasarī internetu satricināja ziņas par laimīgā pāra attiecību šķiršanu, jo tenku žurnāls "Star" bija uz vāka izcēlis kādu foto, kur Sofija redzama bez gredzena pirkstā, turklāt ar citu vīrieti. Pāris gan necieta klusu un melus atspēkoja, bilstot, ka fakti ir safabricēti. Sofija žurnāla redaktoru pat nekautrējusies nosaukt par "idiotu", bet Džo savukārt aicinājis šo žurnālu vairs nepirkt.

Cīņa ar vēzi: ja tev nav laba veselība, tev nav nekā

Foto: AFP/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!